»

ThinkSecret se poslavlja

MacRumors.com - Nekoč ena najuspešnejših spletnih strani o vseh jabolčno povezanih govoricah bo v okviru svoje sodne poravnave z Apple-om prenehala s svojim obstojem. Tako se zaklučuje skoraj tri letna saga, ki se je začela ko je januarja 2005 Apple proti ThinkSecret-u vložil tožbo zaradi objavljanja poslovnih skrivnosti in spodbujanju k razkritju le-teh. V tajnem dogovoru je med drugim je zapisano da ThinkSecret-u ne bo potrebno razkriti virov informacij, v zameno za le-to pa bo ThinkSecret prenehal z vsakršnim objavljanjem novic.

Nick Ciarelli, ki je leta 1999 začel s pisanjem ThinkSecreta in objavljanjem govoric o Apple-u, je v okviru izjave zapisal da je zadovoljen z razpletom tožbe in dejstvom, da se bo končno lahko ponovno posvetil svojemu študiju in novinarski karieri.

Očitno včasih niti prvi amandma ne pomaga.

5 komentarjev

Apple iPhone gre v izdelavo, ter še 15 palčni MacBook za povrh

Slo-Tech - Hon Hai, ki ga bolj poznamo pod skoraj sužnjelastniškim imenom Foxconn, si je pri Apple Computers Inc. izboril naročilo za 12 milijonov prenosnih telefonov z digitalnim predvajalnikom glasbe.



iPhone (slika zgoraj je simbolna) naj bi tako dejansko zagledal luč sveta v prvi polovici naslednjega leta. Napravici bo zelo verjetno resnično ime iPhone, saj je Apple pred mesecem dni to ime uradno rezerviral (registriral). Tu so še novi (in stari) patenti, ki nakazujejo možnosti razvoja in funkcionalnosti. Prvemu, preprostejšemu iPhone-u naj bi kasneje sledil še iPhone-Pro, ki bo t.i. pametni telefon (smartphone).

Dodatno so še potrdili,...

19 komentarjev

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Pro Core 2 Duo

Slo-Tech - Davnega 23. oktobra 2001 je na svet privekal prvi iPod, njegovo rojstvo je naznanil večno karizmatični Steve Jobs. Od takrat se je iz prvotne napravice razvilo kar nekaj različnih rodov, ki so dobesedno zavzeli svetovno tržišče MP3 predvajalnikov. Prebolel je tudi že kakšno otroško bolezen in pred dnevi celo okenski virus.



Tu je tudi nova zakrpa za...

6 komentarjev

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

ThinkSecret - Dolgo želeni in nikoli dokazani iPhone naj bi se končno pojavil naslednje leto v ZDA. Zadeva naj bi bila ekskluzivno dobavljiva le preko Cingular-ja, ameriškega največjega mobilnega operaterja.



Pri ThinkSecret pravijo, da bo zadeva imela vgrajen 2.2 palčni zaslon in 3 mega točkovno kamero. Apple naj bi predvideval prodajo 25 milijonov kosov v prvem letu prodaje. Predstavili naj bi ga na januarskem MacWorld Expo 2007. iPhone vernike v prepričanje o obstoju že dalj časa držijo razne tekstovne najdbe v Applovem programju. Zadnji tovrstni primer so našli v popravku iTunes 7.0.1.

Seveda Apple kuje tudi drugo žezlo, s prototipnim imenom iTV. Tako naj bi malce pritiskali tudi na Hollywood, da naj bolj sodeluje z Applovim servisom ponudbe filmskih...

21 komentarjev

1 milijon za najboljši Viiv PC

The Register - Viiv je Intelova platforma za majhne HTPC-je, kot je recimo Mac mini, ki pa trenutno še ni dosegla prevelike popularnosti. Intel je zato na IDF-ju napovedal razpis, v okviru katerega nameravajo najboljši izdelek, ki bo temeljil na njihovi platformi, nagraditi z milijonom dolarjev (600 tisoč za izdelavo in 400 tisoč za oglaševanje). En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih dizajnov, ki morajo biti majhni in modni, delovati pa morajo pri dovolj nizkih temperaturah. Zmagovalec bo znan že na naslednjem, marčevskem Intel Developer Forumu, če lahko verjamemo Registerju.

