»

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

USB pepelnik

RegHardware - Japonski Greenhouse je predstavil USB pepelnik, ki utegne olajšati življenje strastnim kadilcem, ki se niti pri delu z računalnikom ne odpovedo kajenju. Posebnost USB pepelnika je v filtru, ki s pomočjo ventilatorja očisti zrak cigaretnega dima. Pepelnik ima obliko avtomobilčka, kar lahko služi za odlično preobleko, saj večina ljudi ob pogledu na prikupen avtomobilček ne pomisli da gre za pepelnik.

Več o tem na RegHardware.

27 komentarjev

Nvidia dohiteva ATI

RegHardware - Po raziskavah Jon Peddie Research-a, je v tretjem četrtletju letošnjega leta nVidia povečala delež prodanih grafičnih čipov za dva odstotka in ima trenutno 22 odstotni tržni delež. Delež prodanih grafičnih čipov velikega nVidiinega konkurenta, ATI-ja, ki ga je pred časom prevzel AMD, se je zmanjšal za pet odstotkov in znaša le še 23 odstotkov. Največji, 40 odstotni delež pripada Intelu, medtem ko znaša delež VIA Technologies / S3 Graphics deset odstotkov, Silicon Integrated Systems-a pa pet odtokov, pri tem sta slednja v primerjavi s prvim četrtletjem pridobila dva oziroma poldrugi odstotek.

Več o tem si preberite na RegHardware.

61 komentarjev

USB hrček

USB Hrček

Slo-Tech - Le kdo od rednih obiskovalcev Slo-Tech-a ne bi poznal zgodbe o hrčkih, ki pridno skrbijo za neprekinjeno delovanje naše strani. Za vse tiste, ki bi radi imeli svojega računalniškega hrčka, je angleški Crazyaboutgatgets ponudili USB Hrčka. Hitrost njegovega teka po valju je odvisna od hitrosti vašega tipkanja.



Za več in formacij o USB hrčku obiščite Crazyaboutgadgets.

22 komentarjev

ATi bo nategnil grafične čipe

RegHardware - Tehnologija strained silicon se je do sedaj za doseganje višjih frekvenc delovanja uporabljala predvsem v centralnih procesorjih, ATi pa se je odločil, da bo kot pionir tovrstno tehniko izdelave vpeljal na področje grafičnih čipov. Posodobili bodo mobilne procesorje X1300, X1400 in X1600, ki bodo postali X1350, x1450 in X1700. Zaradi uvedbe nove tehnologije bodo povišali količnik med performansami in porabo, dejanske izboljšave zmogljivosti pa ne bodo preveč radikalne, pravijo na RegHardware.

5 komentarjev

AMD raziskuje obrnjeno večnitenje

Slashdot - Obrnjeno večnitenje, v originalu reverse multi-threading, je nov trik, ki ga, če gre verjeti Reg Hardwaru in Slashdotu, raziskujejo AMD-jevi inženirji. Ideja je preprosta. Intel je s pomočjo svojega večnitenja operacijski sistem prepričal, da ima na razpolago dva procesorja, kar je blagodejno vplivalo na hitrost in učinkovitost. AMD namerava storiti nasprotno. Jasno je, da dva procesorja nista ekvivalentna enemu procesorju z dvakrat višjo nazivno frekvenco. Toda AMD pravi, da jih utegne nova tehnologija, ki jo razvijajo za procesorje generacije, ki bo sledila K8, k temu približati. Kakorkoli že, preden (in če sploh) bo ta tehnologija zapustila razvojne laboratorije, bo preteklo še mnogo vode, programska industrija pa se bo dodobra navadila večnitenja. Vprašanje je, če bodo hoteli nazaj.

34 komentarjev