»

Odstopil HP-jev izvršni direktor

Mark Hurd

Slo-Tech - Nenadoma in nepričakovano je podal odstopno izjavo HP-jev izvršni direktor Mark Hurd, ki je bil na položaju od leta 2005. V zgodovino podjetja se je zapisal kot eden najuspešnejših, a tudi najstrožjih menedžerjev. V času njegovega vodenja podjetja je odslovil 15.200 delavcev, kar je predstavljajo desetino vseh zaposlenih. Zmanjšal je število zaposlenih v IT-oddelku, število aplikacij v uporabi v HP-ju in število njihovih podatkovnih centrov s 85 na šest. Po nastopu recesije je ukinil mnogo ugodnosti za...

13 komentarjev

Novičke iz AMD-jevih logov

The inquirer - Luč sveta so zagledale nove informacije o uradni predstavitvi AMD-jeve grafične zverine, R600, ki govorijo o predstavitvi konce marca. Grafična kartica z omenjenim grafičnim čipom bo na voljo v treh izvedbah in sicer XTX, XT in XL, retail grafična kartica pa naj bi bila dolga 24 cm, poročajo na VR-Zone. Poleg tega naj bi bila možna sočasna uporaba štirih R600 grafičnih kartic v Quad CrossFire načinu. Poleg ustrezne matične plošče s štirimi PCIe 16x režami bo za poganjanje štirih R600 potreben seveda dovolj zmogljiv napajalnik, so dodali vizvorni novici na The Inquirerju.

Poleg R600 pa naj bi aprila predstavili tudi grafični kartici s podporo DX10 srednjega in nižjega razreda. Grafična kartica srednjega razreda z jedrom RV630 naj bi bila na voljo v različicah z DDR2, z GDDR3 ter z GDDR4 pomnilnikom. V najnižjem cenovnem in zmogljivostnem razredu bo RV610LE podpiral DDR2 pomnilnik, medtem ko bo različica RV610PRO podpirala GDDR3 pomnilnik. V prevem primeru bo frekvenca pomnilnika...

2 komentarja

Tudi Apple MacBooki polnjeni s Core 2 Duo procesorji

Slo-Tech - Kot se je že nekaj časa šepetalo na strani Appleinsider, je Apple Computers Inc. sedaj nadgradil s Core 2 Duo procesorji še običajne MacBooke.



Ohranili so takt 1.83 in 2.0 Ghz dosedanjih Core Duo procesorjev. Najcenejši model stane 1079 evrov, v njem sedi 1.83 GHz procesor, s 512 MB DDR2 spomina, 60 GB trdim diskom, 13.3 palčnim zaslonom, CD pekačem/DVD bralnikom in integriranim Intelovim grafičnim procesorjem - GMA950. Za 200 evrov višjo ceno se dobi močnejši procesor, še enkrat večji delovni pomnilnik, 80 GB trdega diska in DVD dvoslojni pekač. Za še dodatnih 200 evrov (400 od osnovnega) se dobi 120 GB trdega diska. Še najpomembnejše: modeli z 1.83 in 2.0 GHz procesorji so v beli in 2.0 Ghz črni barvi. Vse ostale tehnične podrobnosti so dostopne na Appleovi uradni strani.

Apple pravi, da so tako...

3 komentarji

AMD: 4x4 od blizu in spremembe cen

AMD 4x4

vir: The inquirer
več strani - The Inquirer je objavil nekaj slik prihajajoče AMD-jeve platforme za računalniške navdušence, 4x4. Kot smo že poročali, bo na podnožju 1207 (socket F) temelječa platforma uradno predstavljena predvidoma ta mesec. Več na The Inquirerju.



TG daily poroča o spremembah cen AMD-jevih procesorjev, med katerim velja omeniti predvsem 26 odstotno podražitev procesorja FX-60, za katerega je po novem potrebno odšteti 791 ameriških dolarjev. Poleg tega so se pojavile tudi govorice o ceni procesorje FX za prihajajočo 4x4 platformo, ki govorijo o ceni okoli devetsto ameriških dolarjev za komplet dveh procesorjev. Spremembe cen ostalih procesorjev si oglejte v izvorni novici.

