»

Sony prenehal izdelovati monitorje

Heise - V Severni Ameriki in Japonski je Sony prenehal prodajati svoje monitorje. Le-te čaka enaka usoda proti koncu leta tudi v Evropi. Predstavnik podjetja je omenjal, da bodo zadnji modeli odposlani prodajalcem decembra tega leta. Pred tem pa bodo sicer še poslali na trg nekaj novih modelov svoje G serije.

Prejšnje leto je Sony prodal približno 3.07 milijonov monitorjev po vsem svetu, kar ga je poneslo med 10 največjih svetovnih proizvajalcev. Glavni razlog za to odločitev so majhni dobički pri TFT monitorjih, kar je naredilo zadevo zelo neprivlačno v očeh vodstva te družbe.

So pa obljubili da bodo zasloni za profesionalni trg še naprej dostopni.

Več podrobnosti na Heise Online.

12 komentarjev

Nemški deželni pravosodni minister se boji anonimizacijskih sistemov

Slo-Tech - Pravosodni minister nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein, je pred kratkim izrazil mnenje, da bi bilo potrebno omejiti anonimizacijske sisteme na internetu. Seveda le zaradi učinkovitega boja proti terorizmu.

Ministra Uweta Döringa je zmotil neodvisni organ za varstvo osebnih podatkov zvezne dežele Schleswig-Holstein, ki je na svoji spletni strani ponudil brezplačni JAP anonimizacijski sistem.

Ministra je namreč zaskrbelo, da od politike neodvisni nadzorni organ zapravlja davkoplačevalski denar za projekte, ki bi lahko pomagali teroristom. Seveda je ob tem spregledal, da je anonimizacija namenjena predvsem običajnim posameznikom, ki si ne želijo da jim država, politiki ali zasebna podjetja kukajo v njihov računalnik.

Morda pa dejstvo, da se politiki bojijo anonimizacijskih sistemov pomeni, da ti sistemi le dosegajo svoj namen - onemogočanje vseobsežnega nadzora...

34 komentarjev

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

AMD-jeva širitev v Dresdnu

X-Bit Labs - Predstavnik AMD-jeve dresdenske podružnice je v zadnjem intervjuju povedal, da razmišljajo o širitvi in investiranju v nove tovarne v Dresdnu. Deppe je za Sächsische Zeitung dejal, da resno razmišljajo o 4,7 milijarde evrov težkem vložku v tretjo dresdensko tovarno, ki bi jo lahko zgradili do leta 2008, s čimer bi Dresden poleg trenutnih 2800 delovnih mest pridobil še kar nekaj novih. Prav tako bodo posodobili obstoječi Fab 30 in 36. Dokončna odločitev, ali bo do gradnje res prišlo, bo znana poleti. Več o tem.

3 komentarji

AMD-jeva tovarna v Dresdnu bo

X-Bit Labs - Konec preteklega tedna smo poročali o nepotrjenih informacijah, da naj bi AMD nameraval odpreti novo tovarno v naši bližnji okolici, v Dresdnu. Danes je vsa stvar postala uradna, saj je AMD svoje načrte obelodanil tudi sedmi sili. Nova tovarna bo zgrajena in popolnoma funkcionalna do leta 2006, zaposlovala pa bo predvidoma več kot tisoč visoko izobraženih inženirjev in tehnikov. Celotna investicija je vredna 2,4 milijarde dolarjev. Več o tem.

12 komentarjev

SIS povečal izgubo v 2002

X-Bit Labs - SIS je v preteklem letu nedvomno vložil veliko truda in sredstev v širitev na trgu s čipovjem, kar mu je navsezadnje tudi dokaj dobro uspelo, saj podjetje trenutno dobavlja svoja čipovja mnogim računalniškim podjetjem v Aziji in širom sveta nasploh. Toda vse ni tako zlato, kot kaže na prvi pogled. Nakljub izjemnemu povečanju dohodkov iz prodaje napram letu 2001 (50 % povečanje), je SIS lani pridelal približno $17.5 mio izgube. Dodatne informacije lahko najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

AMD - Obisk tovarne sanj

AnandTech -

AMD se je končno vdal in popustil pod pritiski javnosti, naj pove malo več o prihajajočih procesorjih in ostalih dobrotah iz svoje malhe ... V nasprotju z Intelom, ki naredi tiskovno konferenco ob vsaki umrli miški (ne dobesedno, seveda), AMD vsa velika odkritja zadrži zase oziroma le-ta ostanejo v tovarni v Dresdnu.

Vsaj tako je bilo včasih. Danes je AMD pokazal notranjost svoje trdnjave in spregovoril o svojih načrtih. Od tega, kako se pride do tovarne do podatkov, kako izgleda notranjost; mokre sanje vsakega hardveraša, pač ... Članek si lahko preberete na AnandTechu.

1 komentar

AMD gradi tovarno v Braziliji

Electic Tech - AMD je potrdil govorice, da bo začel graditi tovarno v Braziliji. Zakaj ravno Braziliji? Začetkom leta so Brazilci sprejeli zakon, ki naj bi ponujal davčne olajšave proizvajalcem elektronskih izdelkov. Tako bo AMD lahko relativno poceni delal ogromne količine procesorjev, ter bo oproščen deleža davka. Obenem pa nova tovarna pomeni veliko novih zaposlitvenih mest, kar je odlično za državo. Vidite, volk sit, koza cela .

7 komentarjev