»

Test Thermalrighta V2

Hartware.net - Na Hartware.net so opravili test Thermalrightovega hladilnika za grafične kartice V2, ki ga je omenjeni proizvajalec predstavil kot odgovor na Apack-ove GX/GTX 810 ter z njim poskušal odpraviti nekatere pomanjkljivosti svojega modela HR-03. Gre za razmeroma nizek bakreni hladilnik, pri katerem za odvajanje toplote z jedra grafične kartice skrbijo štiri Heat Pipe cevi.



Hladilnik se lahko uporablja tako za pasivno, kot tudi aktivno hlajenje, pri čemer je nanj mogoče namestiti osem centimetrski ventilator. Na testu se je hladilnik izkazal z dobrimi hladilnimi sposobnosti pri nižjih vrtljajih ventilarorja, kar posledično pomeni tudi tišje delovanje.

Več si preberite v samem testu.

0 komentarjev

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Test GeForce 7950 GT

GeForce 7950 GT

Hartware.net - Na Hartware.net so izvedli test nove nVidiine na jedru G71 temeljoče grafične kartice GeForce 7950 GT, ki se od različice 7900 GTX razlikuje le po nižjih frekvencah jedra ter pomnilnika -- jedro GeForce 7950 GT ima frekvenco 550 MHz, pomnilnik pa 700 MHz. Poleg tega je omenjena kartica za 150 evrov cenejša od različice GTX. Kartica se je po pričakovanjih na testu dobro odrezala, saj v večini primerov za sabo pusti neposrednega konkurenta, Radeona X1900 GT in se po zmogljivostih lahko primerja z Radeonom X1900 XT. Za več informacij si preberite celoten test.

14 komentarjev

Prihaja ASUS EAX1800XT TOP 512MB

ASUS EAX1800XT TOP 512MB

Hartware.net - Slab mesec po uradni predstavitvi ATI-jeve nove družine grafičnih kartic, je ASUS najavil predstavitev grafične kartice ASUS EAX1800XT TOP 512MB. Kot že samo ime najavlja, sodi ta izvedba v sam vrh glede hitrosti jedra in pomnilnika, saj je že tovarniško navita iz osnovnih 625/750 MHz na 675/800 MHz, kar naj bi glede na X1800XT, prineslo 10% pohitritev.

Poleg tega grafična kartica prinaša še eno novost in sicer priložen 80 W zunanji napajalnik, ki omogoča, da kartica ni priklopljena na sistemski napajalnik. Ta je zaradi tega manj obremenjen.

Po podatkih iz izvirne novice na strani Hartware.de, bo kartica v prodajo prišla konec novembra, cena pa naj bi bila okoli 529 Evrov, s...

38 komentarjev

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Danes sva se z lunijem odločila za eno manj resno temo... išče se najbolj len osebek na Slo-Techu. Predizbor je bil opravljen v času sestavljanja novega vprašanja. Upam da boste vsi glasovali zame...

dodatek by luni: glasajte za nas (jer mi smo spas...)!

16 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev