» »

Internet tudi v revnih krajih brez elektrike

Internet tudi v revnih krajih brez elektrike

vir: CNN
CNN.com - Od včeraj naprej lahko tudi v revnejši vasici, kjer nimajo ne elektrike ne telefona, uporabljajo internet. Najbrž se boste vprašali, kako je to mogoče. Prirejeni računalniki na baterije, ki se polnijo preko s kolesom poganjanega generatorja. Ena minuta vrtenja kolesa omogoča pet minut uporabe računalnika. Povezava v svet bo skupna (pet takih računalnikov bo brezžično povezanih skupaj in preko oddajnika se bodo povezovali z najbižjo bolnišnico, kjer imajo telefon). Tako naj bi bili prebivalci bolj obveščeni z novicami po svetu in cenami riža ter zelenjave -- ključnega pomena za njihovo preživetje. Klik!

4 komentarji

R0K ::

U qurac naj grejo tile, k grejo tole delat!

Raje bi dal dnar, ki so ga zmetal za tale glupi pecikl folku, da bi mel vsej kej za jest! Ko njih jebe za dnevne novice, če se niso slišal za WTC, Buša in Iraq. Tak folk (zaenkrat) ne rabi interneta.

Prvo jim moramo dvignit življenski standard. Šele pol pride na vrsto internet. Sploh pa se američani neki preseravajo. Raj naj pogledajo kak pa žvi njihov folk. 1/4 je takih revežov, da kr smrdi.

Jao.

undefined ::

Tako naj bi bili prebivalci bolj obveščeni z novicami po svetu in cenami riža ter zelenjave -- ključnega pomena za njihovo preživetje.

My thoughts exactly! Internet po novem pomeni hrano, zdravje in zadovoljno družbo. Živel kapitalizem. Živel 0.065 mikronski proces in ostala "moderna znanost", ki bo zbližala človeštvo skupaj in nam razodela smisel življenja. :D

ROK, na tvojem mestu bi se pa jaz raje vprašal, kdo je tukaj bolj žalosten (nižje inteligence). Američani, ki bodo s tem "darilom" tržili denar, ali tisti vaščani, ki so tako "darilo" sprejeli in ki mislijo, le kaj so sedaj dobili. Ljudje so slepi, Američani pa pametni (za svojo korist). :)

tigrr ::

hilarious. :)

Ted ::

Podobno foro na drugačen način smo imeli tudi že v Sloveniji. V Mariborski Kibli so včasih imeli sobno koo, nanjga pa namontiran monitor, ki je deloval le če si gonil. Fajn zadeva, če pomisliš koliko kalorij si skuril pri eni uri surfanja...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozila na gorivne celice

Oddelek: Na cesti
273819 (3118) gruntfürmich
»

morje - korčula

Oddelek: Loža
4119000 (12319) Hayabusa
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282330 (1579) Pyr0Beast

Več podobnih tem