»

OCZ Mini-kart flash pogon

CoolTechZone - Prenosni flash pogoni oziroma USB ključi, kot smo jih pri nas ljubkovalno poimenovali, so v zadnjih nekaj letih precej uspešno začeli izpodrivati disketne pogone. Na trgu je dostopno malo morje teh gizmov, ki se razlikujejo po varnostnih funkcijah, kapaciteti, zunanjem izgledu in še čem, njihov najbrž najbolj zanimiv atribut pa je velikost. Z vsako miniaturizacijo nas bolj presenečajo, posebno če pomislimo, kako veliki so bili nekoč čipi in trdi diski podobnih kapacitet, poleg tega pa so zaradi svoje majhnosti in cenenosti tudi zelo uporabni kot obeski za ključe.

Na tem področju je vsekakor trenutni zmagovalec (vsaj v sprejemljivem cenovnem razredu) OCZ-jev

4 komentarji

USB Domina

USB Domina

vir: ComputerBase
Slo-Tech - USB ključki so postali tako množično blago, da se potrošniki med velikansko izbiro odločajo tudi (ali predvsem) na podlagi zunanjega vtisa. Tako je Freecom združil moči z BREE, proizvajalcem usnjenih oblačil in torbic in ljudstvu predstavil USB Domina.



Na voljo so tudi izrazno šibkejši modeli, ki razkrivajo samo spol ( m/ ž).

6 komentarjev

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da...

19 komentarjev

Počasen pohod HPCjev

Slo-Tech - Hi-Fi že dolga leta stagnira. Večino nekoč velikih sejmov je poniknilo v nič, tisti preostali pa se vedno kitijo z multimedijo - velika sramota za nekoč ponosno in donosno industrijo zabavne elektronike.

Pravi audiofili seveda ostajajo zvesti analognemu, toplemu in naravnemu zvoku, zato se njih to besedilo ne bo čisto nič dotaknilo. Po eni strani jih še kako razumem, po drugi sem preveč praktične narave, da bi vztrajal pri starih obredih s klasičnimi gramofoni.
A tudi ta trdnjava Hi-Fija se maje, saj imamo ljudje že nekaj časa veliko različnih tehnoloških področij, ki nas zanimajo in kjer se lahko igramo: osebni računalniki, mobilni telefoni, dlančniki, GPS navigacija in ostale prenosne naprave. Hi-Fi pa je odrinjen v kot - pozabljen...

8 komentarjev

Nakit in modni dodatki iz rabljenih računalniških komponent

IDE pas

Slo-Tech - V svetu IT je tako, da je vse je hitro zastarelo in potrebno je ponovno seči v žep, da imamo na mizi sodoben stroj, ki bo spodoben poganjati »zahtevne« pisarniške aplikacije. Kam s starimi računalniki? So uporabni še za kaj drugega kot manj zahtevna opravila, topilnico in smetišče?

Liz McLean Knight meni, da je možno uporabiti te komponente še na en način. Kot modne dodatke ali nakit! Osnovala je kolekcijo Zelle, v kateri si lahko omislite pas, narejen iz IDE kabla (ženske pogrešajo Floppy kabel), »težko« ogrlico iz kondenzatorjev in ostalih komponent, za katere smo vajeni, da nam...

19 komentarjev

Avalon in Indigo - marec 2005: predogled za širšo javnost

Microsoft - Že nekaj dni je širši javnosti na voljo Avalon and Indigo Community Technology Preview - March 2005, ki ga najdete tukaj (450 MB). Za namestitev potrebujete Windows XP SP2 ali Windows Server 2003 in Visual Studio 2005 Beta 2

Ko odprete datoteko MSI, boste v njej našli datoteko ISO, v kateri se nahajajo:
- Microsoft .NET Framework v2.0 Feburary 2005 Community Technology Preview
- Microsoft "Avalon" Community Technology Preview
- Microsoft "Indigo" Community Technology Preview
- Microsoft WinFX SDK - "Avalon" and "Indigo" Community Technology Preview Edition

V takšnem vrstnem redu tudi nameščajte posamezne dele.

WinFX SDK vsebuje ca. 50 primerov (spisnaih v C# ali VB) za Avalon,...

37 komentarjev

P2P Telefoniranje?

ZDNet - Jeff Pulver je izdelal program Bellster, s katerim lahko daste v skupno uporabo vašo telefonsko linijo in kdorkoli lahko preko nje pokliče kogarkoli. V programu je uporabljenih veliko že videnih idej npr. iz Seti@home, pri katerem so ljudje dajali v uporabo neuporabljen čas računalnika. P2P pri katerem ljudje dajejo v skupno rabo razne stvari in odprta koda. Edina cena je hardver,ki vas lahko stane do 200.000 SIT in ki omogoča povezavo PC-ja s telefonom. Na računalu potrebujete Asterisk™ Open-Source PBX. Potrebujete tudi softphone ali kaj podobnega. Primer takšnega računala.

Princip je takšen: zavrtite številko, klic gre preko Bellster omrežja do člana, ki je najbližje klicanemu in nato preko njegovega telefona do le-tega. Z vaše strani lahko omejite število klicev, ki jih lahko drugi opravijo in podate številke, ki jih ne smejo klicati. Trenutni Pulverjev izziv je poiskati dovolj ljudi, ki bodo pripravljeni ponuditi lastno linijo. Več na ZDnetu.

Bi bili voljni ponuditi vašo...

52 komentarjev