»

Imena pijanih voznikov bodo objavljali na Twitterju

Slashdot - V okrožju Montgomery v ameriškem Teksasu so se problema vožnje pod vplivom alkohola lotili na moderen način. Med božičem in novim letom, ko je število teh prekrškov tradicionalno največje, bodo imena vseh kršiteljev objavili na Twitterju. Warren Diepraam, idejni oče projekta, pravi, da ne gre za čudežno zdravilo, bo pa mogoče odvrnilo kakšnega pivca od vožnje. Isto metodo bodo uporabili tudi ob drugi rizičnih terminih, denimo na dan neodvisnosti in spominski dan. Podatki o vinjenih voznikih so v ZDA že sedaj javni, tako da ni redko, da lokalni časniki objavijo sezname vinjenih voznikov, nad čemer se mnogi mrščijo. Sedaj se sprašujejo, ali ne gre vse skupaj predaleč, saj so obtoženi še vedno nedolžni, dokler se jim krivda ne dokaže na sodišču.

49 komentarjev

LG, Sharp in Chunghwa krivi in oglobljeni

EETimes - Izdelovalci zaslonov iz tekočih kristalov LG, Sharp in Chunghwa so se odločili, da se bodo v tožbi na washingtonskem sodišču izrekli za krive. Obtožnica jih bremeni dogovarjanja o cenah LCD-zaslonov, računalnikov, televizij in druge zabavne elektronike med septembrom 2001 in junijem 2006. Dogovor vključuje tudi plačilo odškodnin, in sicer 400 milijonov dolarjev za LG, 120 za Sharp in 65 za Chunghwa. LG-jev delež je druga največja kazen urada za varstvo konkurence v zgodovini.

Vodja urada za varstvo konkurence je ob tem izrazil zadovoljstvo in poudaril, da je dogovarjanje o cenah vplivalo na milijone Američanov, ki uporabljajo računalnike, telefone in ostalo elektroniko. Visoke globe bodo poslale jasen signal, da bodo preiskovali in preganjali nelegalne kartele ne glede na njihovo poreklo, je še dodal. Mimogrede, LG Display je lani zabeležil skoraj poldrugo milijardo dolarjev čistega dobička. Več o tem.

33 komentarjev

SonyEricsson Bluetooth ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnji modeli mobilnih telefonov, ki jih je izdala švedsko-japonska naveza, so popularnost dosegli predvsem zaradi svojih glasbenih zmogljivosti. Serija Walkman se odlično znajde z MP3 datotekami, avtorji pa nameravajo iz te popularnosti čimveč iztržiti s prodajo dodatkov. Po novem je na voljo tudi zelo prestižna ročna ura, za katero bo treba odšteti 400 dolarjev, kar je malce smešno, saj bo najbrž predstavljala večji strošek od samega mobitela. Na prvi pogled izgleda kot čisto običajna ura višjega razreda, njena skrivnost pa je v zmožnosti Bluetooth povezave, s pomočjo katere lahko nadziramo predvajanje glasbe na mobilniku, ne da bi ga jemali iz žepa. O tem, kako dolgo bo takšen modni dodatek...

11 komentarjev

Telefon z mejo (za vinjene)

Akihabaranews - Če ste v okajenem stanju že kdaj klicali naokoli in žalili svoje nadrejene ter posledično izgubili službo, bo najnovejši LG-jev mobilni telefon LP4100 namenjen prav vam. Alternativna možnost je lahko sicer majhen telefon, da ga boste v vinjenem stanju težko uporabili, npr. NEC N908 velikosti kreditne kartice. A bolj pravi bo LG-jev model, z vgrajeno merilno napravo alkoholnih hlapov vašega zadaha. V primeru, da ti presežejo mejo 0,08 promila, telefon blokira možnost klicanja vnaprej določenih telefonskih številk oziroma skupin. Sam telefon oblikovno sicer ni nov, čeprav daje vtis sprednjega dela športnega avtomobila.

Seveda mobilni alko-tester ponuja tudi druge, bolj mobilnikom podobne funkcije.

Telefon bi moral preprečiti tudi plačevanje z njim in nadaljnje nakupe alkoholnih substanc, ter ne dovoliti odklepanja in zagona motorja vašega vozila.

25 komentarjev

Plažni čuvaj vaših napravic

engadget - Prihaja poletje in to nerodno obdobje, ko bo potrebno zlesti v kopalke in posledično nimamo kam z našimi napravicami. Zato bo dobrodošel proizvod avstralskega podjetja Yelpie: mali vodoodporen plastičen sef, namenjen varovanju vaših napravic in premoženja na plažah in podobnih javnih krajih.

Potem, ko vnesete štirimestno kodo, napravica postane alergična na premike. V primeru, da se to zgodi, začne neutolažljivo tuliti z devetdesetimi decibeli. Pomiriti se jo da le s pravilno vneseno kodo ali tako, da jo...

51 komentarjev

Tudi LG in Teac z 52x/24x/52x

CDR-Info - Na CDR-info so objavili novico, da bosta tudi podjetji LG in Teac kmalu na trg poslali svoja super-hitra pekača.

LG-jev model se bo imenoval GCE-8520B in bo imel podporo SuperLinku in Mt. Rainierju ter se ponašal z dostopnim časom 100 ms. Imel bo še 2 MB predpomnilnika, neznanki pa sta le cena in datum izdaje.

Teacov model se imenuje po stalnem vzorcu: CD-W552E. Tudi tu bo dostopni čas približno 100 ms, zaščita pred pretrganjem podatkovnega toka (BURN-proof) ter "gora Rainier". Teac bo na voljo tako v vrečki kot v verziji s škatlo. Še povezavi: LG in Teac.

0 komentarjev

Kako do skrite igre

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Za vse, ki imate Ericsone T39 ali R520, so na Gambitu objavili pravilen postopek pritiskov, s katerimi pridete do "izvenserijske" igre kača. Postopek je naslednji: najprej pojdite v meni Igre, vstopite v Erixa in ko se pojavi startna stran igre pritiskajte tipke v naslednjem vrstnem redu: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2 (na nekaterih modelih je potrebno pritiskati: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2, 3 ali levo, desno, 1, 3). Obstaja še tretja serija pritiskov, s katerimi lahko aktivirate Kačo: 1, 2, 3 ali 7, 8, 9. Načeloma vsaj eden izmed navedenih načinov deluje, seveda pa je to nedokumentirana funkcija telefona, za katero ni zagotovila o delovanju.
Več o tem.

10 komentarjev