»

Ubisoft omilil svoj DRM?

bit-tech.net - Ubisoftov DRM, ki je za igranje iger zahteval stalno internetno povezavo, je igralcem iger, kot so Assassin's Creed 2, Splinter Cell: Conviction, Silent Hunter 5 in The Settlers 7, povzročal večinoma težave (ob izpadu DRM strežnikov recimo igranje ni bilo mogoče), a so ga pirati vseeno relativno hitro obšli. Posledično je Ubisoft doživel obilico opazk, a so svoje odločitve opravičevali s prednostmi, ki jih je nudil sistem ter z dejstvom, da je večina igralcev tako ali tako že povezana na splet. Prva poročila, da je DRM izključen, so opazili...

24 komentarjev

Steam odstranjuje Ubisoftove igre

Steam je eden izmed uspešnejših digitalnih servisov za igre

vir: Euro Gamer
Euro Gamer - Z angleške različice Steama sta pred kratkim izginila Assassin's Creed II ter Silent Hunter 5, Ubisoftovi igri, ki sta dobro znani predvsem zaradi uporabe novega DRM-ja, ki za svoje delovanje in delovanje igre zahteva stalno internetno povezavo. Po odstranitvi so, dokaj logično, vsi najprej pomislili, da se povezava skriva prav v DRM-ju (kar je nekoliko ironično, saj je tudi Steam neke vrste DRM). A temu očitno ni tako. Čeprav podrobnejših informacij nimamo niti od Ubisofta, niti od Valveovih predstavnikov Steama, je Ubisoft na kratko situacijo razložil za spletno stran Eurogamer. Povedali so, da je bila odločitev za odstranitev prej omenjenih iger njihova, dosežena s sodelovanjem...

6 komentarjev

Ubisoftovi strežniki za DRM že padli

Bo Ubisoft v prihodnosti odstranil DRM?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri Ubisoftu so ob predstavitvi njihovega DRM-ja jasno povedali, da igre ne bodo delovale brez internetne povezave, iz česar je bilo mogoče sklepati tudi, da ne bo mogoče igrati, če bodo iz kakršnegakoli razloga z interneta izginili tudi njihovi strežniki. Toda za to se, sploh pri podjetju velikosti Ubisofta, ni za bati, kajne?

Narobe, strežniki, ki skrbijo za delovanje DRM-ja, so že padli in so bili nedosegljivi kar 10 ur, čeprav so pri Ubisoftu zagotovili delovanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Glede na poročanje bit-techa se je na...

61 komentarjev

Bo Ubisoftov DRM deloval?

Prva popularna igra z delujočo zaščito?

vir: Slashdot
Slashdot - Pred praktično točno mesecem dni smo poročali, da bo Ubisoft pripravil novo protipiratsko oz. DRM zaščito za svoje igre, ki bo za igranje le-teh zahtevala delujočo povezavo na internet tudi ves čas igranja in ne le za zagon. Takrat smo poročali, da bo s tem odpravljena zahteva po vstavljenem optičnem mediju, težav pa naj ne bi bilo več tudi s številom namestitev igre, ki so v nekaterih primerih zdaj omejene na 3. Omenjeno je bilo tudi, da se bodo igre shranjevale v oblak, kar bo omogočalo nadaljevanje igre s kateregakoli računalnika na katerikoli lokaciji, ki ima internet.

Prav zaradi shranjevanja igre in kasneje njenega nalaganja, ko zgodbo želite nadaljevati, boste potrebovali internetno povezavo. Seveda je to nekoliko diskriminatorno do uporabnikov...

124 komentarjev

Ubisoftova rešitev za piratstvo: nujna povezava na internet

vir: Wikipedia
Ars Technica - Ubisoft je napovedal nov način boja proti piratstvu. Za igranje igre The Settlers 7 in večino kasnejših bo namreč treba biti povezan na Ubisoftove strežnike z Ubi.com uporabniškim imenom. Ubisoft meni, da za večino igralcev to ne bo problem.
Z novim sistemom tudi ne bo več potrebno imeti DVDja v računalniku, prav tako pa ne bo več omejitve števila inštalacij. Shranjene igre, nastavitve in dosežki (achievements) bodo avtomatsko naloženi na internet. To pomeni, da boste na različnih računalnikih vedno imeli dostop do vseh svojih nastavitev in shranjenih iger.

