»

60 milijonov Thinkpadov

T410s

vir: HotHardware
HotHardware - V svoji dolgoletni zgodovini so prenosniki iz linije Thinkpad postali sinonim za črne škatle, ki se še najbolje znajdejo v rokah resnih poslovnežev, v vesolju oz. v New Yorškem muzeju moderne umetnosti. Mnogi jih ne marajo prav zaradi svoje oglatosti in mat črne, občasno celo gumirane barve ohišja, mnogi ne prenesejo ene izmed najbolj prepoznavnih lastnosti, t.i. nipla. Gre seveda za TrackPoint, mali gumijasti, rdeč joystick za upravljanje miškinega kazalca. Thinkpadi so nedvomno eni izmed prenosnikov, ki jih imajo ljudje enostavno radi oz. jih ne prenesejo, večinoma prav zaradi prej omenjenih lastnosti. V zadnjih letih so tudi pri vrhu na lestvicah zanesljivosti. Samo linijo...

48 komentarjev

Lenovo tudi z AMD-ji

CNet - Prenosniki podjetja Lenovo so bili dolgo časa Intelov ekskluzivni klub, kamor konkurenčni proizvajalci procesorjev niso imeli vstopa. Časi se spreminjajo in Lenovo je napovedal, da bodo v dveh prihajajočih modelih prenosnikov ThinkPad na voljo tudi AMD-jevi procesorji. Gre za ThinkPad X100e in 13-palčno verzijo novega ThinkPad Edge, ki bosta imela AMD-jeve procesorje Athlon Neo (v eno- ali dvojedrni inačici) ali dvojedrne Turione. Večja brata, 14- in 15-palčni ThinkPad Edge, bosta še vedno uporabljala le Intelove čipe. Več o tem.

1 komentar

Prenosnik z dvema zaslonoma

Slashdot - Prenosniki vztrajno pridobivajo kvalitete namiznih računalnikov in prišli so že tako daleč, da se marsikdo za domačo uporabo raje odloči za prenosnik kakor za namiznik, čeprav ga nikamor ne jemlje. Na enem področju pa prenosniki niso zmogli konkurirati velikim bratom - niso imeli vgrajenih dveh zaslonov. Do zdaj.

Lenovo je predstavil svoj novi prenosnik ThinkPad W700ds, ki poleg štirijedrnega procesorja Intel Core 2, 960 GB velik trdega diska, osmih gigabajtov pomnilnika, grafične kartice nVidia Quadro in dvoslojnega Blu-rayja nudi dva zaslona. Ob odprtju prenosnika se najprej pokaže samo običajni 17-palčni LCD, ki pa v svojem drobovju skriva dodatni 10,2-palčni LED-zaslon. Slednji se celo nagiba naprej in nazaj, nanj pa lahko pospravimo orodne...

21 komentarjev

Filipinske šole bogatejše za 23.000 PC-jev z Linuxom

Slashdot - Neodvisni IT svetovalec Ricardo Gonzalez je na avstralski Linux konferenci (linux.conf.au) v svojem govoru med drugim povedal, kako preko 23,000 računalnikov z Linuxom uvajajo v filipinske šole. Tamkajšnja ministrstva se vedno bolj zavedajo, koliko jim, kljub nizkemu vložku, lahko prinese odprtokodna platforma, hkrati pa se vodilne v državi osvešča, da na tržišču poleg Microsoftove programske opreme obstajao tudi brezplačne alternative.

Izvorna novica.

61 komentarjev

Novi Thinkpadi s kriptiranimi diski

InternetNews -

Podjetje Lenovo se je glede na občutljivo naravo podatkov določenega deleža njihovih strank odločilo, da bodo izdali serijo svojih ThinkPad prenosnikov, ki bodo imeli podatke na disku zakriptirane.

Za kriptiranje podatkov shranjenih na disku uporabljajo Ultimacov SafeGuard Easy 4.30. Dostop do teh podatkov dobi uporabnik komaj po tistem, ko se prenosniku predstavi s pomočjo prstnega odtisa. Prijava se zgodi še pred začetkom zaganjanja operacijskega sistema, kar bi naj preprečilo morebitno "pohekanje" podatkov.

Pri Lenovo trdijo, da do datotek ni mogoče dostopiti niti, če je disk odstranjen iz prenosnika in priključen na drugi sistem.

Podrobneje na InternetNews.

15 komentarjev

ThinkPad-i od sedaj naprej tudi z Linuxom

vir: E-week
E-week - Pri Lenovo, sedanjem lastniku nekdanjih IBM-ovih prenosnikov ThinkPad (in ostalih namiznih računalnikov), so se odločili, da ponudijo svoje prenosnike tudi s prednameščenim SUSE Linux Enterprise Desktop 10. Do sedaj so kupci ThinkPad-ov to morali početi na lastno pest, oziroma so se za večje kupce potrudili tudi sami.



Začetek ponudbe predstavlja model T60, s 14 ali 15 palčnim zaslonom, Intel Core Duo procesorjem in ATi-jevim grafičnim podsistemom. Cena zanj se v ZDA prične pri 1.800 dolarjih.

62 komentarjev

Novi ThinkPad T60p z Mobility FireGL V5200

ATI - Kanadski ATI je predstavil svoj najnovejši grafični procesor za prenosne računalnike, ki je namenjen profesionalnemu delu v 3D grafiki, Mobility FireGL™ V5200. Grafični procesor bo na voljo kupcem v prenosnikih proizvajalca Lenovo ThinkPad T60p.

Mobility FireGL V5200 je namenjen delu s profesionalnimi 3D aplikacijami, kot so AutoCAD, Catia, ICEM Surf, SolidWorks, 3dsmax, Maya in Softimage/XSI. Ima 256MB pomnilnika, ter 12 pixel shader procesorjev in pet vertex shader enot. Prenosniki ThinkPad T60p so opremljeni z Intelovim Core Duo procesorjem (modeli T2400, T2500 in T2600), imajo 512MB pomnilnika in 60 ali 80 GB trdi disk. ThinkPad T60p je tako zmogljiva in kar je najbolj pomembno, mobilna grafična postaja.

ATI-jevo sporočilo za javnost.

4 komentarji