»

Asus Marine Cool z vgrajenim hladilnikom, UPS in RAM

Slo-Tech - Letošnji CeBIT se sicer s sejemskim delom začenja šele v torek, a podjetja že pridno pripravljajo in kažejo izdelke, ki so namenjeni zanj. Z zanimivim izdelkom nas je navdušil Asus, ki predstavlja matično ploščo z imenom Marine Cool.

Gre za koncept plošče, ki ima poleg standardnih pritiklin še nekaj nekonvencionalnih. Najopaznejši je ogromen hladilni sistem iz kovinskih toplotnih cevi (heatpipe) in mikroporozne keramike, ki naj bi po Asusovih zagotovilih toploto odvajala dvakrat hitreje od običajnih rešitev. Drugi detajl je baterija z litijevim polimerom, ki premošča izpade električne energije kot nekakšen UPS, tako da se neizvirno imenuje Onboard UPS. Tretja novost nosi ime Failover Memory, kar pomeni, da ima plošča...

9 komentarjev

PlexEraser PX-OE100E

PlexEraser

Slo-Tech - Plextor je predstavil uničevalnik CD in DVD plošč, z imenom PlexEraser PX-OE100E . Gre za enoto, ki podatke na CD-ju oziroma DVD-ju uniči z laserskim žarkom. Plextor poudarja, da gre za okolju prijazno uničenje podatkov, saj uničen CD oziroma DVD enostavno lahko vržete v smeti v enem kosu. Omenjen izdelek naj bi prav prišel vladnim ustanovam, vojaškim razvojnim centrom in drugim ustanovam, ki delajo z občutljivimi podatki.



Več na Plextorjevi uradni strani.

35 komentarjev

Toshiba predstavila troslojne nosilce DVD/HD-DVD

Slo-Tech - Toshiba je danes v navezi z Memory-Tech-om predstavila troslojni nosilec formata DVD Twin, ki podpira DVD in HD-DVD zapis na istem ploščku hkrati, kar je v omejenih pogojih omogočal že prejšnji dvoslojni medij. Sedaj lahko troslojni disk vsebuje dve kombinaciji zapisa -- en sloj zavzame DVD (4.7 GB Single Layer) in dva HD-DVD (30 GB Dual Layer), ali pa dva sloja DVD (9 GB Dual Layer) in enega HD-DVD (15 GB Single Layer). Memory-Tech je izumil tudi postopek, ki omogoča izdelavo troslojnih medijev na obstoječih strojih za reprodukcijo DVD in HD-DVD medijev, a preden lahko izdelek ponudijo na tržišču, ga mora še odobriti DVD Forum. Pri Toshibi predvidevajo, da bo to mogoče že v začetku naslednjega leta.

25 komentarjev

Novosti na področju računalniških mišk

Microsoft Habu

Slo-Tech - Microsoft in Razer sta predstavila prvi sad sodelovanja, računalniško miško z imenom Habu, z ločljivostjo 2,000 DPI. Po besedah pristojnih, gre za prvi izdelek iz nove generacije t.i. High-End računalniške periferije.

Genius je predstavil igračarsko miško Navigator 535 Agama, posebnost katere je pet prednastavljivih programov delovanja, kar omogoča enostavno menjavo med različnimi nastavitvami.

Logitech bo s...

97 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Diskete prihodnosti?

Hartware.net - Verbatim je predstavil zanimivo rešitev za shranjevanje in prenos manjše količine podatkov. Nekoč popularne 1.44 diskete, ki so služile temu namenu, so danes že zastarele, imajo premajhno kapaciteto. Nov Verbatimov izdelek ni nič drugega kot navaden USB flash pomnilnik v obliki CD plošče, s premerom 6 centimetrov in debelino skoraj enega centimetra.



Kapaciteta posameznega flash pomnilnika je 16 MB, kar po mnenju proizvajalca zadostuje za 100 dokumentov, 20 prezentacij, 15 digitalnih fotografij in pet mp3-jev. Kupcem bo stvarca na voljo v torticah (podobno kot pri DVD-jih in CD-jih), s po tremi flash pomnilniki. Zanj bo potrebno odšteti približno 20 Evrov, kar pomeni 6,66 Evra...

67 komentarjev

DVD-ROM + Window = OK

Overclocker's Club - Okna, takšna in drugačna, se iz stranic ohišij počasi selijo tudi na druge komponente. Vendar modificirane stranice ohišij danes lahko kupimo že v trgovini, medtem ko za industrijsko izdelana okna za diske in razne CD ter DVD enote še nisem slišal. Sem pa med brskanjem po internetu naletel na vodič, ki vam lepo po korakih svetuje, kako izdelati okno za slednji dve napravi, ter vsemu skupaj dodati še LED diodo. Postopek je na prvi pogled dokaj enostaven, vendar previdnost ni odveč, saj se lahko po takih posegih vaša omiljena CD, oziroma DVD enota spunta in noče delovati sploh [:D].

0 komentarjev

Test Plextorjeve 24x pečice

Icrontic - Plextor je na področju "pečenja" CD-jev že kar veteran, saj se je podjetje osnovalo že zelo zgodaj. Tekom let pa so si nabrali dovolj znanja in izkušenj, da so lahko začeli izdelovati ene izmed najboljših CD-R/RW enot za domačo uporabo. Najnovejši izdelek, ki ga je Plextor naredil je 24x pekač, ki vsebuje Tako BurnProof tehnologijo, ki preprečuje zoprni buffer underrun, ki povzroči izpad podatkov in s tem uniči CD, kot tudi Plextorevo PowerREC-II tehnologijo, ki prepozna kakovost CD-ja in prilagodi hitrost zapisovanja. Da pa se enota ne bi pregrevala, je Plextor vanjo vgradil tudi majhen ventilatorček. Zraven enote najdemo še kup uporabnega softvera, enoto pa poleg vsega krasi še tradicionalna Plexotrjeva kakovost. Vendar kljub kakovosti ne vem, če je kdo pripravljen dati 200 dolarjev za enoto. Da ti enota speče CD v 1-2 minutah prej, je slab izgovor za ceno. Raje si kupite kakšnega 16x Teaca, ki je prav tako odlična enota, pa še dokaj poceni je. Test Plextorjevega dirkača si lahko...

1 komentar