Novica na Gamespy.

175 komentarjev

Pocenitev PS3 in HDMI na vseh modelih

Kotaku - Po tem, ko je včeraj grdo nastopil proti Microsoftu, se danes Sony spravlja iz godlje. Za začetek so se odločili, da bodo na cenejši model njihove prihajajoče konzole kljub vsemu pricinili HDMI izhod (po spletu krožijo govorice, da je to posledica včerajšnje izjave, v kateri so med drugim omenili, da PS3 podpira HD igre out-of-the-box), kar je vsekakor vzpodbudno, poleg tega pa so napovedali tudi solidno pocenitev. Preden se začnete veseliti, naj povem, da se bo zgodila samo na Japonskem, kjer bodo cene cenejše inačice padle za 20 odstotkov in bodo po novem 429 dolarjev, Sony pa s to potezo namerava konkurirati Microsoftu, ki bo za podobno ceno ponujal svoj Xbox360 skupaj s HD-DVD dodatkom. Poroča Kotaku.

5 komentarjev

HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra

vir: Kotaku
Kotaku - Kotaku poroča, da bo Microsoft jutri najavil izid že dolgo obljubljanega HD-DVD predvajalnika za svojo najnovejšo konzolo. Naprava bi se predvidoma naj prikazala na trgovskih policah 22. novembra letos (najverjetneje kar povsod, čeprav uradnih podatkov ni), zanjo pa bo na Japonskem treba odšteti 19800 jenov (168 dolarjev). Kako bo s cenami drugod, zaenkrat ni znano, izvorna novica pa pravi, da bo dodatek podpiral HD ločljivost 1080p in bo kompatibilen z Windows Media Center. Več informacij vam bomo posredovali po uradni izjavi.

4 komentarji

Varovalna shema StarForce na udaru

Slo-Tech - Varovalna shema za zaščito medijev StarForce, ki je kar lep čas veljala za najbolj trdoživo, je v zadnjih dnevih doživela pravcato PR nočno moro. Kot na svoji uradni strani za igro Galactic Civilization II: Dread Lords poroča razvijalec Stardock, je eden izmed zaposlenih na StarForce forumih objavil ilegalno BitTorrent povezavo do piratske verzije omenjene igre kot dokaz, da je upad prodaje iger, ki nimajo nobene varovalne sheme in medijske zaščite (v tem primeru igra Galactic Civilization II) tesno povezan.

Medtem so se prvi razvijalci že odzvali na omenjeno cvetko in tako igra SpellForce 2 v končni verziji ne bo uporabljala StarForce zaščite, kot je to bilo sprva načrtovano. ( vir)

Kakšen je smisel v uporabi medijskih zaščit, ki ne delujejo ter samo škodujejo končnemu uporabniku, pa presodite sami.

19 komentarjev

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh?

Wired News - O težavah na zahodni polobli pri pridobivanju tako željene igralne konzole se je večkrat poročalo. Prav sedaj na internetnih straneh razkrivajo v katerih prodajalnah bo moč dobiti drugo pošiljko konzol.
Medtem na drugi strani, v deželi vzhajajočega sonca Microsoftove konzole kupcev ne ganejo. Enako podobo kažejo fotografije slučajnega turista. Razmerje prodanih konzol je 36 proti 1, v prid Sonyevi stari PS2.

Se bodo podražile letalske karte do Japonske? Ali se bodo znašli Japonci sami in začeli prodajati na eBayu?

51 komentarjev

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

The inquirer - Glasbena skupina Switchfoot, za katero osebno sicer še nisem slišal, se je na svojih koncertih in na Sony-evem glasbenem forumu opravičila svojim oboževalcem za zaščito, ki jim onemogoča, da bi si presneli njihovo glasbo na svoj računalnik in gizme, kot so ipod in podobna moderna čudesa.

Na forumu Tim Foreman, eden od članov skupine celo navaja več načinov kako zaobiti tole zaščito, ter jih tudi podrobno opiše.

Zanimivo je videti, da se celo glasbeniki ne strinjajo s trenutnimi določili o zaščitah avtorskih pravic, ki so, kot izgleda založbam precej bolj pomembne, kot ljudje, ki avtorska dela ustvarjajo..

17 komentarjev