»

PlayStation Vita v Evropi že konec oktobra?

PlayStation Vita

vir: engadget
engadget - Zahvaljujoč britanski trgovini Blockbuster smo morda že izvedeli datum izida nove generacije Sonyjeve prenosne igralne konzole, ki jo poznamo pod imenom PlayStation Vita, v konceptni obliki pa smo jo poznali kot Next Generation Portable (NGP). Na reklamnem letaku trgovine je pisalo, da bodo pri njih nove prenosne igralne konzolo naprodaj že od 28. oktobra letošnjega leta, na voljo pa naj bi bili že takoj obe različici, za 229 funtov različica z le WiFi povezljivostjo, za 279 funtov pa različica z WiFi in 3G povezljivostjo. Datum izida je seveda daleč od potrjenega, znane pa so Sonyjeve namere, da bi s prodajo najprej začeli na Japonskem, čemur bi sledila svetovna dobavljivost. Sicer naj bi cena nove generacije konzole znašala 250 evrov oz dolarjev za WiFi model, odvisno od atlantske obale, na kateri...

8 komentarjev

Znana cena Xboxa v Evropi

Oglata oblika prenovljene konzole

vir: engadget
engadget - Čeprav je bilo sprva pričakovano, da bomo ceno prenovljenega Xboxa za evropski trg izvedeli šele tik pred izidom, temu ni tako. Pri Microsoftu so namreč razkrili vsoto Evrov, ki jo bodo zahtevali za manjšo in tišjo črno konzolo na tej strani luže. S Kinectom popolnoma združljiva in z WiFi ter 250-gigabajtnim trdim diskom opremljena konzola bo stala 250 € ter bo, kot že rečeno, na prodajne police trgovin prišla 16. julija.

Cena za britanski trg, kjer še vedno kraljujejo Funti, še ni znana, a naj bi bila po poročanju Wired.co.uk £200, kar je okrog 240 €.

Eden redkih...

6 komentarjev

Sonyjev Motion Controller za PS3 bo zamudil

Prototip v akciji

X-Bit Labs - Sonyjev krmilnik konzole PlayStation 3, ki je bil napovedan za to pomlad, bo dokončan in naprodaj šele jeseni. Sonyjev izvršni direktor Kazuo Hirai pravi, da so se odločili izdati nov Motion Controller šele tedaj, ko bo na voljo dovolj iger, ki ga bodo lahko izkoristile in igralcem ponudile čudovito uporabniško izkušnjo.

Nov krmilnik bo imel dvoje detektorjev gibanja, troosni žiroskop in troosni akcelerometer, ki bodo lahko zaznali naklon in premikanje krmilnika, ko ga bo uporabnik držal v rokah. Skupaj s kamero PlayStation Eye, ki sledi položaju krmilnika, naj bi omogočal naravno in intuitivno gibanje z veliko natančnostjo v igrah. Krogla, ki bo na vrhu, pa bo poleg tega spreminjala tudi barve in osvetlitev, kar bo povratna...

8 komentarjev

Znova o PS3: dodatne zamude in energijska potratnost

Slo-Tech - O Sonyjevi konzoli nove generacije se že dolgo ni slišalo nič navdušujočega. Najprej smo izvedeli, da bo strojna zmogljivost zaradi težav pri proizvodnji manjša kot so napovedovali, potem so prav nespretno skušali zagovarjati njeno razmeroma visoko ceno, vse skupaj pa zavili v paket, ki bo zagotovo imel zamudo.

Tako so te dni na dan ponovno pricurljali podatki, da bo količina proizvedenih PS3 še manjša od že tako majhne količine. Za japonski trgi naj bi bilo tako na voljo 20% manj konzol, kot so sprva načrtovali. Namesto pričakovanih 100.000 enot, jih bo na dan uradne splavitve na zalogi 80.000. Podatkov, zakaj gre za manjšo količino (še) ni, ni pa tudi jasno, ali bo zaradi tega prikrajšan trg Združenih držav.



Poleg tega so se na...

35 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

GamesIndustry.biz - Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih...

6 komentarjev

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Slo-Tech - Po nekaterih informacijah utegne Sony znižati strojno zmogljivost prihajajoče konzole, da bi lahko zagotovil zadostne količine konzol. Manj zmogljiva konzola pa seveda pomeni ne tako sijajen izgled iger.

Spuščen naj bi bil predvsem takt delovanja novega procesorja Cell, iz načrtovanih 3.2 GHz na 2.8 GHz. Z znižanjem frekvence se lahko doseže večje število proizvedenih (in delujočih) procesorjev. Poleg tega naj bi PS3 dobil zunanji, 400W napajalnik. Z grafičnim pogonom RSX (nVidia) naj ne bi bilo nobenih težav, saj je bil končan že pred meseci.

PS3, kot smo že poročali, ne bo poceni. Zanj bo treba odšteti 600 dolarjev, oziroma 500 dolarjev za okrnjeno različico. Po ocenah hiše Merrill...

32 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Znane okvirne cene za Playstation 3 (PS3)

The inquirer - V gigantu med izdelovalci zabavne elektronike Sony, so prvikrat razkrili cenovni okvir prihajajoče igralne konzole Playstation 3. Cena za PS3 se bo gibala med 500 in 600 evri.

