»

Manjkajoča tehnologija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Mnogi pisci znanstvenofantastičnih ali kako drugače vizionarskih del so v marsičem v svojih napovedih s skoraj strašljivo natančnostjo zadeli (na Kanalu A recimo ravnokar uprizarjajo Orwella), ali pa popolnoma zgrešili (ogled starih filmov zna biti precej zabaven dogodek). Nekaj izumov pa je predvidevalo veliko ljudi, a jih še kar nismo ugledali, čeprav je tehnologija dandanes že tako razvita, da je to skorajda sramota. Na Gizmodu so sestavili srčkan seznam tovrstnih naprav, na katerem so se med drugim znašli leteči avto, plašč za nevidnost in očala, s katerimi lahko vidimo pod obleko. Ogled priporočen!

22 komentarjev

Odgovor na članek: Kupovati drugje bi bilo potratno

Telekom Slovenije - V odgovor na članek Kupovati drugje bi bilo potratno smo prejeli:

Spoštovani,
na spletni strani Slo-tech.com je bil dne 29. 12. 2006 objavljen članek z naslovom "Kupovati drugje bi bilo potratno" avtorja, ki se identificira kot Mavrik. Vsebina članka se nanaša tudi na spletno Teletrgovino Telekoma Slovenije. Prosimo za objavo našega odgovora na vaše ugotovitve.

V Telekomu Slovenije se odgovorno, proaktivno ter v skladu z oceno tveganja lotevamo problematike informacijske in telekomunikacijske varnosti. Tudi aplikacija spletne teletrgovine je zaradi evidentiranih pomanjkljivosti in starosti čakala na prenovo - a smo jo zaradi vpeljanih drugih varovalnih mehanizmov načrtovali za pričetek prihajajočega leta. Navkljub temu in tudi zaradi vašega opozorila, ki ga pozdravljamo, ker krepi varnostno zavednost uporabnikov, ponudnikov ter izvajalcev spletnih storitev, storitve pa morajo biti za uporabnika varne in ne smejo vzbujati dvomov, smo del načrtovanih posodobitev izvršili in s tem...

45 komentarjev

Zunanji zaslon na prenosniku

vir: Gizmodo
Gizmodo - Preklopni mobilni telefoni višjega razreda so dandanes večinoma opremljeni z dodatnim zunanjim zaslonom, na katerem lahko vidimo kdo nas kliče in koliko je ura, ne da bi telefon dejansko odprli. Trend pa se po zadnjih informacijah očitno širi tudi na prenosne računalnike, saj je Asustek na trenutno aktualnem IDF-ju predstavil koncept tovrstnega laptopa. Manjši, zunanji ekran je možno uporabljati za branje elektronske pošte, preverjanje načrtovanih opravil, prikaz trenutno predvajane skladbe in ostale podobne kratke naloge, za katere bi bilo potratno odpirati računalnik. Podobne napovedi za prihodnost sta na Intel-ovem Developer forumu izrekla tudi Acer in Mitac Technologies, tako da bi

7 komentarjev

Netscape se vrača

Mozillazine - Slo-Tech, 16. julij 2003: AOL je odpustil razvijalce Netscapa in že začel odstranjevati njegove logotipe s svojih stavb. Tako se je tudi uradno končala vojna med Netscapom in Internet Explorerjem, ki jo je že zdavnaj dobil slednji. Nekaj delavcev so razporedili na druga delovna mesta v podjetju, v katerem odslej ni nikogar več, ki bi bil neposredno plačan za razvoj Mozille.

Tako se je končala zgodba zbirke programov Netscape, ki je od navedenaga trenutka naprej začela toniti v pozabo. A ne za dolgo. Razlog ni v tem, da marsikateri uporabnik, predvsem v podjetjih, še vedno uporablja Netscape za obiskovanje spletnih strani in branje elektronske pošte. AOL, lastnik Netscapa, se je po zanimivem toku dogodkov namreč odločil, da v začetku poletja vendarle izda novo različico Netscapa, ki bo temeljila na najnovejši Mozillini tehnologiji.

7 komentarjev

Asustekove ''Springdale'' plošče s Kitajske?

X-Bit Labs - Lansko leto je podjetje ASUS ustanovilo svojo podružnico na Kitajskem, imenovano Asustek, z namenom, da bi izdelovala matične plošče nižjega cenovnega razreda. Na X-bit Labs pa so pravkar zvedeli, da bodo tam proizvajali tudi plošče, osnovane na i865 vezju, poznanim tudi pod imenom Springdale. Najverjetneje se je ASUS odločil za to potezo zaradi nizkih stroškov izdelave plošč na Kitajskem. Temu primerno bo verjetno nekoliko nižja tudi cena končnih produktov. Domneva pa se, da lahko iz Asustka pričakujemo tudi plošče izdelane za procesorje s Socket A podnožjem. Klik!

0 komentarjev

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

Asustek prihaja z novo znamko

DigiTimes - Podjetje Asustek, ki ga številni uporabniki poznajo po matičnih ploščah znamke ASUS, bo to poletje predstavilo novo blagovno znamko, ki bo krasila nekatere njihove matične plošče - ASROCK. Za to znamko so se odločili, ker želijo poudariti znani slogan Asustekovih matičnih plošč: zanesljivost in stabilnost. Po podatkih iz te stran se bodo nove matične plošče s to znamko pojavile na Kitajskem v poznem juliju in v Indiji ter Južni in Srednji Ameriki v avgustu. Glede na izbiro tržišča, bo Asustek te plošče najbrž namenil tako imenovanemu low-cost segmentu tržišča.

0 komentarjev