»

Ebay prevzema Brands4friends

Constantin Bisanz (desno) in Christian Heitmeyer, ustanovitelja Brands4friendsa

vir: Heise
Heise - Ebay že zdavnaj ni več zgolj stran za spletne dražbe računalniških komponent, marveč poizkuša postati prodajalec širokega asortimenta izdelkov. Tako so v teh dneh napovedali prevzem nemškega Brands4friendsa (kaj sploh počne podjetje), za katerega bodo odšteli 150 milijonov evrov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2007 v Berlinu in ima 3,5 milijona uporabnikov, za katere skrbi 200 zaposlenih. Na njihovi spletni strani se uporabniki prijavijo in nato v dnevnih akcijah nakupujejo oblačila priznanih znamk do 70 odstotkov ceneje, ki jih stran pridobi od proizvajalcev z znatnim popustom na...

0 komentarjev

XFX prekinja sodelovanje z nVidio

Fudzilla - nVidia je zadnje čase precej na udaru, po zaprtju enega izmed partnerjev, BFG, ki sicer ni bil med največjimi, a je bil pri kupcih priljubljen zaradi doživljenjske garancije, so izgubili še enega partnerja, XFX. Udarec je tokrat večji, sploh zaradi dejstva, da XFX ne zapira vrat, temveč se bodo zaenkrat posvetili izdelovanju le AMD-jevih Radeonov. Zgodba se je začela že lani, ko so pri XFX-u začeli z izdelovanjem Radeonov. nVidia jim posledično ni dala dovoljenja, da lahko prodajajo na arhitekturi Fermi osnovane kartice. Geforce so sicer prodajali vse do zdaj, a je šlo za starejše modele.
Po drugi strani EVGA očitno ostaja pri grafično-zelenih, saj pravijo, da na vrhu najpomembnejših partnerjev ne pričakujejo sprememb, kljub nVidiinim lastnim grafičnim karticam. Ob podatku, da bodo le-te omejene le na Best Buy, se jim za vodstvo verjetno ni za bati. Tržni delež znotraj nVidiinega deleža se jim bo najverjetneje še povečal, predvsem na račun BFG-ja in XFX-a.

29 komentarjev

BFG ukinja svoje grafične kartice

BFG-jev vodno hlajen GTX 295

vir: HotHardware
HotHardware - Eden izmed glavnih nVidiinih partnerjev pri izdelavi in prodaji grafičnih kartic, BFG, se po osmih letih umika s tega trga, kar je presenetilo mnoge računalniške navdušence. Razlog za odhod naj bi se skrival v majhnih dobičkih s področja trga grafičnih kartic, kar je nedvomno povezano z majhnim zanimanjem za nVidiine grafične kartice iz serije GTX 400. Mnogi se sprašujete, kaj to pomeni za družbo, saj najverjetneje poznate le njihove grafične kartice. Posvetili se bodo svojim drugim izdelkom, računalniškim napajalnikom ter celotnim sistemom, prenosnikom iz serije Deimos in vrhunskim namiznim sistemom iz...

45 komentarjev

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

Tudi grafične kartice ATI Radeon HD 3800 z napako?

Ali bo AMD uspel prebroditi tudi to krizo?

vir: techPowerUp!
Računalniške novice - Podjetje Nvidia je pred časom zašlo v hude težave zaradi zanikanja napake pri izdelavi grafičnih jeder G84, G86, G92 in G94, ki jih proizvajalci grafičnih rešitev za osebne in prenosne računalnike uporabljajo pri izdelavi kartic družin Geforce 8400, 8600, 8800 in 9600. Kot vse kaže pa bo sedaj na vrsti še konkurenčno podjetje AMD/ATI, saj se številni kupci računalniških sistemov Alienware pritožujejo nad velikim odstotkom okvar grafičnih kartic ATI Radeon HD 3850, HD 3870 in HD 3870 X2 podjetja Into-Tek Corporation (GeCube).



Čeprav podjetje AMD/ATI za okvaro krivi povprečno kakovosten napajalni sistem električne moči 750 watov, številni strokovnjaki v to dvomijo, saj tako rekoč ni mogoče, da bi napajalni sistem...

17 komentarjev

Intel pripravlja cenen štirijedrnik: Core 2 Quad Q8200

DigiTimes - Intel naj bi po govoricah na medmrežju, poceni procesorske moči željnim množicam, v tretji četrtini letos, ponudil novinca Q8200. Ta naj bi tekmoval z AMD-jevimi trijedrniki v mainstream segmentu trga. FSB se bo povzpel na 1333 MHz, L2 predpomnilnik bo velik 4 MB, bil pa bo pri 2,33 GHz. Kar ga bo ločilo od starejših in pametnejših bratov (Q9000), je manjko VT in TXT tehnologije.