Konzola, ki bo med bonbončki vsebovala tako imenovan "celični" procesor, naj bi se na prodajnih policah prikazala že v novembru.

Cene za PS3 je na francoskem radiu najavil George Fornay, izvršni direktor Sony Europe in francoskega oddelka Sony France. Ob tem je priznal, da je cena nasproti konkurentom nekoliko zasoljena, vendar naj bi se uporabnikom odkupila ravno zaradi Blu-Ray optične enote.

0 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

Vodno hlajen Xbox 360

vir: Water-Cooling.com

Slo-Tech - Konzole Xbox 360 sicer ne spadajo med najglasnejše stvari na svetu, večine lastnikov verjetno zvok hladilnega sistema sploh ne moti. Paulus s strani Water-Cooling.com, očitno spada med tiste, ki se s prejšnjo trditvijo ne bi strinjali, saj se je odločil da v omenjeno konzolo vgradi vodno hlajenje.

Več o tej zanimivi rešitvi tule in na forumu Water-Cooling.com, kjer lahko preberete vse o nastajanju posebnega hlajenja.

12 komentarjev

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema

Ars Technica - Microsoft je pred nekaj dnevi po vsem svetu istočasno lansiral novi Xbox 360. Pa gremo po vrsti.

iSuppli je podjetje, ki je znano po tem, da analizira, kakšni so dejanski stroški proizvodnje elektronskih komponent. Tako so razstavili tudi Xbox 360. Ugotovili so, da Microsoft pri vsakem Xboxu izgubi 126 zelencev. Microsoftova enota za domačo zabavo tako verjetno upa, da bo izgubo lahko nadoknadila s prodajo iger in dodatkov za Xbox.

Problemi pa so tudi na področju same strojne opreme. Uporabniki poročajo, da se sistem pregreva in sesuva. Najlepše je to vidno v videu, ki kroži po spletu (Project Gotham racing 3), vendar problemi s sesuvanjem niso omejeni le na ta naslov. Eden od možnih vzrokov za to verjetno tiči v dejstvu, da so nekateri zagrizeni osebki nabijali igre od trenutka ko so Xbox kupili. Tako je sistem najverjetneje podlegel večdnevnemu neprestanem igranju.

ArsTechnica pa pravi, da so poročanja o takšnih ali drugačnih napakah nekaj čisto normalnega ob izidu...

96 komentarjev

Xbox še vedno prinaša izgube

GamesIndustry.biz - Microsoft je objavil poslovne rezultate prve četrtine letošnjega leta, ki so precej vzpodbudni. Skupni dohodki so se povišali za slabe pol milijarde dolarjev (z 9,17 na 9,62 milijarde), operativni dobiček pa je poskočil za ogromni 2 milijardi (z 1,3 na 3,3 milijarde). Kljub temu pa so številke, ki jih prispeva Microsoftova igralna konzola, precej klavrne. Že od samega izida prinaša Xbox avtorjem zgolj izgubo. Konec lanskega leta je sicer izjemoma prispeval v blagajno 84 milijonov dolarjev, a strokovnjaki pripisujejo nenavadno odstopanje dobri prodaji ekskluzivnega naslova Halo 2. V letu 2005 je spet vse po starem, če vas interesirajo rdeče številke, preberite celotno novico.

Očitno je napačna poteza Microsoft izučila, saj novo različico Xboxa pošiljajo na trg prej, kot bosta to storila konkurenta Sony in Nintendo.

3 komentarji

Pocenitve PlayStationa 2

Game Pro - Po ogromnem uspehu prodaje teh konzol se je Sony Computer Entertainment odločil, da bo ceno PlayStationov znižal za eno petino na Japonskem, kot so tudi storili v Združenih državah Amerike meseca avgusta.

Vzrok za pocenitve je najbrž to, da je sedaj konzola že precej stara, saj je na tržišču že 4 leta in si jo sedaj lasti že skoraj vsak Japonec. Za akcijo pa so se verjetno odločili tudi zaradi finančnih težav, saj so pred dnevi oznanili, da bodo morali zaradi zmanjšanega dobička od predvidenega odpustiti 1400 delavcev in prestrukturirati podjetje.

Cena naj bi padla na 180 ameriških zelencev, kar bi pri nas znašalo okoli pičlih 37.000 tolarjev. Mogoče ni niti tako zanemarljiv sledeč podatek. Klik.

Pocenitve za Japonce, kaj pa za nas?

2 komentarja

Nov Playstation od Sonyja

GameSpot - Sony je na konferenci v Tokyju naznanil novo konzolo, PSX imenovano. Mogoče se spomnite raznih govoric o Playstation 3, ki so krožile po internetu. Koliko je bilo v tistem resnice, ni znano. A PSX ne bo neposreden naslednik Playstationa 2. PSX je v bistvu le predelava PS2. In kaj je novega? PSX v prvi vrsti ne bo namenjen igram, temveč DVD filmom in glasbi.

Glede same tehnične zasnove glede na PS2 ni izboljšanega nič, nekaj pa je dodanega. 120 GB disk, DVD(+ in -)RW pekač, Ethernet kartica, USB 2.0 in TV tuner. Že samo po specifikacijah se lahko sklepa, da bo konzola namenjena trgu zabavne elektronike in to potrujejo tudi dejstvo, da je ne bo tržil Sony Computer Entertainment (SCE) ampak Sony's...

5 komentarjev