»

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

GamesIndustry.biz - Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih...

6 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji

Samsung na Applovem zelniku

PC World - Samsung bo ponudil internetno prodajalno glasbe, s čemer bo postal direktna konkurenca Applu in njihovemu iTunes Storeu. Njihovi mp3 predvajalniki do sedaj niso poželi preveč slave, a po novem nameravajo ubrati preizkušeno jabolčno pot in ponudbo podpreti z dodatnimi storitvami - specializirano programsko opremo in že omenjeno spletno trgovino z glasbo. S prodajo bodo najprej poskusili na področjih, kjer se njihovi izdelki že sedaj dobro prodajajo - torej tam, kjer iTunes še ni prisoten.

2 komentarja

Xbox še vedno prinaša izgube

GamesIndustry.biz - Microsoft je objavil poslovne rezultate prve četrtine letošnjega leta, ki so precej vzpodbudni. Skupni dohodki so se povišali za slabe pol milijarde dolarjev (z 9,17 na 9,62 milijarde), operativni dobiček pa je poskočil za ogromni 2 milijardi (z 1,3 na 3,3 milijarde). Kljub temu pa so številke, ki jih prispeva Microsoftova igralna konzola, precej klavrne. Že od samega izida prinaša Xbox avtorjem zgolj izgubo. Konec lanskega leta je sicer izjemoma prispeval v blagajno 84 milijonov dolarjev, a strokovnjaki pripisujejo nenavadno odstopanje dobri prodaji ekskluzivnega naslova Halo 2. V letu 2005 je spet vse po starem, če vas interesirajo rdeče številke, preberite celotno novico.

Očitno je napačna poteza Microsoft izučila, saj novo različico Xboxa pošiljajo na trg prej, kot bosta to storila konkurenta Sony in Nintendo.

3 komentarji

Nov Playstation od Sonyja

GameSpot - Sony je na konferenci v Tokyju naznanil novo konzolo, PSX imenovano. Mogoče se spomnite raznih govoric o Playstation 3, ki so krožile po internetu. Koliko je bilo v tistem resnice, ni znano. A PSX ne bo neposreden naslednik Playstationa 2. PSX je v bistvu le predelava PS2. In kaj je novega? PSX v prvi vrsti ne bo namenjen igram, temveč DVD filmom in glasbi.

Glede same tehnične zasnove glede na PS2 ni izboljšanega nič, nekaj pa je dodanega. 120 GB disk, DVD(+ in -)RW pekač, Ethernet kartica, USB 2.0 in TV tuner. Že samo po specifikacijah se lahko sklepa, da bo konzola namenjena trgu zabavne elektronike in to potrujejo tudi dejstvo, da je ne bo tržil Sony Computer Entertainment (SCE) ampak Sony's...

5 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Američani se spet tožarijo

The Register - Amerika je država, ki ima dve veliki značilnosti. To sta veliko število odvetnikov in s tem veliko število tožb in sodnih procesov. Ker smo Slo-techerji bolj računalniška družba, nam še najbolj padejo v ušesa tožbe raznih računalniških podjetij (samo spomnite se dvoboja Nvidia - 3dfx). Tokrat se je na sodišču znašel Apple, ki naj bi domnevno kršil patentne pravice. Tožilcu gre v nos tako imenovani '272 patent', ki naj bi ga Apple vgradil v svoj LaserWriter. Najbolj "zanimivo" je ravno to, da so na tapeti Applovi tiskalniki, ki niso več v proizvodnji (in se ne prodajajo) že vsaj 3 leta. Apple pa ni edini, ki ga je doletela tožba. Isti tožilec zaradi istih ali podobnih razlogov toži še druge proizvajalce laserskih tiskalnikov - Xerox, Lexmark, NEC, Samsung, Matsushita in Panasonic (del Matsushite). Na listi manjka ednino HP, ki je bil tožen v začetku leta, vendar je tožniku plačal kar precejšen znesek. HP si enostavno ne more privoščiti incidenta, ker kar velik procent proizvodnje...

3 komentarji