40 komentarjev

Nforce2 brez podpore za Visto

Slo-Tech - Nvidia je na svoji spletni strani objavila seznam veznih naborov, ki bodo programsko podprti tudi v prihajajoči Windows Visti. Med njimi pa ni vsem dobro znanega veznega nabora nForce2, saj je najstarejši podprt vezni nabor nForce3. Vista tako uradno ne podpira omenjenega veznega nabora, ki kljub temu ni nekompatibilen z njo. Lastniki nForce2, ki želijo podporo za svoj vezni nabor tudi v prihajajoči Visti, so že organizirali peticijo, s katero želijo opozoriti nVidio na potrebo po programski podpori tudi starejših veznih naborov.

31 komentarjev

Namesto prevzema partnerstvo

DigiTimes - Iz Intelovega prevzema nVidie, o katerem smo poročali ne bo nič, bosta pa zato podjetji sklenili strateško partnerstvo. Intel, ki si lasti osem do deset odstotkov nVidiinih delnic želi s tem okrepiti svoj položaj na trgu grafičnih kartic, nVidia pa naj bi po sklenitvi partnerstva znižala delež izdelanih veznih naborov za AMD-jeve procesorje. Kot je znano je AMD nedavno prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI, kar je eden izmed vzrokov za zbliževanje Intela in nVidie.

Več na DigiTimes-u.

13 komentarjev

Bo Intel prevzel nVidio?

Reuters - Reuters poroča, da naj bi Intel v kratkem prevzel nVidio. S tem bi se Intel odločil za podoben korak kot njegov konkurent AMD, ki je poleti prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI. Tiskovna predstavnica Intela govorice o nakupu nVidie ni želela komentirati, medtem ko tiskovni predstavnik slednje ni bil dosegljiv, dodaja Reuters. Po nekaterih špekulacijah naj bi Intel prevzem nVidie napovedal že nocoj.

Več na Reutersu.

47 komentarjev

Tržni deleži grafičnih proizvajalcev v drugem kvartalu

X-Bit Labs -

Po podatkih zadnje IDC-jeve raziskave tržišča je trg 3D grafičnih kartic v drugem letošnjem kvartalu predstavljal 54 odstotkov, trg 2D kartic pa 46 odstotkov celotnega tržišča. Največja igralca sta gotovo nVidia in ATi, manjše tržne deleže pa imajo še 3Dlabs, Matrox, Appian in HP. Posvetimo se največjima.

Na tržišču 3D kartic je nVidia obvladovala dve tretjini, ATi pa le 24 odstotkov trga. Med prodajalci 2D kartic je nVidia takisto v prepričljivem vodstvu, saj ima v lasti 53 odstotkov trga, sledi pa ji presenetljivo Matrox z 19. Skupno ima nVidiine izdelke tako 73 odstotkov uporabnikov, ATijeve pa zgolj 13. Več o tem.

3 komentarji

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev

Pravi gigant, ta nVidia

CNet - c|net se je spustil v detajlne razlage fenomena nVidiinega uspeha, njenega prodora na trg ter vsakodnevnega višanja delnic kljub nekakšni računalniški recesiji, ki je prizadela domala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s tem, danes enem najbolj razširjenih cehov. nVidia nekako narekuje tempo, ki mu ne more slediti nobeden od proizvajalcev. c|net navaja namreč, da je edini konkurenčen, ki bi lahko vsaj še malo zmešal štrene nVidii, ATI. V svetu grafičnih kartic ima danes nVidia 56 odstotni delež, gledano iz perspektive nakupov zadnjih mesecev pa drži kar 83 odstotni delež vseh grafičnih pospeševalnikov. Da ne boste mislili, da bo nVidia zaspala na lovorika in si s tem, kakor 3dfx, skopala zgodnji grob, nikakor. nVidia prodira v trge pospeševalnikov za prenosnike, v katerem je absolutno večino imel ATI. Začela je prodajati grafične kartice za Macintoshe (se spomnite predstavitve GF3 za PowerMaca?), njen pospeševalnik se bo nahajal tudi v Microsoftovi prihajajoči konzoli, Xbox. Če misli...

5 komentarjev

Intel kupil Xircoma

Electic Tech - Intel in Xircom sta danes objavila sklenitev sporazuma, po katerem je Intel odkupil celotno podjetje za $25 po delnici, kar znese okoli $748 milijonov. S tem je Intel precej okrepil svoj položaj na mobilnem trgu, saj je Xircom bil eden izmed vodilnih proizvajalcev kartic, ki se uporabljajo za povezavo mobilnih računalnikov in velikih mrež ali interneta. Prevzem bo opravljen do konca tega četrtletja, Xircom pa bo postal del Intelove Network Communications skupine.

0 komentarjev