»

Takojšnje sporočanje zamira

BBC - Pred nekaj leti se je zdelo, da bo takojšnje sporočanje (angl. instant messaging) povozilo vse druge oblike komuniciranja. V nevarnosti je bila elektronska pošta, saj je takojšnje sporočanje še hitrejše in neposrednejše od nje. Le nekaj let pozneje se je položaj popolnoma obrnil. Takojšnje sporočanje se sooča z največjo krizo.

Še leta 2007 so Britanci 17 odstotkov časa na spletu namenili takojšnjemu sporočanju, letos pa je ta številka upadla na pet odstotkov. Rezultate so objavili le nekaj dni po AOL-ovi odprodaji ICQ-ja za 188 milijonov dolarjev, kar je več kot dvakrat manj kot je bila nakupna cena leta 1998. Podatek, ki je ravno tako zgovoren. Do podobnih zaključkov je prišla anketa...

53 komentarjev

Bo Microsoft kupil Yahoo?

OSNews - Po poročanjih mnogih novičarskih strani je Microsoft z Yahoojem pričel pogajanja o morebitnem prevzemu. Softverskega giganta zelo skrbi uspeh konkurence, natančneje Googla, in ker se jim z dosedanjimi potezami (MSN) niso uspeli preveč približati, bodo pristopili k problemu na drug način. Vse skupaj postaja zanje vedno bolj zaskrbljujoče, saj se Google širi na mnoga področja informacijske tehnologije, trenutno velika grožnja naj bi bil tudi razvoj spletnih pisarniških aplikacij. Če bo do prevzema prišlo, bi Microsoft znal izkašljati okrog 50 milijard dolarjev.

Izvorna novica.

12 komentarjev

HP-jeva črnila stanejo več kot kri

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodov član Shaun je sestavil precej groteskno tabelico cen različnih tekočin. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi bilo iz tabele razvidno, da so črnila za tiskalnike ameriškega globalnega proizvajalca dražja od človeške krvi, kot tudi nafte, vodke, Red Bulla... Če ste zaskrbljeni nad stanjem krutega kapitalističnega sveta, kliknite sem.

Upajmo, da HP ne kupi Shella...

30 komentarjev

Yahoo in HP bosta sodelovala

The inquirer - Podobno kot Dell in Google, ki sta nekaj časa nazaj sklenila pogodbo, v skladu s katero so Dell-ovi sistemi opremljeni z Google-ovo programsko opremo, sta se po dogovorila tudi HP in Yahoo. Namizni in prenosni računalniki podjetja, ki je zadnje čase na udaru novinarjev zaradi vohunskega škandala, bodo po novem vsebovali Yahoo-jevo iskalno vrstico v spletnem brskalniku, njihov program za takojšnje sporočanje in še nekaj drugih dodatkov, kar bo spletnemu gigantu predvidoma prineslo konkretno višji obisk. Več o zadevi lahko izveste v izvorni novici, ni pa še podatkov o tem, koliko bo moral Yahoo HP-ju odšteti za uslugo.

0 komentarjev

Združitev Yahoo! in Windows Live Messenger

Ars Technica - Microsoft in Yahoo! sta sklenila dogovor, v skladu s katerim bosta povezala svoji omrežji za takojšnje sporočanje, s čimer bosta po lastnih navedbah ustvarila največje tovrstno omrežje na svetu (350 milijonov uporabnikov), v praksi pa bo to najbrž pomenilo, da bo nastala direktna konkurenca AOL-u, ki trenutno na globalnem nivoju dominira. Uradna najava je bila izrečena včeraj, kmalu pa lahko pričakujemo posodobitvi programskih klientov za dostop do obeh omrežij. Kaj nam bo združitev prinesla, se sprašujejo tudi na Arstechnici.

11 komentarjev

HP vohunil za vodilnimi

Wired News - Iz podjetja Hewlett Packard je v začetku tega leta nekajkrat pobegnila kopica informacij bolj zaupne narave, ki so bile znane samo osebju na višjih položajih, kar je povzročilo manjši preplah. Za začetek so s povsem konvencionalnimi metodami malce izprašali vsakega od osumljencev in jih opozorili na to, da je njihova dolžnost čuvati tajne podatke, ker pa rezultatov očitno ni bilo, so ubrali drugo pot. Najeli so zasebne detektive in namenili svojim delavcem malce več pozornosti, kar pa je bilo že na meji zakona, zato jim sedaj grozi tožba. Podroben opis celotne afere lahko najdete na Wired News, novico pa je objavil tudi rumeni Inquirer.

HP-jeve zasebne detektive je s svojo digitalno lupo odkril naš privatni preiskovalec Stepni Volk.

2 komentarja

Hipno sporočanje na mobilnih telefonih

Reuters - Petnajst največjih svetovnih operaterjev mobilne telefonije - med njimi Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica in China Mobile - je najavilo, da bodo svojim uporabnikom ponudili hipno sporočanje (instant messaging – IM) na mobilcih. Mobilno hipno sporočanje naj bi bilo po značilnostih zelo podobno servisom za IM na osebnih računalnikih, temeljilo pa naj bi na odprtem standardu, poroča agencija Reuters.

Servis seveda ne bo brezplačen, čeprav predstavniki operaterjev niso želeli razkriti cenovne politike. Zaenkrat je jasno predvsem to, da bodo operaterji zaračunavali le poslana, ne pa tudi prejetih sporočil. Hipno sporočanje naj bi bilo za mobilne operaterje močan vir prihodkov na področju prenosa podatkov, kjer je doslej prevladovalo pošiljanju tekstovnih sporočil SMS.

Zaenkrat je moč za namene IM nadgraditi le dražje, pametne mobilne telefone, na katere je nameščen Microsoftov operacijski sistem ali Symbian. Seveda so želje operaterjev drugačne: hipno sporočanje naj bo omogočeno...

31 komentarjev

Slo-Techov RSS

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja je sedaj na voljo popravljena verzija Slo-Techovega RSS dovoda, ta po novem vsebuje tudi skrajšano besedilo novice. Vse, ki boste novice, na voljo preko zgornje povezave, vključili na svoje spletne strani, prosimo, da vsebine ne osvežujete pogosteje kot vsakih 15 minut. Za pomoč pri uporabi si oglejte seznam RSS odjemalcev, kjer se nahajajo tudi povezave do pripomočkov za vključitev novic v poljubno spletno stran.

Želim si, da bi bili tudi oddelki v forumu dosegljivi v tej obliki.

26 komentarjev