»

Sapphire pokazal delček prihodnosti

The inquirer - Na Seattleskem WGC World Cyber Games (WCG) je Sapphire obiskovalcem predstavil sila zanimiv računalniški sistem. Le-ta je namreč temeljil na matični plošči z AMD-jevim prihajajočim veznim naborom RD790, na katerem je deloval procesor Phenom X4, za prikaz slike pa sta skrbeli grafični kartici temelječi na grafičnem jedru RV670 povezani v Cross-Fire.

Vsi trije AMD-jevi izdelki bodo uradno predstavljeni predvidoma včetrtem četrtletju letošnjega leta, ko bodo znane tudi njihove prave zmogljivosti. Več o tem si preberite na The Inquirerju.

44 komentarjev

Musklwiiber

Slashdot - Nova Nintentova konzola Wii je največ pozornosti požela ravno zaradi svojega revolucionarnega sistema nadzora, ki temelji na zaznavanju premikov kontrolerja. Namesto, da bi pritiskal na gumbe, uporabnik svoj lik upravlja tako, da z Wiimoteom maha po zraku, kar naj bi celotno igralsko izkušnjo naredilo bolj intuitivno, prinaša pa tudi nekatere manj očitne, a toliko bolj zanimive posledice.

Za razliko od običajnega sedenja na kavču s ploščkom v roki zahteva igranje Nintendo Wii-ja malo več gibanja, kar večini povprečnih Zemljanov sicer ne predstavlja prevelikih problemov, je pa zadeva šok za mišice pravih geekov, ki del dneva, ko ne spijo, preživijo pred elektronskimi zasloni. Na Slashdotu tako poročajo o izkušnjah nekaterih igralcev, ki so bili po dolgotrajnem igranju popolnoma prepoteni, poleg novega highscora pa so dobili tudi musklfiber.

Če nimate kondicije in se vam fitnes zdi preveč dolgočasen, nabavite Wii.

19 komentarjev

Google Code Jam 2006

Google - V začetku septembra se bo odvijalo programersko tekmovanje, ki ga prireja Google, imenovano Google Code Jam 2006. Tekmovanje, ki letos poteka drugič zapored, je sestavljeno iz kvalifikacijskega kola, dveh tekmovalnih kol, in na koncu, za najboljših 100 - finale. Hekanje poteka preko spleta, razen finala, ki je "onsite", t.j. v New Yorku. Programski jeziki, ki so programerjem na voljo, so Java, C++, C#, VB.NET in novinec letošnjega leta - Python. Registracija je že odprta, več o tem (pravila, nagrade) pa se da prebrati tule:
  1. Google Code Jam 2006
  2. Google Code Jam 2006, Powered by TopCoder

2 komentarja

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Microsoft glavni pokrovitelj WCG

Slashdot - Preberemo lahko, da se je Microsoft odločil postati glavni pokrovitelj vseh dogodkov v okviru World Cyber Games do leta 2008. To pomeni, da bosta edini platformi za igranje Windows in Xbox 360. Poleg tega bo Microsoft skrbel še za vso ostalo strojno in programsko opremo, trženje itd. na vseh panregionalnih prvenstvih, ameriškem in korejskem prvenstvu in Grand Finalu, ki bo oktobra v italijanski Monzi. Peter Moore iz Microsofta pravi: "V zadnjih letih smo občudovali neverjetno rast kiberšporta in vlogo WCG pri njegovi širitvi. Ker gre za resnično globalno tekmovanje, je bila logična odločitev, da se povežemo z njimi." Slashdot.

11 komentarjev

Lego predstavlja nov Mindstorms v Las Vegasu

Wired News - Lego Mindstorms je bil ob izidu prava prodajna uspešnica in podjetje se je tega dobro zavedalo, predvsem zato, ker je izdelek od splavitve, leta 1998, pa do danes povzročil pravi val navdušenja v javnosti. Lego navdušenci s(m)o namreč začeli izdelovati svoje lastne kocke, predvsem na področju Mindstorms so bili to zanesenjaki, ki so sami izdelovali najrazličnejše senzorje, ki se jih je dalo priklopiti na centralni računalnik, tako imenovano enoto RCX. Na šovu v Las Vegasu so tako predstavili naslednika veleuspešne serije.

Zaradi tega trenda so se odločili, da spremenijo svoj model kreiranja izdelkov, v svojo tovarno so povabili 14 zanesenjakov iz...

26 komentarjev

Slovensko Univerzitetno Prvenstvo v Programiranju

Slo-Tech - To soboto, 14. 05. se bo zgodilo poskusno kolo SUPP - Slovenskega Univerzitetnega Prvenstva v Programiranju. Na tekmovanju sodelujejo ekipe z največ tremi člani, vsaka pa ima na voljo en sam računalnik, zmagovalce pa po štirih kolih čaka večna slava. V primeru, da so študentje ali srednješolci, pa tudi udeležba na srednjeevropskem tekmovanju ACM. Tekmovanje bo potekalo obenem na treh lokacijah: v Ljubljani na FMF (Jadranska 19), v Kopru na Pedagoški fakulteti in v Mariboru, na FERI (Smetanova ul. 17).

Več o tekmovanju je mogoče prebrati na spletni strani FMF.

31 komentarjev