»

Sony zamenjuje grafične čipe v prenosnikih Vaio

X-Bit Labs - Sony je potihoma priznal, da nekateri njihovi prenosniki iz serije Vaio vsebujejo pokvarjene Nvidiine grafične čipe (GPU). Lanskega julija ja Nvidia potrdila, da so nekateri njihovi GPU-ji defektni zaradi napak pri pakiranju. Sony in Nvidia sta takrat preverila, ali so prizadeti izdelki tudi prenosniki Vaio, in ugotovila, da naj ne bi bili. Sedaj pa so po podrobnejši analizi potrdili, da je majhen delež prenosnikov vseeno prizadet. Težava se pokaže kot popačen video in ali popoln mrk zaslona. Napake s temi istimi čipi so potrdili že drugi veliki izdelovalci prenosnikov, med njimi Apple, Dell in HP, medtem ko je Sony za to potreboval kar 13 mesecev. Nvidia vztraja, da je prizadet le zanemarljiv delež grafičnih čipov, a so vseeno doslej že porabili 315 milijonov dolarjev za zamenjavo defektnih izdelkov. Napaka se lahko pojavi pri prenosnikih iz serij:
  • VGN-FZ11x, VGN-FZ18x, VGN-FZ21x, VGN-FZ31x, VGN-FZ38x;
  • VGN-AR11x, VGN-AR21x, VGN-AR31x;
  • VGN-C1Zx, VGN-C2Zx;
  • VGC-LM1xx, VGC-LM2xx;
  • ...

9 komentarjev

Sonyjev Vaio P je tu

X-Bit Labs - Tudi Sony se je odločil zakoračiti na trg netbookov, tako da so izdali svoj prvi računalnik, ki je namenjen prvenstveno brskanju po spletu in ostalim nezahtevnim opravilom. Podjetje se sicer krčevito brani uporabe termina netbook, zato smo pristali ob imenovanju Vaio P. Nad imenom netbook niso preveč navdušeni tudi zaradi specifikacij, ki so povsem primerljive z večjimi brati. Vaia P poganja Intelov procesor z 1,33 GHz na Intelovem čipovju z integrirano grafiko, družbo mu delata dva gigabajta pomnilnika, 60 GB velik trdi disk (ali 128 GB SSD, po želji), brezžična podpora za standarde 802.11b/g/n, Bluetooth itn. Gledali ga bomo skozi osempalčni zaslon, ki podpira ločljivost 1600 krat 768 točk, vse skupaj pa bo upravljala Vista Home Premium ali Home Basic.

...

32 komentarjev

Novi Sony Vaio iz serije T že dobavljiv

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo je prejšnji teden poročal o novem ultraportable prenosniku iz Sonyjevih tovarn, ki je bil izdan za obeležitev desete obletnice Vaiov, po novem pa je izdelek mogoče tudi dejansko kupiti. Gre za enega trenutno najnaprednejših sistemov v tem razredu, napravica je namreč narejena iz karbonskih vlaken, zato v najlažji različici tehta zgolj kilogram, kljub temu pa se ponaša z dobrimi specifikacijami. Te vključujejo procesor Core 2 Duo, gigabajt pomnilnika, 32-gigabajten SSD, 11-palčen zaslon z LED osvetlitvijo, najmočnejša baterija, ki je na voljo, pa omogoča kar 18 ur dela brez prekinitev. Izvorna novica.

24 komentarjev

Sony prenehal izdelovati monitorje

Heise - V Severni Ameriki in Japonski je Sony prenehal prodajati svoje monitorje. Le-te čaka enaka usoda proti koncu leta tudi v Evropi. Predstavnik podjetja je omenjal, da bodo zadnji modeli odposlani prodajalcem decembra tega leta. Pred tem pa bodo sicer še poslali na trg nekaj novih modelov svoje G serije.

Prejšnje leto je Sony prodal približno 3.07 milijonov monitorjev po vsem svetu, kar ga je poneslo med 10 največjih svetovnih proizvajalcev. Glavni razlog za to odločitev so majhni dobički pri TFT monitorjih, kar je naredilo zadevo zelo neprivlačno v očeh vodstva te družbe.

So pa obljubili da bodo zasloni za profesionalni trg še naprej dostopni.

Več podrobnosti na Heise Online.

12 komentarjev

Sony Vaio serije C

RegHardware - Po tem, ko so dva tedna nazaj napovedali serijo prenosnikov s poudarkom na dizajnu, so danes pri Sony-ju predstavili Vaio-te za kozmopolitansko navdahnjene in modno osveščene uporabnike. Kvaliteto izdelave, relativno visoke performance in privlačno oblikovanje bodo začinili z dvema dodatkoma -- dokaj svobodno izbiro pisanih barv in dizajnersko torbico za prenašanje, delo Italijanke Mandarine Duck. Modni dodatki z diagonalo trinajstih palcev vas bodo stali med 1000 in 1100 funti, na voljo pa bodo jeseni. Jaz hočem rozastega.

4 komentarji

ATi bo nategnil grafične čipe

RegHardware - Tehnologija strained silicon se je do sedaj za doseganje višjih frekvenc delovanja uporabljala predvsem v centralnih procesorjih, ATi pa se je odločil, da bo kot pionir tovrstno tehniko izdelave vpeljal na področje grafičnih čipov. Posodobili bodo mobilne procesorje X1300, X1400 in X1600, ki bodo postali X1350, x1450 in X1700. Zaradi uvedbe nove tehnologije bodo povišali količnik med performansami in porabo, dejanske izboljšave zmogljivosti pa ne bodo preveč radikalne, pravijo na RegHardware.

5 komentarjev

Sony Vaio serija N

Digital Trends - Dizajn je zadnje čase ena pomembnejših prodajnih točk -- neizpodbiten dokaz tega je uspeh podjetja Apple. Svoje izdelke, ki se od drugih bistveno ločijo zaradi zelo inovativnega dizajna (tako hardvera kot softvera), lahko kljub podobnim zmogljivostim prodajajo po višjih cenah. Sony se je odločil, da bo ubral podobno pot in predstavil linijo prenosnikov, namenjeno predvsem modno osveščenim kupcem, ki jih bolj kot zmogljivost izdelka zanima njegova vizualna privlačnost. Laptopi Vaio so bili že v preteklosti znani po dobrem oblikovanju, z novo serijo N pa je Sony trditev iz prejšnje povedi (vsaj po mnenju pisca) le še potrdil. Luč sveta naj bi ti računalniki ugledali oktobra, stali pa bodo od tisoč dolarjev...

11 komentarjev

Sony VAIO UX90 s flash pogonom namesto trdega diska

AnandTech - Sony je paleto izdelkov VAIO dopolnil z ročnim računalnikom UX90, katerega posebnost je flash disk, ki je nadomestil klasični, mehanski trdi disk, iz serije UX50. Gre za Flash-SSD disk, kapacitete 16 GB, katerega glavna prednost je nižji dostopni čas in večja odzivnost sistema. Hkrati so z uporabo flash pogona izboljšali avtonomijo baterije, in sicer za 13%, padla pa je tudi teža izdelka.



VAIO UX90 je po funkcijah in karakteristikah precej podoben starejšemu bratu, modelu UX50, od katerega je podedoval XBRITE zaslon z ločljivostjo 1024x600, drsno tipkovnico, tri...

4 komentarji

Sony VAIO TX3 s samo 1.25 kg in desetimi urami avtonomije

Sony VAIO TX3

vir: Hartware.net
Hartware.net - Sony bo predstavil nov prenosni računalnik iz lahke kategorije, obljubljajo namreč, da bo TX3 tehtal zgolj 1,25 kg. Pri tej kategoriji je običajno, da je vse podrejeno čim lažji prenosljivosti (tako glede dimenzij, kot tudi teže) in čim daljši avtonomiji računalnika. Tudi pri tem modelu bo na voljo relativno majhen zaslon diagonale 11,1 palcev, z ločljivostjo 1366x768 pik.



Izbirati bo možno med dvema procesorjema. Odvisno od potreb in debeline denarnice boste lahko kupili ali Intelov Celeron M pri 1,06 GHz ali Core Solo pri 1,2 GHz. Tudi na račun danes počasnega procesorja (vendar še vedno dovolj hitrega za namen, za katerega se takšen računalnik kupi) obljubljajo avtonomijo kar desetih ur. Cena še ni znana, kot pa verjetno veste, nakup prenosnika iz...

30 komentarjev

Nakit in modni dodatki iz rabljenih računalniških komponent

IDE pas

Slo-Tech - V svetu IT je tako, da je vse je hitro zastarelo in potrebno je ponovno seči v žep, da imamo na mizi sodoben stroj, ki bo spodoben poganjati »zahtevne« pisarniške aplikacije. Kam s starimi računalniki? So uporabni še za kaj drugega kot manj zahtevna opravila, topilnico in smetišče?

Liz McLean Knight meni, da je možno uporabiti te komponente še na en način. Kot modne dodatke ali nakit! Osnovala je kolekcijo Zelle, v kateri si lahko omislite pas, narejen iz IDE kabla (ženske pogrešajo Floppy kabel), »težko« ogrlico iz kondenzatorjev in ostalih komponent, za katere smo vajeni, da nam...

19 komentarjev