»

Apple briše nečiste aplikacije

CNet - Prejšnji teden so se na spletu pojavila poročila, da je Apple iz svojega App Stora odstranila aplikacijo Wobble iBoobs podjetja Chillifresh. Razlog naj bi bile pritožbe uporabnikov, čeprav program ne glede na ime ni vseboval nobenih spotakljivih vsebin. V aplikacijo je uporabnik naložil poljubno sliko in označil "prsi", ki so nato ob tresenju telefona poskakovale.

Očitno se je Apple odločil temeljito prevetriti...

26 komentarjev

Acer izdal najbolj zelena prenosnika

ComputerWorld - Acer je predstavil nova prenosnika, ki ju je Greenpeace označil kot najbolj zelena prenosnika doslej, saj ne vsebujeta polivinil klorida (PVC) in bromiranih zaviralcev gorenja (BFR), razen v izolaciji kablov. Omenjene substance so problematične, ker po koncu življenjske dobe razpadajo v mnoge strupene snovi, denimo dioksine in furane. Poleg tega je prenosnika moč reciklirati in porabita manj energije. Modela se imenujeta Acer Aspire 3811TZ in Aspire 3811TZG in sta člana serije tankih in lahkih prenosnikov Timeline, ki imajo Intelove procesorje Core 2 Duo. Acer je že leta 2005 napovedal, da bo do leta 2009 popolnoma prenehal uporabljati PVC, BFR in ftalate, a se je cilj nekoliko zamaknil. Novega točnega datuma niso postavili, so pa dejali, da se trudijo. Natančne specifikacije in cene še...

11 komentarjev

App Store se bliža milijardi

CNet - V še eni premetni marketinški potezi je Apple na splet postavil števec prodanih aplikacij prek spletne trgovine App Store, ki se počasi bliža številki milijarda. Srečnemu kupcu aplikacije s serijsko številko ena milijarda bo Apple primaknil MacBook Pro, 32 GB iPod Touch, Time Capsule in bon v vrednosti 10.000 dolarjev, ki ga bo lahko zapravil na iTunes. V App Storu je trenutno naprodaj 30.000 aplikacij. Apple je svojo spletno trgovino usposobil 11. julija lani, do 100 milijonov pa je potrebovala dva meseca. S pol milijarde prodanih aplikacij so se pohvalili letos januarja, ko so napovedali, da bodo do cele milijarde potrebovali še tri mesece. Kot kaže, so imeli prav.

1 komentar

Google vključil "kill" stikalo v Androida

MacRumors.com - Ko je Apple izdal svoj SDK paket razvojnih orodij, najnovejšo različico popravkov in predstavil svoj iTunes App Store za prodajo programov, je bilo najbolj šokantno odkritje, da je Apple v svoj programski paket vključil tudi t.i. kill stikala, s pomočjo katerega lahko Apple katero koli aplikacijo, za katero bi se izkazalo da je uporabnikom škodljiva, izbriše iz vseh telefonov, ki so jo kupili.

Podobno kill stikalo pa bo možno najti tudi v Google-ovem Androidu - tako Pogoji uporabe že pred samo izdajo opisujejo, da si Google pridružuje pravico do izbrisa katere koli aplikacije, za katero se izkaže da krši pogodbo. To sicer pomeni, da je Google nekoliko bolj odkrit glede stikala kot Apple, ki je potrdil obstoj le-tega šele po izdaji SDK-ja, vendar pa bi enak odnos do uporabnikov, kot ga je imel Apple, bil za Google poguben, saj je že po Apple-ovem razkritju prišlo do velikega šoka med uporabniki, ponovna ponovitev vaje pa bi bila že neumnost za podjetje kot je Google.

Google se...

19 komentarjev

Toksični prenosniki

Slo-Tech - Neodvisen Danski laboratorij je testiral prenosnike petih najbolj znanih svetovnih podjetij in v njih iskal toksične snovi. Rezultati so presenetljivi. "Najboljše" sta se odrezala HP in Apple, v katerih so našli najvišjo vsebnost toksičnih snovi, iskali pa so vse od nedolžnega PVC-ja, do BFR-jev. V HP-jevih prenosnikih so našli tudi decaBDE - snov, ki preprečuje gorenje - za katero HP trdi, da je ne uporablja več že nekaj let, po nekaterih navedbah pa je zelo škodljiva zdravju. Nedvomni zmagovalec pa je Apple s svojo novo serijo MacBookov. Sicer pa so že podali izjavo, da iščejo alternativne materiale.

Koliko je v resnici proizvajalcem mar za okolje in uporabnike(posebej "green-usmerjeni" Apple)? Odgovor je na dlani.

Izvorna novica

14 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev