»

Orwelovska Indija

Slo-Tech - Slashdot poroča o še enem koščku zasebnosti, ki ga bo neka vlada v boju zoper terorizem in kriminal odškrnila - tokrat v državi s skoraj največ prebivalci. V Mumbaju nameravajo na vse računalnike v kiberkafejih namestiti programsko opremo, ki bo beležila vse pritiske na tipkovnico in jih posredovala oblastem. Tako bodo lahko pregledali, katere strani so obiskovalci obiskali, razbrali njihova gesla za elektronsko pošto in spletne strani ter vse ostale osebne podatke. Pošto bodo očitno pregledovali le še doma.

10 komentarjev

Windows XP na 8 MHz in 20 MB

Slashdot - Medtem ko večina Windows uporabnikov nadgrajuje svoje mlinčke in vgrajuje 128-megabajtne grafične kartice, da bodo lahko v Windows Vista poganjali Minolovca, drugi podirajo rekorde v nasprotno smer. Slashdot poroča o skupini Nemcev, ki so se odločili, da bodo našli najšibkejšo možno konfiguracijo, na kateri je še možno pognati Windows XP.

Z dolgotrajnim poskušanjem in soočanjem s problemi pri nižanju takta so se nazadnje ustavili na zavidljivo nizki frekvenci in količini pomnilnika. Sistem je namreč deloval pri 8 megahercih in bil opremljen z - reci in piši - dvajsetimi megabajti RAM-a. Za vse...

23 komentarjev

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev