»

Microsoft bo zaračunaval Office Beta

CNet - Office 2007 Beta 2 je bil do sedaj prenesen že 3 milijonkrat. To naj bi bilo 5 krat več, kot so predvidevali pri Microsoftu. Zato bodo začeli prenose zaračunavati. Od srede naprej vas bo prenos bete stal 1,5 dolarja. Pri Microsftu še pravijo, da to ne bo postala stalna praksa. Za dosedanje uporabnike bodo tehnične osvežitve in nadgradnje še naprej brezplačne.

Za navdušence torej prihajajo zadnji dnevi za zastonj beta 2 verzijo. Z opozorilom, da bo normalno delala le do februarja 2007...

46 komentarjev

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

Slo-Tech - Microsoft je 29. junija izdal še tretjo različico brskalnika IE 7.0. Tokrat gre le za manjše popravke, ki povečajo zanesljivost in kompatibilnost, nekaj popravkov, ki odpravijo napake pri izrisovanju, malenkost pa je bil spremenjen tudi vmesnik. Od vidnejših sprememb je možnost razporeditve zavihkov po principu drag and drop.

Brskalnik je trenutno na voljo za XP SP2 in Windows Server 2003 SP1, prenesete pa si ga lahko iz uradne strani. IE 7.0+, ki je oznaka tega brskalnika za operacijski sistem Windows Vista, še ni na voljo.

51 komentarjev

Windows Live Mail Desktop Beta

Slo-Tech - Tokrat je izšel nov program, poimenovan Windows Live Mail Desktop, ki je nekakšna zamenjava oz. nadgradnja obstoječega Outlook Express poštnega odjemalca. Sam program omogoča prejemanje in pošiljanje elektronske pošte preko POP3/SMTP protokola, hkrati pa se lahko naročimo na RSS ter novičarske skupine (NNTP).

Sam vmesnik je že poznan iz drugih odjemalcev, hkrati pa zelo spominja na druge izdelke izdane pod Windows Live. Od vseh novosti, ki jih prinaša, pa smo lahko najbolj zadovoljni tega, da lahko iz programa dostopamo do Hotmail in MSN pošte. Že nekaj časa namreč velja, da je za dostop preko POP3/SMTP potrebno doplačati približno $50.

O samem programu si je moč prebrati več...

34 komentarjev

Windows Vista Beta 2 Customer Preview Program

Slo-Tech - Po nekaj tednih, od kar je na voljo zadnja verzija Viste, je Microsoft včeraj omogočil dostop do tega operacijskega sistema širši javnosti. Tu je treba poudariti, da gre za še nedokončan operacijski sistem, namenjen predvsem za testiranje, preizkušanje kompatibilnosti, novosti in podobno. Vsi željni preizkušanja si namestite sistem ločeno od sistema, ki ga uporabljate za dnevne obveznosti.

Podatki z navodili se nahajajo na uradni strani, kjer si je možno presneti iso sliko, katere velikost je odvisna od tega, ali gre za 32 ali 64 bitno različico Vista Ultimate. Za pomoč pri uporabi se lahko obrnete na uradno stran.

Pripravljeni?

152 komentarjev

Windows Vista beta 2 in Office 2007 beta 2

CNet - Izšel je Windows Vista beta 2. Kot večina že ve, beta 2 prinaša nov uporabniški vmesnik, varnostne izboljšave, nove različice vgrajenih programov in seveda nekaj povsem novih (Windows Defender, Sidebar, Photo Gallery, DVD Maker, Calendar, Windows Backup), izboljšano povezljivost, izboljšano zmogljivost (SuperFetch, ReadyBoost, ReadyDrive)...

Na prvi pogled gre vse v smeri lažje rabe in čim večje transparentnosti OS. Več o novi beta različici na si preberite na WinSupersite. Beta 2 je že na voljo MSDN naročnikom, "čez nekaj tednov" pa bo brezplačno na voljo tudi širši javnosti.
Velikih izboljšav uporabniškega vmesnika se je Microsoft lotil tudi pri Officeu 2007 (prej 12). Tudi ta je zdaj na voljo v beta 2 različici, za razliko od Viste, pa si jo že lahko ogledate tudi lastnoočno. Obiščite zgoraj navedeno spletno stran, izberite "try it" in sledite navodilom.

28 komentarjev

Microsoft z Acrylicom, beta 1

News.com - Microsoft je izdal prvo beto svojega novega programa za urejanje grafike. Acrylic, kot se program še kodno imenuje, je zasnovan na Expressionu, ki ga je Microsoft predlani kupil skupaj s podjetjem Creature House iz Hong Konga. V Redmondu opisujejo program kot mešanico med orodji za vektorsko in bitno grafiko - obvladal naj bi delo z obema, s čimer bo resna konkurenca Adobovemu Photoshopu.

Acrylic bo za svoje delovanje zahteval spodoben procesor z vsaj 733 MHz, Windows XP SP2, 256 MB pomnilnika in pol gigabajta prostora na disku. Program, velik 77 MB, ki bo deloval do oktobra, si lahko brezplačno prenesete z Microsoftovih strani. Več o tem.

25 komentarjev

Nič več reaktivacije Windows XP prek interneta

News.com - Microsoftovi kontroverzni koraki v boju proti gusarjem se nadaljujejo. Pred kratkim so uporabnikom legalnih kopij, ki jih poganjajo pod Wine (emulator okolja Windows pod Linux), preprečili posodobitve, z najnovejšo potezo pa so " razveselili" tiste uporabnike legalnih Oken XP, ki so jih dobili že prednameščene.

Če bo namreč tovrstni uporabnik iz kakršnegakoli razloga opravil ponovno namestitev, po novem ne bo več mogel izvesti aktivacije prek interneta. Namesto tega bo moral poklicati ustrezen MS oddelek, kjer mu bodo zastavili nekaj vprašanj in dodelili novo kodo. Nova politika, ki bo stopila v veljavo konec meseca, bo omejena le na Windows sisteme, ki so jih uporabniki kupili prednameščene skupaj z novim računalnikom (t.i. OEM-različice).

79 komentarjev