»

3G iPhone

iPhone

Bloomberg - V intervjuju za medijsko hišo Bloomberg je direktor telekoma AT&T Randall Stephenson, najavil da bodo prihodnje leto ponudili svojim strankam 3G različico iPhona. Uporaba EDGE komunikacije je namreč bila ena od glavnih pripomb saj je občutno počasnejša od 3G tehnologij. Nad EDGE viha nosove prav tako večina evropejcev, kjer nam je 3G že skoraj sam po sebi umeven. Glavni Applov izgovor za ne podporo 3G omrežij pa je prevelika poraba baterije. [via Macrumors]

21 komentarjev

Nova znižanja na vidiku

Bloomberg - Konkurenca ponovno koristi nam, kupcem, nedavno je namreč Intel objavil vest, da bo 22. julija znižal cene nekaterih svojih procesorjev tudi do 50%. Najnovejše znižanje naj bi pomenilo še dodaten pritisk na trenutno najresnejšega konkurenta, podjetje AMD, ki se ravno pripravlja na izdajo novih procesorjev, ki temeljijo na jedru Barcelona. Po novem pa je Intel napovedal še dodatna znižanja za nekatere Core 2 Duo procesorje, ki se bodo zgodila 2. septembra in naj bi znašala 24-32%. Analitiki predvidevajo, da bo to velik udarec za AMD, ki se že zdaj komaj drži nad vodo.

Izvorna novica.

38 komentarjev

Znižanje cen Core 2 Duo procesorjev?

več strani - Na spletu so se pojavile špekulacije, ki govorijo o znižanju cen Intelovih procesorjev Core 2 Duo. Do tega naj bi prišlo zaradi (pre)velike zaloge procesorjev, ki si jih je Intel nakopičil pred povečanim povpraševanjem po računalniških sistemih in komponentah v božičnem času. Vendar so analize pokazale, da utegne biti povpraševanje po procesorjih v omenjenem obdobju nižje od pričakovanega, na kar kaže precej majhno povpraševanje po matičnih ploščah v preteklem mescu. Tako naj bi Intel za odprodajo zaloge bil prisiljen znižati cene.

Več na Bloomberg.com in Hartware.net.

44 komentarjev

Intel Core 2 Extreme QX6700 (quadcore Kentsfield)

Intel Core 2 Extreme QX6700

vir: AnandTech
Slo-Tech - Intel je letos spomladi množice očaral z novimi procesorji iz družine Core 2 Duo. Prav te dni so denimo na 3DCenter, pokazali, da AMD-jev dvojedrnik v popularnih igrah za doseganje istih rezultatov potrebuje dobrih 30% višjo hitrost! Intel, navdušen nad uspehom Core 2 Duo procesorjev, na srečo ni zaspal in danes tudi uradno predstavil novo lepljenko, štirijedrnika z imenom Kentsfield.

Tehnično gledano gre za dve (dvojedrni) jedri na enem podnožju. Na zunaj se procesor ne razlikuje od tistega, v katerem tiktaka samo Conroe. Tak pristop Intelu omogoča, da se lahko še v zaključnih fazah proizvodnje odloči, ali bo splavil dvo- ali štirijedrnika. Imajo pa zaradi tega vsa jedra enako hitrost....

11 komentarjev

Intel v tretjem kvartalu spet bolje

Hartware.net - Po dveh slabših četrtletjih so se kazalci za Intel spet zasukali na bolje. Nemški Hartware tako poroča, da je Intel spet okrepil svoj tržni delež na področju procesorjev x86, ki se je povzpel s 73 na 76 odstotkov, kar pripisujejo novim procesorjem Core 2. Na trgu namiznih računalnikov je Intel pridobil šest odstotkov, na strežniškem pa dva; prva rast gre tudi na račun nižjih cen Celeronov D in Pentiumov 4.

Prav tako je rast zaznal tudi AMD, predvsem na področju prenosnih računalnikov, kjer je bila kar štiriodstotna. Ker se VIA počasi umika s procesorskega trga, je za eno odstotno točko z 22 na 23 zrastel tudi skupni AMD-jev delež na trgu procesorjev.

7 komentarjev

NSA izvajala prisluškovanje Američanom že pred 11. septembrom?

Slashdot - Bloomberg poroča, da je ameriška NSA izvajala prisluškovanje lastnim državljanom (kar je po zakonu FISA prepovedano) že sedem mesecev pred 11. septembrom. To po mnenju odvetnika tožnikov Carla Mayerja dokazuje, da je bila tim. "vojna proti terorizmu" le priročen izgovor za nadzorovanje.

Projekt tajnega nadzorovanja državljanov ZDA se imenuje Pioneer Groundbreaker. V okviru projekta je NSA najprej zaprosila AT&T za pomoč pri izgradnji nadzornega centra, kasneje pa je NSA nadzorni center razvila sama. Nekateri domnevajo, da je projekt Pioneer Groundbreaker pričel nastajati junija 2000, ko se je NSA pričela potegovati za finančna sredstva za modernizacijo in izboljšanje svoje tehnološke infrastrukture. Želja po prenovi je bila posledica razpada informacijskega sistema NSA 24. januarja 2000, kar opisuje James Bamford v knjigi Body Of Secrets (strani 451 - 454).

Razkritje o tajnem nadzorovanju sedem mesecev pred terorističnimi napadi 11. septembra 2001 je prišlo na dan kot...

36 komentarjev

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh?

Wired News - O težavah na zahodni polobli pri pridobivanju tako željene igralne konzole se je večkrat poročalo. Prav sedaj na internetnih straneh razkrivajo v katerih prodajalnah bo moč dobiti drugo pošiljko konzol.
Medtem na drugi strani, v deželi vzhajajočega sonca Microsoftove konzole kupcev ne ganejo. Enako podobo kažejo fotografije slučajnega turista. Razmerje prodanih konzol je 36 proti 1, v prid Sonyevi stari PS2.

Se bodo podražile letalske karte do Japonske? Ali se bodo znašli Japonci sami in začeli prodajati na eBayu?

51 komentarjev