»

Sigma je najavila (svetlobno) hiter zoom objektiv 18-35mm f/1.8

Slo-Tech - Fotografi, ki uporabljajo zoom objektive, plačajo izdatne denarce za nakup objektivov, ki imajo čez vso goriščno razdaljo konstantno največjo zaslonko 2.8. Za denar dobijo še druge dobrote, kot so hiter motorček za ostritev, zaščito pred vremenskimi vplivi, vzdržljive materiale, vendar največ k ceni prispeva ravno ta magična številka 2.8, ki bistveno vpliva na tehnično zasnovo in velikost leče. Obstajajo tudi redke ptice, ki nudijo zaslonko 2.6. ali 2.5, so pa namenjene predvsem uporabi v filmskem svetu, cene se pa začnejo severno od 10.000 evrov.

Sigma je te dni presenetila in predstavila zoom objektiv za DX (pri Nikonu vse kar ni D3/4, D800, D700 in D600) oz. APS-C senzorje (npr....

38 komentarjev

Leteči glodalec

Crazy PC - Brez skrbi, ne govorim o letečih vevercah, ki bi bile za to stran popolnoma neprimerne, temveč o, za nas računalničarje (ter predvsem igralce streljačin), veliko bolj zanimivi novosti.

Le-ta je lebdeča miška. Prototip, ki so ga izdelali pri Crazy PC, tako popolnoma odpravi trenje, saj s pomočjo elektromagnetov lebdi približno centimeter nad podlago. Povsem igračarski je senzor premikanja, ki lahko zazna kar 6000 točk na palec. Miška ima standardno število gumbov (torej tri) in kolešček, za bling faktor pa poskrbi modra osvetlitev z LED diodami ter priložena podloga iz brušenega aluminija (ki tudi omogoča lebdenje).

Zaradi lahkote premikanja pa miška ni primerna le za igračarje, temveč tudi za obolele za artritisom.

Poraja pa se vprašanje, kaj se bo zgodilo nam uporabnikom katodnih monitorjev - se bomo počutili, kot da jemo mušnice?

15 komentarjev

Test Logitech MX Revolution

AnandTech - Logitechov najnovejši izdelek sicer ni sanjska miška vsakega igričarja, saj so tehnične specifikacije izdelkov iz serije G še vedno superiorne, je pa MX Revolution zato najverjetneje najbolj napreden glodalec za resno uporabo. Opremljen je s kar dvema koleščkoma, obilico gumbov, rahlo dodelanim ergonomskim dizajnom in množico zanimivih funkcij, kot je na primer spreminjanje načina vrtenja koleščka. Ker ga je pred nekaj dnevi premamil košček ementalerja v mišelovki AnandTecha, so si ga imeli tamkajšnji fantje in dekleta priložnost podrobno ogledati, za bralstvo pa so, kot vedno, spisali obsežen in strokoven opis.

45 komentarjev

Toyotin nov varnostni sistem v vozilih

Akihabaranews - Toyota je obstoječe varnostne sisteme izboljšala in povezala na nov način, z namenom zaznavanja trkov, izogibanju le teh, obdržati vozilo na cestišču, pomoči vozniku, nadzoru stanja vozila in v najhujšem primeru aktivno zmanjšati potencialne poškodbe potnikov. Več o tem si preberite tukaj.


Pri tem so domislili tudi nov varnostni sistem imenovan "Rear-End Pre-Crash Safety System". Le-ta v primeru, da radar zazna približevanje od zadaj, pomakne vzglavnike naprej za zavarovanje vratu in glave. Dosedaj so bili znani le pasivni sistemi (Saab), ki so reagirali mehansko po trku. Več o vsem skupaj si lahko preberete, ali pogledate film, tukaj.

Z delom sistema upravlja nov NECov 100 Mhz procesor IMAPCAR® namenjen zaznavi vizualnih objektov. Po trditvah proizvajalca je 5x hitrejši od konkurence, sposoben je namreč do 100 giga operacij/s pri porabi kvečjemu 2 W.
Sistem različne objekte zaznava s pomočjo radarjev, infrardečih in stereo video kamer (za zaznavanje 3...

33 komentarjev

GV-R9200VIVO

Digit Life - Vsem znano podjetje Gigabyte je na tržišče poslalo novo grafično kartico z oznako GV-R9200VIVO, ki je v bistvu ATI Radeon 9200LE. Vsebuje 128 MB pomnilnika s hitrostjo 400 MHz, njegov procesor pa tiktaka z 250 MHz. Na kartici najdemo analogni ter DVI priključek, velja pa še omeniti, da ima kartica podporo VIVU. Predvsem pa je bodo veseli vsi ljubitelji tišine - hladilnik na tej kartici je namreč pasiven. Klik!

2 komentarja