»

Tech Ed 2006

Slo-Tech - Danes se je ob 1:00 po našem lokalnem času odvijal uvodni del Tech Ed-a, ki ga je Microsoft priredil v Bostonu. Izjemen dogodek, ki zajema predvsem najnovejše tehnologije, njihovo predstavitev in vizijo Microsofta na tem področju.

Po krajšem uvodu, ki ga je vodil Bob Mugli, je sledil Ray Ozzie, z govorom na temo revolucije, ki jo prinašajo t.i. SaaS (Software as a Service). V govor je bila zajeta krajša zgodovina večjih prebojev na področju IT-ja, sledila pa je vizija teh storitev, tako iz perspektive uporabnikov kot vzdrževalcev infrastrukture. Zanimivo, večkrat je bilo poudarjeno, da ljudi čakajo spremembe v načinu kako podjetja poslujejo, kot tudi novih zahtevah in izzivih tistih, ki vzdržujejo takšna okolja.

Sledila je predstavitev najnovejših orodji, med njimi so virtualizacija (Virtual Server 2005, System Center Virtual Machine Manager), varnost (ISA 2006, Vista, Forefront, Antigen), skupinsko delo (SharePoint Portal Server 2007, Exchange 2007, Live Search), urejanje okolja...

29 komentarjev

MIX06 @ Las Vegas

Slo-Tech - Na prireditev, poimenovani MIX06, ki se te dni odvija v Las Vegasu, Microsoft predstavlja svojo vizijo na področju spleta. V otvoritvenem govoru je Bill Gates predstavil nekaj novosti, ki jih pripravlja Microsoft. V tem času je bilo predstavljenih tudi nekaj zanimivih primerov, kot so MySpace.com, nov Internet Explorer 7 Beta 2 ter drugo.
Štiri ure dolg uvodni del, ki si ga lahko ogledate, je na voljo na uradni strani, poleg tega je nekaj krajših posnetkov na channe9.msdn.com.

Poleg tega je Microsoft v okviru kampanije Live.com predstavil nov iskalnik, ki ga gostuje ta stran. Na prvi pogled je opazen predvsem drugačen vmesnik, kateremu je pred tedni sledil tudi izgeld MSN iskalnika.

Za vse tiste, ki pričakujete Monad; Microsoft je naznanil, da bo le-ta na voljo v prihajajočem Exchange 12 serverju. Monad, ki je trenutno še v Beta 3.1 verziji, si ga je možno prenesti iz uradne strani, pri tem pa potrebujete .NET 2.0. Na Channel9 so objavili tudi krajši posnetek, kjer...

8 komentarjev

The Code Room: Breaking into Vegas

Microsoft - Filmi s hekersko tematiko? Marsikdo se ob naslovih Hackers, The Net, Swordfish,.. le sarkastično nasmehne. The Code Room: Breaking into Vegas je kratek "film", ki se trenutno predvaja na MSDN TV. Za razliko od prej omenjenih so v filmu realno prikazani možni načini in tehnike vdora (SQL injection, ID theft, session hijacking,..) ter post-intrusion aktivnosti. Film na preprost in zabaven način prikazuje delovanje ter rivalstvo Black hat in White hat skupine medtem, ko pokušata prevzeti nadzor nad online aplikacijo za denarne transakcije enega izmed las vegaških hotelov.

Download here (103MB, dolžina 28:30 min.)
Transcript

27 komentarjev

Microsoft @ CES, Las Vegas 2006

Slo-Tech - Tudi tokrat je Microsoft predstavil nekaj novosti na že uveljavljenem CESu, ki se odvija ta konec tedna v Las Vegasu. Večinoma so bile povezane z multimedijo, povedali pa so tudi, kaj bo novega v Windows Vista, ter podali nekaj idej o življenju v prihodnosti. Da sam dogodek ne bi bil preveč monoton, sta poleg drugih poskrbela Justin Timberlake in Steve Ballmer.

Uvodni del je bil namenjen predstavitvi Microsoftove ideje, ki so jo poimenovali digital lifestyle in predstavlja življenje ob koncu tega desetletja. Gre za nadvse izjemen in drzen koncept, ki vsebuje naprave, kot so zasloni velikih formatov, občutljivi na dotik, napredni mobilni telefoni, aktivna miza, itd. A stvar se ne konča tu, saj se vsa moč prihodnosti skriva v izjemno sposobni tehnologiji, imenovanit Web Services. Že tu lahko namignem, da je praktično večji del predstavitve bil namenjen tem storitvam, kar priča o tem, da teh storitev ne gre podcenjevati.

Sledilo je nekaj že omenjenih predstavitev o novostih Viste,...

20 komentarjev

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

več strani - Kot poročajo na Betanews, je Microsoft začel s pošiljanjem povabila vsem beta testerjem, da preizkusijo OneCare, ki je še v razvoju. Gre za program, ki pomaga vzdrževati minimalni varnostni nivo vašega operacijskega sistema. Na začetku bi naj to čudo vsebovalo antivirus, požarni zid, možnost izdelave varnostne kopije, prav tako bo skrbel za dobro kondicijo vašega računalnika.
O tem, ali je vaš operacijski sistem izpostavljen kakšni nevarnosti, vas bo opozarjal z ikono, ki bo lahko zelene, rumene ali rdeče barve. AntiSpyware, ki je trenutno v razvojni fazi in je te dni doživel nekaj novosti, vsaj za zdaj ni vključen.

Prav tako je na voljo že Windows Server 2003 R2 Beta 2. Na Redmondmag so spisali nekaj novosti, ki zadevajo R2, prav tako je priloženih nekaj slik, priporočajo pa tudi, da se le-tega namesti in preizkusi na testnih in ne produkcijskih računalnikih.

Posodobitev pa naj bi v prihodnje doživel tudi Exchange 2003. Gre za Service Pack 2, naslednika Service Pack1.

6 komentarjev

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja

Slashdot - Po tem ko je Microsoft prišel do zaključka, da je Internet Explorer 6 SP1 najboljši internetni brskalnik pod soncem in da nadaljnji razvoj, razen za nove opreracijske sisteme, ni potreben, so sedaj ugotovili, da to le ni tako.

Kot piše Dave Massy, (nekanji) razvijalec IE-ja, v svojem blogu, se je ponovno vrnil k ekipi, zadolženi za razvoj Internet Explorerja. Na Microsoftovem razvijalskem forumu tudi krožijo pogovori, kaj lahko pričakujemo novega. Med drugim bi naj ugledali lističe (tabe), izboljšano podporo za stadarde W3C, download manager ter še nekaj bonbončkov, ki jih Internet Explorer potrebuje za pomladitev. Zaradi očitkov, da Microsoft ne upošteva zahtev svojih uporabnikov, so razvijalci postavili tudi Internet Explorer Wiki, v katerega bi naj uporabniki zapisovali želje ter javljali napake.

64 komentarjev