»

Znova o PS3: dodatne zamude in energijska potratnost

Slo-Tech - O Sonyjevi konzoli nove generacije se že dolgo ni slišalo nič navdušujočega. Najprej smo izvedeli, da bo strojna zmogljivost zaradi težav pri proizvodnji manjša kot so napovedovali, potem so prav nespretno skušali zagovarjati njeno razmeroma visoko ceno, vse skupaj pa zavili v paket, ki bo zagotovo imel zamudo.

Tako so te dni na dan ponovno pricurljali podatki, da bo količina proizvedenih PS3 še manjša od že tako majhne količine. Za japonski trgi naj bi bilo tako na voljo 20% manj konzol, kot so sprva načrtovali. Namesto pričakovanih 100.000 enot, jih bo na dan uradne splavitve na zalogi 80.000. Podatkov, zakaj gre za manjšo količino (še) ni, ni pa tudi jasno, ali bo zaradi tega prikrajšan trg Združenih držav.



Poleg tega so se na...

35 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar

Fotoaparat in GPS za PSP

Digital Trends - Na sejmu Tokyo Game Show je Sony med drugim novinarjem in obiskovalcem predstavil dva nova dodatka za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable.

Prvi je majhen digitalni fotoaparat, ki se ga priključi na USB vtič, ki ga konzola premore, in je zmožen izdelovanja fotografij v ločljivosti 1,3 megapiksla. Zaenkrat ga ne bo možno uporabljati v povezavi z igrami, z njim bomo lahko izdelali le avatar za predstavitev na Sony-jevem igralnem spletnem središču, na Japonskem pa naj bi izšel drugega novembra in stal 43 dolarjev.

Najavljen je bil tudi GPS dodatek, ki bo tokrat uporabljen v bolj zabavne namene kot običajno. Poleg pomoči pri vožnji vam bo svetoval izbiro golf udarca, vas učil astronomije in nenazadnje deloval v povezavi z igrami -- za začetek s prihajajočo verzijo uspešnice Metal Gear Solid. Dodatek za satelitsko navigacijo bodo Japonci lahko nabavili za 52 ameriških dolarjev v začetku decembra, kdaj se bomo z gizmoma zabavali tudi zahodnjaki, pa poročevalci na Digital...

2 komentarja

Sony Vaio serija N

Digital Trends - Dizajn je zadnje čase ena pomembnejših prodajnih točk -- neizpodbiten dokaz tega je uspeh podjetja Apple. Svoje izdelke, ki se od drugih bistveno ločijo zaradi zelo inovativnega dizajna (tako hardvera kot softvera), lahko kljub podobnim zmogljivostim prodajajo po višjih cenah. Sony se je odločil, da bo ubral podobno pot in predstavil linijo prenosnikov, namenjeno predvsem modno osveščenim kupcem, ki jih bolj kot zmogljivost izdelka zanima njegova vizualna privlačnost. Laptopi Vaio so bili že v preteklosti znani po dobrem oblikovanju, z novo serijo N pa je Sony trditev iz prejšnje povedi (vsaj po mnenju pisca) le še potrdil. Luč sveta naj bi ti računalniki ugledali oktobra, stali pa bodo od tisoč dolarjev...

11 komentarjev

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Slo-Tech - Po nekaterih informacijah utegne Sony znižati strojno zmogljivost prihajajoče konzole, da bi lahko zagotovil zadostne količine konzol. Manj zmogljiva konzola pa seveda pomeni ne tako sijajen izgled iger.

Spuščen naj bi bil predvsem takt delovanja novega procesorja Cell, iz načrtovanih 3.2 GHz na 2.8 GHz. Z znižanjem frekvence se lahko doseže večje število proizvedenih (in delujočih) procesorjev. Poleg tega naj bi PS3 dobil zunanji, 400W napajalnik. Z grafičnim pogonom RSX (nVidia) naj ne bi bilo nobenih težav, saj je bil končan že pred meseci.

PS3, kot smo že poročali, ne bo poceni. Zanj bo treba odšteti 600 dolarjev, oziroma 500 dolarjev za okrnjeno različico. Po ocenah hiše Merrill...

32 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev