»

Znane cene za Visto II.

ComputerBase - Nedavno tega smo poročali o cenah nove Viste za končne uporabnike (retail pricing), ki so marsikoga negativno presenetile. Danes so se na ComputerBase dokopali do cen tako imenovanih DSP-različic, ki za razliko od retail ne vsebujejo lične škatle in brezplačne tehnične podpore, so pa zato mnogo cenejše in dostopnejše. V Nemčiji bodo tako cene znašale:
  • 85 evrov za Home Basic,
  • 107 evrov za Home Premium,
  • 136 evrov za Business in
  • 184 evrov za Ultimate.
Cene so orientacijske in se utegnejo še popraviti, podobne vrednosti pa lahko pričakujemo tudi pri nas.

107 komentarjev

Windows Vista RC1

Microsoft - Izšel je Windows Vista Release Candidate 1. Na voljo je TechNet in MSDN naročnikom in vsem, ki so se javili za "Customer Preview Program" za beta 2, in sicer preko te povezave. V tej različici bi naj bil nabor funkcionalnosti že zamrznjen in do končne različice, naj bi le še izpilili delovanje in spolirali videz. RC1 je precej boljši od bete 2, od zanesljivosti, podpore strojne opreme, (ne)vsiljivosti..., ima pa tudi svoje "temne strani", ki si jih lahko ogledate tudi sami, če imate veselje s temi rečmi. Zdaj lahko le še stavimo, koliko RCjev in mesecev bo še minilo do uradnega izida.

22 komentarjev

Uradne cene za Visto so zares tu

vir: Reuters
Reuters - Microsoft je sedaj tudi uradno objavil cene za Visto. Cene v ameriških dolarjih so torej:
- 199/99 za Home Basic;
- 239/159 za Home Premium;
- 299/199 za Business;
- 399/259 za Ultimate.
Prva cena je za polno verzijo, druga za nadgradnjo.



Glede na "pobegle" kanadske cene, sta se "podražili" le Business in Ultimate različica za 30, oziroma 50 dolarjev. Začetek prodaje naj bi ostal nespremenjen: za večje kupce že novembra letos, manjši od januarja naslednjega leta.

Release Candidate 1 pa naj bi bil dostopen vsaj 5 milijonom uporabnikom. Manjše skupine strank so ga že prejele.

24 komentarjev

Cene za Visto so tu, Vista še ne

golem.de - Na več straneh so vzniknile cene za prihajajoči nov Microsoftov operacijski sistem: Windows Vista. Tako Amazon že zbira prednaročila, kjer piše, da bo operacijski sistem dobavljiv 30. januarja naslednje leto. Cene se (v ameriških dolarjih) pričnejo pri:
- 199 za Home Basic;
- 239 za Home Premium;
- 269 za Business;
- 349 za Ultimate.
Po stari navadi razmerij ZDA in EU, lahko ameriške dolarje spremenite v evre. Lahko pričnete z varčevanjem.

Cene so "pobegnile" kanadski podružnici Microsofta.

83 komentarjev

Brezplačna nadgradnja v Windows Vista za božične kupce

Smarthouse - Večkratna preložitev prihajajoče različice Oken, imenovane Vista, je povzročila mnogo glasnega pritoževanja uporabnikov, pa tudi proizvajalcev strojne opreme. Po zadnjih napovedih naj bi novi Windowsi izšli šele v začetku naslednjega leta, kar bi lahko po mnenju nekaterih drastično zmanjšalo število kupljenih računalnikov v sezoni božičnih nakupov. Da bi omilil negodovanje prodajalcev in podjetij, je Microsoft v navezi s slednjimi izvedel poslovno potezo, v okviru katere bo v četrti četrtini letošnjega leta kupcem sistemov, pripravljenih na Windows Vista, podelil kupone, s katerimi bodo lahko ob izidu novega OS-a brezplačno izvedli nadgradnjo.

Dogovor med možmi iz Redmonda in proizvajalci je bil sklenjen že v juliju, na dan pa je nedavno prišel po neuradnih poteh. Informacija je precej občutljive narave, saj vse vpletene zdaj skrbi, da bo zaradi nje padlo trenutno povpraševanje in bodo stranke raje počakale do božičnih praznikov.

