»

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi

Končno tudi v Evropi

vir: engadget
engadget - Po tem, ko je težko pričakovani joojoo tablet prispel v Ameriške domove okoli prvega aprila, smo sedaj na vrsti tudi Evropejci. Že danes lahko naročite svojega na joojoo domači strani. Cena za razliko od nekaterih podjetji ni samo direktna pretvorba iz $ v €, ampak znaša 359€ (v originalu 499$) + 13€ za dostavo (in ja, lahko ga naročite tudi v Slovenijo).

Joojoo v kratkem prav tako napoveduje popravek za firmware, ki bo odpravil veliko težav z dosedanjo napravo. Če vas nakup zanima, le odklikajte na test in se odločite ali je to...

62 komentarjev

Znane nove specifikacije za prihajajoči G80

Daily Tech - Na DailyTech-u so objavili podrobnejše informacije o naslednji generaciji grafičnih procesorjev giganta nVidia. G80 bo širši množici poznan kot model 8800, in sicer bo najmočnejši iz te serije nadaljeval tradicijo z oznako GTX, medtem ko so "oskubljeni" verziji GT dodali črko S, znani kot GTS še iz časov serije Geforce2. G80 začuda ne bo preklopil na četrto generacijo DDR pomnilnika, kot so to že storili pri najmočnejšem ATi-jevem predstavniku, temveč bo po informacijah DailyTech-a nadaljeval z GDDR3. Model GTX se bo ponašal s kar 768MB 900MHz pomnilnika, ki bo prenašal podatke po 384 bitnem vodilu (cca. 86GB/s), medtem ko bo GPU tiktakal pri 575MHz ter bo imel na voljo kar 128 unified shader-jev, navitih na 1350MHz. GTS bo po drugi strani ne samo odvit na 500MHz ter olajšan za 32 senčilnikov, delujočih pri 1200 meganihajih, temveč bo tudi pomnilniško okrnjen na še vedno ogromnih 640MB, ki bo podatke prenašal po 320 bitnem vodilu.

Sem že prav radoveden, kako bo Alan Wake tekal...

28 komentarjev

Apple nadgradil iBooke

Mac Central - Apple je danes predstavil novo serijo svojih prenosnikov iBook. Vsem modelom je vgradil AirPort Extreme (prej možen le kot nadgradnja, razen pri najmočnejšem modelu), kartico za brezžično komunikacijo s svetom. Procesorje so nadgradili, tako da zdaj v najmočnejšem tiktaka 1,33GHz G4 procesor, v šibkejšem pa 1,2Ghz. Spustili so tudi cene, tako da zdaj dobite iBook že za 999 ameriških zelencev (plus davek seveda). V močnejšem modelu zdaj najdete tudi DVD pekač, za šibkejša dva pa je možen le če ga posebej doplačate.

več o novih iBookih

Omenim naj tudi, da je Apple poleg iBookov predstavil še nov, cenejši model Powermaca G5. V novem modelu boste našli namesto dveh le en procesor, ki deluje pri 1.8GHz (64bit). FSB-ja ima novi model "le" 600MHz, ostale lastnosti pa so enake kot pri njegovem močnejšem, dvoprocesorskem bratcu.

6 komentarjev

Internet tudi v revnih krajih brez elektrike

vir: CNN
CNN.com - Od včeraj naprej lahko tudi v revnejši vasici, kjer nimajo ne elektrike ne telefona, uporabljajo internet. Najbrž se boste vprašali, kako je to mogoče. Prirejeni računalniki na baterije, ki se polnijo preko s kolesom poganjanega generatorja. Ena minuta vrtenja kolesa omogoča pet minut uporabe računalnika. Povezava v svet bo skupna (pet takih računalnikov bo brezžično povezanih skupaj in preko oddajnika se bodo povezovali z najbižjo bolnišnico, kjer imajo telefon). Tako naj bi bili prebivalci bolj obveščeni z novicami po svetu in cenami riža ter zelenjave -- ključnega pomena za njihovo preživetje. Klik! ...

4 komentarji

Distributed RC5-64 #2

Distributed.Net - Po štirih mesecih vam spet poročam, kako napredujemo pri iskanju zmagovitega ključa. Zadnjič, ko sem o tem pisal, smo pregledali okoli 70% ključev, sedaj pa smo jih pregledali že deseterico odstotkov več. Z včerajšnjim tempom bomo pregledali vse preostale ključe najkasneje v 259 dneh, a se to kani zgoditi dosti prej. Če se sprašujete, zakaj sodelovati pri iskanju ključev, naj povem, da ob morebitni najdbi ključa dobite 2000 zelencev. Za več informacij poglejte na ta naslov.

16 komentarjev

Pravi gigant, ta nVidia

CNet - c|net se je spustil v detajlne razlage fenomena nVidiinega uspeha, njenega prodora na trg ter vsakodnevnega višanja delnic kljub nekakšni računalniški recesiji, ki je prizadela domala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s tem, danes enem najbolj razširjenih cehov. nVidia nekako narekuje tempo, ki mu ne more slediti nobeden od proizvajalcev. c|net navaja namreč, da je edini konkurenčen, ki bi lahko vsaj še malo zmešal štrene nVidii, ATI. V svetu grafičnih kartic ima danes nVidia 56 odstotni delež, gledano iz perspektive nakupov zadnjih mesecev pa drži kar 83 odstotni delež vseh grafičnih pospeševalnikov. Da ne boste mislili, da bo nVidia zaspala na lovorika in si s tem, kakor 3dfx, skopala zgodnji grob, nikakor. nVidia prodira v trge pospeševalnikov za prenosnike, v katerem je absolutno večino imel ATI. Začela je prodajati grafične kartice za Macintoshe (se spomnite predstavitve GF3 za PowerMaca?), njen pospeševalnik se bo nahajal tudi v Microsoftovi prihajajoči konzoli, Xbox. Če misli...

5 komentarjev

Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

0 komentarjev