»

StarCraft 2 prihaja...

Daily Tech - Vsi dvomi so se razblinili, Blizzard ne odšteva več. Prihaja StarCraft 2! "Hell, it's about time!" pravijo pri Blizzardu in še res je tako. Mnogi navdušenci te legendarne igre se bodo spet lahko pomerili v vlogi Protossov, Terranov ali Zergov. Ustvarjalci igre obljubljajo nove enote, izboljšan način bojevanja, nove taktike ter dodelan 3D grafični pogon. Obetavno.

Datum izida je zaenkrat še skrivnost, na voljo pa je že trailer in tudi kratki in-game filmček. Preostane nam samo še odštevanje in upanje na čimprejšnji izzid.

Več vam razkrije izvorna novica.

14 komentarjev

Microsoft zavaja s prodajnimi številkami

PC Magazine - Če lahko verjamemo članku PC Magazine-a, so navedbe Microsofta, po katerih naj bi v zadnjem mesecu prodali 20 milijonov kopij Viste, lažne. Pisec pravi, da se številke ne ujemajo s številom prodanih PC-jev v februarju in da so licence naprodaj že 4 mesece, zato je sumljivo, da bi se jih velika količina prodala ravno v zadnjih 30 dneh. Vse skupaj naj bi bila spretna marketinška taktika, v okviru katere bi prikazali prodajne številke, precej višje od XP-jevih, realno gledano pa je po avtorjevem mnenju uspeh Viste malce za uspehom starejših Oken. Preberite.

20 komentarjev

Google bo kupil YouTube

Slo-Tech - Mnogim je verjetno znana storitev za brezplačno objavo video posnetkov pod imenom YouTube. Osnovana je bila konec 2005 in je v prvih nekaj mesecih postala ena najbolj znanih inovacij tega leta. Glavni tvorci so bili trije bivši delavci PayPal-a: Chad Hurley, Steve Chen in Jawed Karim.

Spletni gigant Google je pa včeraj, 9. oktobra, na sestanku skupaj s Chadom Hurleyem razglasil, da bo Google v četrtem kvartalu 2006 kupil YouTube s transakcijo, ki je vredna približno 1.65 milijard ameriških dolarjev. Poudarili so tudi, da bo YouTube še naprej deloval neodvisno in obdržal svojo identiteto ter zaposlene.

Malo za tem sta Chad Hurley in Steve Chen objavila posnetek s kratkim pojasnilom za občinstvo.

32 komentarjev

Borland oznanil vrnitev Turbo orodij!

Slo-Tech - Podjetje Borland je na svoji spletni strani turboexplorer.com oznanilo, da bo v kratkem (čez 26 dni) dalo na voljo štiri nova razvojna orodja: Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi for .Net in Turbo C#. Cena še ni dokončna. Po nekaterih virih, naj bi bila med 100 in 500 ameriškimi dolarji. Nekateri viri navajajo, da bi lahko bil eden paket brezplačen (Explorer), drugi (Professional) pa plačljiv.

Preden bodo orodja na voljo, so pri Borlandu pripravili krajši animirani film, imenovan Adventures of Turboman, ki so ga naložili na YouTube.com.
Kar je seveda čudno, da so se šele sedaj pri Borlandu odločil, za takšno potezo in za takšno preprosto promocijsko akcijo. Mogoče, pa želijo...

14 komentarjev

Elephant dream - odprtokodni animirani film

golem.de - Slonje sanje je odprtokodni animirani film v več pomenih besede. Najprej je nastal zgolj in samo s pomočjo odprtokodnega programja, sedaj je še prosto dostopen preko BitTorrenta.



Na voljo je v AVI/MPEG4 formatu in dveh resolucijah, navadni 1024 in HD 1920 x 1080, ter QuickTIme formatu v treh ločljivostih: 1024, 720 ali 480. Za bolj starokopitne so tu še ISO verzije DVD-jev. Za še bolj zakrnele, je film na prodaj v DVD obliki. V tej obliki so na voljo še standardni bonbončki v obliki: Making Of, zvočnih posnetkov igralcev, podnapisov in komentarjev. Na voljo je tudi soundtrack. Za pretok z medmrežja se je do sedaj odločilo že 533 000 uporabnikov.

31 komentarjev

Bo MS kupil Borland?

Slashdot - Po tem, ko je IBM objavil, da bo kupil podjetje Rational, se sedaj govori, da naj bi Microsoft kupil podjetje Borland. Verjetno bi to prej ali slej pokopalo JBuilder in Kylix, kasneje pa še Delphi in ostal bi le še Visual Basic.

Kar solzica se mi potoči, ko se spomnim na Delphi 1.0 in lepoto programiranja v njegovih knjižnicah. VCL/CLX so zame še vedno edine razumne knjižnice za pisanje okenskih aplikacij. MFC-ji, GTK-ji in QT-ji se pred njimi namreč lahko le skrijejo ... Morda pa nas reši zastonjski klon Delphija z imenom Lazarus Da bi izvedeli več o možnem nakupu Borlanda pa si preberite tole.

5 komentarjev