7 komentarjev

Kako do zastonj Apple MacBook Pro-ja?

Gizmodo - Vprašanje iz naslova si je najbrž zastavil marsikateri najstnik širom po svetu, dober odgovor nanj pa je našla programerska začetnica Leah Culver. Hrbtno stran zaslona bo namreč razprodala po 150 ameriških dolarjev na kvadratni palec površine in si z nabranim denarjem kupila laptop. Oddani oglasi morajo biti v formatih Adobe Illustratorja, Corel Drawa ali EPS. Pohitite, sedem palcev je že zakupljenih, plačuje pa se preko PayPala.


Očitno ni bila čisto prepričana v lastno idejo in je k ponudbi dodala še svojo fotografijo in pijačo v dvoje vsakomur, ki ji pošlje vsaj 30 dolarjev, da tolažilne nagrade v obliki ZIP enote največjemu vlagatelju v zgornje površine prenosnika niti ne omenjamo.

14 komentarjev

Apple z AMD-jevimi procesorji?

Slo-Tech - The Inquirer poroča, da naj bi AMD-jev izvršni direktor izjavil, da utegne Apple v svojih izdelkih uporabiti AMD-jeve procesorje. Za omenjen korak naj bi se pri Applu odločili z namenom otresti se prevelikega Intelovega vpliva, oziroma kot je dejal Ruiz, noče bit Intelov talec, kot nekatera druga podjetja. Obenem je okrcal Intel zaradi njegovega domnevnega zaviranja trga z računalniki.

Več na The Inquirerju.

27 komentarjev

Google v upravnem odboru Apple Computers Inc.

Reuters - Na WWDC 2006 v San Franciscu je Steve Jobs povedal: "...kot veste, naši prijatelji na severu zapravijo preko 5 milijard na leto za raziskovanje in razvoj. A vseeno se zdi, da ne znajo nič drugega, kot kopirati Google in Apple..."

Zato ne čudi, da je bil Eric Schmidt, CEO v Googlu, v torek izvoljen kot osmi član upravnega odbora Apple Computers Inc. Za seboj ima pestro zgodovino v različnih tehnoloških podjetjih Silicijeve doline. Z enim skupnim imenovalcem: podjetja, ki so bila bitke z Microsoftom. Povezava med podjetjema Apple Computers Inc. in Google se je tako dodatno okrepila.

Zaradi te visoke povezave med podjetjema, analitki napovedujejo, da bosta skupno nastopili proti omenjenemu sovražniku.

Še posebno paranoični primerki pri tem napovedujejo celo novi "triumvirat": Apple, Intel in Google. :)

16 komentarjev

Mac brez ekrana in pod 500$?

jabuk.net - ThinkSecret, običajno zelo zanesljiv vir govoric o prihajajočih Applovih izdelkih, je včeraj objavil pomembno novico. Jobs naj bi na MacWorldu predstavil Maca brez ekrana in s ceno pod 500 dolarji (88.000 SIT). V Sloveniji bo stal verjetno nekaj nad 100.000 SIT zaradi davka in običajno višjih cen v Evropi. Novi Mac naj bi bil izredno majhen z višino, podobno Xservu, ki je visok 1,73 palca (4,3 cm). Imel naj bi možnost DVI- in VGA-izhoda, vendar se ne ve, ali bo VGA-izhod vgrajen ali pa bo možen preko DVI-VGA-adapterja. Imel naj bi Combo pogon z možnostjo vgraditve SuperDrive pogona za doplačilo. Specifikacije naj bi izgledale nekako takole:
  • 1,25 GHz G4 procesor,
  • 256 MB pomnilnika,
  • Combo ali SuperDrive optični pogon,
  • USB 2.0,
  • FireWire 400,
  • 10/100 Ethernet,
  • 56K V.92 modem,
  • Podpora AirPort Extreme.
Vključeval naj bi tudi nekoliko spremenjen iLife paket programov, tokrat brez iDVD. Napravo naj bi Jobs najavil 11. januarja na MWSF, vendar bo kupcem na voljo šele proti koncu prvega...

234 komentarjev