»

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Pentium 4 kmalu 60 % ceneje

Hartware.net - Neuradni kitajski viri namigujejo, poroča nemški Hartware, da se lahko januarja nadejamo konkretne pocenitve starejših Intelovih procesorjev. V skladu s strategijo uvajanja novih Core 2 Duo procesorjev se naj bi enojedrni Pentiumi 4 651, 650, 641, 631, 630, 541 in 531 pocenili za grobo rečeno več kot polovico. P4 650 bo cena padla s 272 na 84 dolarjev, dočim bo P4 531 cenejši za skromnih šest odstotkov. Prav tako lahko pričakujemo znižanje cen Pentiumov D Dual Core in Celeronov D.

30 komentarjev

Intel izboljšuje Pentiume

Hartware.net - Dober mesec pred uradno predstavitvijo Core 2 Duo procesorjev so se pri Intelu odločili za izboljšave sedanjih dvojedrnih Pentiumov D serije 900 temeljočih na jedru Presler. Predvidoma septembra letos bo namreč izšel nov stepping D0, ki bo zamenjal sedanjega C1, od katerega bo predvsem bolj varčen. Pentium D 960 naj bi tako z novim steppingom porabil le še 95 Wattov v primerjavi s sedanjo porabo 130 W.

44 komentarjev

Bo Intel odpuščal?

Slo-Tech - Pred časom smo poročali o Intelovem prestrukturiranju, ki naj bi bilo posledica slabih poslovnih rezultatov. Pred dnevi so iz Silicon Valley-a razširile govorice o možnosti ukinitve 16.000 delovnih mest, vendar bi naj večino zaposlenih s prestrukturiranjem obdržali v delovnem razmerju, ter o zaustavitvi določenih projektov, med njimi tudi doslej neuspešne platforme Viiv ter tudi procesorji Itanium 2. Uradne potrditve govoric s strani Intela ni, predvidoma naj bi bilo na voljo več uradnih informacij do konca julija, ko bo konec, predvidoma devetdesetdnevne, Intelove notranje analize stanja.

Več o tem v izvorni novici na TGdaily.

13 komentarjev

Informacije o novih Intelovih procesorjih za prenosnike

Slo-Tech - Po nedavno objavljenih informacijah o novih Intelovih procesorjih za namizne računalnike, so se pojavile informacije o procesorjih za prenosne računalnike. Procesorji, do sedaj poznani pod kodnim imenom Merom, bodo predstavljeni letos avgusta, v drugem četrtletju prihodnjega leta pa bodo sledili procesorji z Santa Rosa platformo. Avgusta predstavljeni procesorji bodo imeli 667 MHz FSB, naslednja serija pa bo imela že 800 MHz FSB in novo podnožje Socket P.

Nove informacije vsebujejo tudi cene prihajajočih procesorjev, cena najzmogljivejšega modela Core 2 Duo T7600 s frekvenco 2,33 GHz ter štirimi MB drugonivojskega predpomnilnika bi naj bila 673 ameriških dolarjev, medtem ko bo za najšibkejši model, Core 2 Duo 5500, s frekvenco 1,66 Ghz ter dvema MB drugonivojskega predpomnilnika potrebno odšteti 209 ameriških dolarjev.

Več o novih Intelovih procesorjih za prenosne računalnike v izvorni novici na Daily-Tech-u.

6 komentarjev

Intel: Core 2 Duo in znižanje cen 23. julija

X-Bit Labs - V javnost so pricurljale nove informacije o Intelovovih prihajajočih procesorjih s kodnim imenom Conroe. Sodeč po le-teh bo nova serija procesorjev predstavljena 23. julija, vendar bo kupcem na voljo le omejena količina procesorjev. Predstavljeni bodo modeli Core 2 Duo E6700, E6600, E6400 in E6300, ter najzmogljivejša različica z oznako Core 2 Extreme X6800 in frekvenco 2,93 GHz. Cena slednjega bo 999 ameriških dolarjev, medtem ko bo za ostale modele potrebno odšteti 530, 316, 224 in 183 ameriških dolarjev.

Poleg tega naj bi zaradi prihoda novih procesorjev Intel znižal cene sedanjih dvojedrnikov. Ob predstavitvi Core 2 Duo procesorjev se bo znižala cena procesorjem Pentium D 960, 950, 945, 940 in 820. Za prvega bo potrebno odštet 316, za najcenejši model, Pentium D 805, pa bo po omenjenem datumu potrebno odšteti le 93 ameriških dolarjev, kar pomeni da bodo kupcem na voljo relativno zmogljivi dvojedrniki za ceno sedanjih Celeronov. Nove cene ostalih procesorjev si lahko ogledate...

49 komentarjev

Novi Pentium4 stepping

X-Bit Labs - Med priprave na izzid 1.7GHz Pentiuma4 sodi tudi novi stepping jedra. Procesor, ki bo izšel nekje konec aprila/začetek maja bo tako s seboj prinesel tudi novi stepping z oznako C-1. V osnovi novi stepping ne prinaša nič drugega, saj so jedro spremenili le malenkostno: povišali so Vcore na 1.75V, kar bi moralo zagotoviti stabilno delovanje pri 1.7GHz. Sicer pa bodo prvi procesorji z novim steppingom na voljo že marca, in sicer gre za počasnejše modele. Če gre sklepati po dosedanjih izkušnjah, bodo novi C-1 Pentiumi4 precej bolj navijanju prijazni...

0 komentarjev