»

Tanki Xbox podpira varnostne kopije

engadget - Ena izmed glavnih prednosti Xbox 360 pred PlayStation 3, ki jo slišimo sploh v debatah na forumu Slo-Tech, je podpora varnostnim kopijam iger oz. po domače možnost piratiziranja. Seveda je z vsako novo izdajo Xbox-a oz. s spremembo njegovega optičnega pogona podpora začasno izginila, a so mojstri hekanja firmware-ov hitro opravili svoje delo. Enako seveda velja tudi za prenovljeni, manjši Xbox 360 Slim, ki ponovno uporablja nekoliko spremenjen in glede na teste mnogo tišji pogon. Za dosežkom, ki sicer še ni potrjen, stoji ekipa Team Xecuter, ki je že uspela izdelati pretvornik za PS3, ki omogoča uporabo namiznih trdih diskov v širini 3,5 palca. Edini dokaz je zaenkrat videoposnetek, ki si ga lahko ogledate zgoraj. Povedali so, da so se...

11 komentarjev

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Xbox 360 z novim-starim procesorjem in cenejši HD-DVD pogoni

ComputerBase - Microsoft je pričel ponujati konzolo Xbox 360 z novim-starim procesorjem. Namesto procesorjev, izdelanih v 90 nm tehnologiji, ki so bili v konzole vgrajeni do pred kratkim, se v novih konzolah nahajajo procesorji, izdelani v 65 nm tehnologiji. To prispeva k manjši porabi same naprave. Po nekaterih podatkih naj bi se poraba iz 150W zmanjšala na 100W, konzola naj bi bila tudi tišja.



Computerbase tudi poroča, da naj bi cena HD-DVD pogona, ki je brez težav uporabljiv tudi na PC-jih, padla iz 200 na 180 evrov.

12 komentarjev

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

GamesIndustry.biz - Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih...

6 komentarjev

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

DigiTimes - Po Tajvanu se šušlja, da Microsoft zbija cene dobaviteljem sestavnih komponent za XboX360. Vse zaradi prihajajočega Sony PS3-ja, ki bo z 20 GB stal 499 in s 60 GB 599 dolarjev (obe verziji bosta opremljeni tudi z Blu-ray enoto). Za PS3 trenutno celo napovedujejo, da bo imel boljšo startno pozicijo, kot jo je imel Xbox360. Microsoft bi tako rad ponudil Xbox360 Pro, z zunanjim trdim diskom, za dosedanjo ceno 399 dolarjev. Tako naj bi sama konzola postala za 100 dolarjev cenejša.

Cenovna vojna bo za oba velikana še dolga. Sony je že začel "krvaveti", a mu gre v celoti še dobro. Microsoft se po drugi strani pripravlja tudi na dolgo vojno z dvema velikima Appleovima i-jema: iPod in iTunes. Obe trgovski vojni se tudi srečujeta: Zune naj bi bil povezljiv tudi z Xboxom360.

12 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji

Prvi hack konzol nove generacije?

XBox - Po mesecih trdega dela se je zgodilo: prvi uspešen hack Microsoftove konzole nove eneracije - Xbox360. TheSpecialistu in njegovi ekipi je uspelo prirediti firmware DVD pogona tako, da ne preverja več mediaflagov ob zagonu datotek. Tako lahko zaženemo vsako datoteko, ki je podpisana ("digital signature") od Microsofta in ustreza regiji, za katero je konzola izdelana, ni pa več pomembno na katerem nosilcu je shranjena. Hack nam torej omogoča poganjanje iger iz DVDR in DVDRW medijev, in ne le Microsoftovih DVDXBOX360 medijev.

Vsaki dobri novici sledi še slaba : shackanega firmwarea TheSpecialist ni objavil javno. Razlog? Avtor hacka in njegova ekipa niso zagovorniki piratstva. Njihov cilj je poganjanje nepodpisanih homebrew programov na konzoli nove generacije.

Za več informacij kliknite sem, za ogled videa, ki prikazuje zagon igre Project Gotham Racing 3 na shackani konzoli pa kliknite sem (embeded flash) oz. sem (download).

V vsaki nesreči je nekaj dobrega. Kljub temu, da hack...

19 komentarjev

Želite gručo XBOX-ov?

Slashdot - Že pred nekaj časa so pogruntali, kako prepričati Xbox, da naj poganja tudi operacijski sistem Linux. Poskusi so bili uspešni in tako so pri Anandtechu prišli do ideje, da bi povezali skupaj več Xboxov ter jih uporabljali za renderiranje scen. En sam Xbox se je po pričakovanju odrezal zelo slabo, v skupini pa so že pokazali zavidljive rezultate. V preskusih izrisovanja ter razprševanja kod ključev se je skupek osmih že odrezal bolje od dvoprocesorskega Opteron oz. Xeona s 3.06 GHz.

19 komentarjev