99 komentarjev

Windows Vista Beta 2 Customer Preview Program

Slo-Tech - Po nekaj tednih, od kar je na voljo zadnja verzija Viste, je Microsoft včeraj omogočil dostop do tega operacijskega sistema širši javnosti. Tu je treba poudariti, da gre za še nedokončan operacijski sistem, namenjen predvsem za testiranje, preizkušanje kompatibilnosti, novosti in podobno. Vsi željni preizkušanja si namestite sistem ločeno od sistema, ki ga uporabljate za dnevne obveznosti.

Podatki z navodili se nahajajo na uradni strani, kjer si je možno presneti iso sliko, katere velikost je odvisna od tega, ali gre za 32 ali 64 bitno različico Vista Ultimate. Za pomoč pri uporabi se lahko obrnete na uradno stran.

Pripravljeni?

152 komentarjev

Windows Vista beta 2 in Office 2007 beta 2

CNet - Izšel je Windows Vista beta 2. Kot večina že ve, beta 2 prinaša nov uporabniški vmesnik, varnostne izboljšave, nove različice vgrajenih programov in seveda nekaj povsem novih (Windows Defender, Sidebar, Photo Gallery, DVD Maker, Calendar, Windows Backup), izboljšano povezljivost, izboljšano zmogljivost (SuperFetch, ReadyBoost, ReadyDrive)...

Na prvi pogled gre vse v smeri lažje rabe in čim večje transparentnosti OS. Več o novi beta različici na si preberite na WinSupersite. Beta 2 je že na voljo MSDN naročnikom, "čez nekaj tednov" pa bo brezplačno na voljo tudi širši javnosti.
Velikih izboljšav uporabniškega vmesnika se je Microsoft lotil tudi pri Officeu 2007 (prej 12). Tudi ta je zdaj na voljo v beta 2 različici, za razliko od Viste, pa si jo že lahko ogledate tudi lastnoočno. Obiščite zgoraj navedeno spletno stran, izberite "try it" in sledite navodilom.

28 komentarjev

Iskanje programskega jezika za razvoj iger

Lambda the Ultimate - Na Lambda the Ultimate so objavili predavanje Tima Sweeneya, glavnega programerja pogona Unreala 3. V njem predstavi poglavitne težave s katerimi se razvijalci iger soočajo in kako jih lahko prava izbira programskega jezika reši ali vsaj omili. Če na kratko povzamem, imamo nekaj čez pol miljona vrstic programske kode spisane v različnih večih jezikih (v konkratnem primeru C++, Haskell in HLSL/CG) in različnih paradigmah (objektno in funkcijsko), 10 razvijalcev in 2 leti časa. Naš končni cilj je hitro in zanesljivo orodje za realno-časovno igro, po katerem bodo posegali tudi drugi razvijalci, zato mora biti povrh vsega še modularen in lepo povezljiv s tujimi moduli. Mačji kašelj? Aja, tudi proračuna seveda ne smemo preseči.

16 komentarjev

Tweakanje Windowsov XP n minus prvič

3D SPOTLIGHT - Našel sem še eno stran namenjeno pohitritvi in izboljšavi novega Microsoftovega operacijskega sistema. Stran je malo drugačna od ostalih, saj se začne z osnovami pospeševanja računal. Avtor najprej opozori na možne popravke tega operacijskega sistema in pa na nastavitve BIOSa, ki so še kako pomembne. Nato pa se loti raznih sprememb, kjer pa vsako možnost tudi opiše in večinoma se moramo sami odločiti, kaj je za nas boljše ali hitrost ali stabilnost in zanesljivost.

P. S. : na naslov je verjetno vplivala moja ura in pol učenja matematike .

0 komentarjev

Windows XP

The-Ctrl-Alt-Del - Ko sem se malo sprehajal po overclockerskih straneh, sem pri The-Ctrl-Alt-Del zasledil screenshote novega Microsoftovega operacijskega sistema, Windowsov XP, poznanega po kodnem imenu Windows Whistler. Če vas zanima kakšen bo novi operacijski sistem, si te slike le oglejte. Meni osebno so kar všeč, razna okna, kot je recimo Task Manager, pa temeljijo na sistemu Windowsov 2000 Professional.

4 komentarji