»

Odprtokodni programi predstavljajo grožnjo varnosti?

Slashdot - Da - takega mnenja so pri podjetju Green Hills Software. Njihov direktor je namreč mnenja, da bi tuje vlade lahko v Linux vstavile razne hrošče s katerimi bi lahko prišli do ameriških tajnih podatkov.

Po njegovem mnenju je Linux klasičen trojanski konj - 'darilo' brezplačne programske opreme, ki ga lahko tuji sovražni elementi vtihotapijo v ameriške obrambne računalnike.

Morda je iz ameriške perspektive res sporno, da programsko opremo, ki jo bo uporabljala njihova vojska razvija nekdo iz Rusije ali Kitajske. Vendar bi po isti logiki lahko vsaka neameriška vlada povsem legitimno prepovedala uporabo operacijskega sistema Windows v svojih računalnikih. Poleg tega da gre za zaprt sistem, ga je razvilo podjetje v ameriški lasti, podjetje, ki je v preteklosti v svoje izdelke že na skrivaj vgradilo tehnologije nadzora, kot na primer GUID v Office 97.

Ali torej lahko neameriške vlade še zaupajo takemu podjetju?

26 komentarjev

Za dolgočasen petkov večer: Windows Longhorn Build 4051

vir: OSNews
OSNews - Na OS News so si ogledali trenutno zelo pričakovan Microsoftov operacijski sistem s kodnim imenom Microsoft Longhorn. Razvojna različica je označena z 4051.

Svoje seznanjevanje z operacijskim sistemom so začeli pri inštaliciji, nadaljevali s prvimi vtisi, preizkusili združljivost, pozabili niso niti na WinFS niti na preizkušanje stabilnosti. Za vse ostale podrobnosti pa odjadrajte na ta naslov.

22 komentarjev

Slo-Tech vključen v projekt UD Cancer Research

Slo-Tech - Malo sem brskal po prejšnjih novicah in sem na predlog sklenil, da lahko Slo-Techerji z našimi obiskovalci pomagamo tudi na tem področju. Torej, od danes naprej se lahko včlanite v on-line lov na iskanje zdravila za levkemijo in druga rakava obolenja. Princip delovanja je zelo podoben tistemu pri S.E.T.I. projektu, se pravi s pomočjo interneta in programčka, ki v ozadju izvaja določene računske operacije priti do možnih kombinacij, v tem primeru do kombinacij pri sestavi molekul, iz katerih se lahko razvije novo zdravilo za raka. Program teče popolnoma v ozadju, lahko pa določite, da se izvaja samo kot ohranjevalnik zaslona, torej takrat, ko res ne uporabljate vašega računalnika in vas tako ne more motiti. Prijavite (in včlanite v Slo-Tech ekipo) se lahko tukaj, več informacij o projektu pa dobite...

7 komentarjev

MS Office in Clippy

CNN - Clippy, (nepriljubljen) pomočnik v MS Office programih, se je prvič pojavil v Office 97 verziji. Vendar pa ga uporabniki niso sprejeli, zato so ga v Office XP verziji potisnili v ozadje. Lahko ga sicer ročno vklopite sami, avtomatično se namreč ne prikaže več.
Kar pa je zanimivo (in nenavadno), je Microsoftova (se pravi uradna) stran o Clippy-ju, kjer se prav iz Microsofta norčujejo iz Clippy-ja. Nasmejte se sami in odjadrajte na to stran.

5 komentarjev