4 komentarji

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

ThinkSecret - Dolgo želeni in nikoli dokazani iPhone naj bi se končno pojavil naslednje leto v ZDA. Zadeva naj bi bila ekskluzivno dobavljiva le preko Cingular-ja, ameriškega največjega mobilnega operaterja.



Pri ThinkSecret pravijo, da bo zadeva imela vgrajen 2.2 palčni zaslon in 3 mega točkovno kamero. Apple naj bi predvideval prodajo 25 milijonov kosov v prvem letu prodaje. Predstavili naj bi ga na januarskem MacWorld Expo 2007. iPhone vernike v prepričanje o obstoju že dalj časa držijo razne tekstovne najdbe v Applovem programju. Zadnji tovrstni primer so našli v popravku iTunes 7.0.1.

Seveda Apple kuje tudi drugo žezlo, s prototipnim imenom iTV. Tako naj bi malce pritiskali tudi na Hollywood, da naj bolj sodeluje z Applovim servisom ponudbe filmskih...

21 komentarjev

Apple z AMD-jevimi procesorji?

Slo-Tech - The Inquirer poroča, da naj bi AMD-jev izvršni direktor izjavil, da utegne Apple v svojih izdelkih uporabiti AMD-jeve procesorje. Za omenjen korak naj bi se pri Applu odločili z namenom otresti se prevelikega Intelovega vpliva, oziroma kot je dejal Ruiz, noče bit Intelov talec, kot nekatera druga podjetja. Obenem je okrcal Intel zaradi njegovega domnevnega zaviranja trga z računalniki.

Več na The Inquirerju.

27 komentarjev

AMD: 65 nm oktobra?

The inquirer - Po poročanju The Inquirer-ja naj bi AMD v svoji dresdenski tovarni pričel s proizvodnjo 65-nanometrskih preocesorskih jeder letos oktobra. Po besedah direktorja omenjene tovarne, Toralfa Gueldnerja, so na izdelavo 65-nanometrskih jeder pripravljeni že od letošnjega junija dalje. Inquirer dodaja, da naj bi AMD do sredine prihodnjega leta povsem prešel na 65-nanometrsko tehnologijo izdelave, obenem pa je Gueldner razkril, da so že izdelali testno 45-nanometrsko testno jedro, kateremu naj bi v prihodnosti sledili še 32- in 22-nanometrski izdelki.

Več o tem na Inquirerju.

10 komentarjev

Dell: 20 milijonov AMD procesorjev

DigiTimes - Po poročanju Digitimes-a naj bi Dell med četrtim četrtletjem letošnjega in enakim obdobjem prihodnjega leta, v svoje prenosnike, namizne računalnike in strežnike, vgradil kar dvajset milijonov procesorjev proizvajalca AMD. S tem bi delež AMD-jevih procesorjev v računalnikih znamke Dell dosegel kar eno tretjino, poleg tega bi se povečal tudi njegov delež na svetovnem trgu računalniških procesorjev. Ob vsem tem pa se pojavlja vprašanje, ali bo AMD uspel izdelati dovolj procesorjev, da bo pokril povečano povpraševanje.

Več o tem na Digitimes-u.

16 komentarjev

Athlon 64 X2 5000+ in FX-62 za s939?

Slo-Tech - Na spletu buri duhove AMD-jeva razpredelnica, ki prikazuje cene njihovih procesorjev. Iz nje je namreč razvidno, da je ob modelih Athlon 64 X2 5000+ in Athlon 64 FX-62, poleg novega podnožja AM2, označeno tudi podnožje Socket 939. O morebitni predstavitvi omenjenih procesorjev za s.939 podnožje še ni uradnih informacij.



Verjetno se bo kmalu izkazalo, če je imel vmes prste tiskarski škrat, oziroma bomo res dobili nova procesorja za s.939.

Izvorna novica na Inquirerju in na Hartware.net.

17 komentarjev