»

Eee monitor

Eee monitor

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po dveh (oz. treh) verzijah malega prenosnika naj bi se potencialni namizni Eee škatlici pridružil še Eee monitor. Eee monitor ni neposredna konkurenca Applovemu iMacu, čeprav je enake oblike, saj bo precej cenejši od iMaca, cena pa naj bi bila okrog 500 $.



Točnih specifikacij o strojni opremi ni, prav tako ni točnih podatkov o velikosti, a na prvi pogled iz slik lahko predvidevamo, da bo zaslon širokega formata. Eee monitor bo na zadnji stranici imel še 4 USB priključke, mrežni in modemski priključek ter dva izhoda za zvočnike in vhod za mikrofon. Prav tako pa so pod samim zaslonom vgajeni še zvočniki. Nekaj več podatkov pa na bit-techu.



Očitno...

16 komentarjev

Novi produkti iz Apple-ovih logov

Slo-Tech - Danes se je v Kaliforniji odvijala Apple-ova prireditev za novinarje, na kateri so predstavili nekaj novosti.

Prva novost je prenovljeni iMac, ki je sedaj nekoliko tanjši od predhodnika. Novost je vgrajena video kamera ter priložen Bluetooth daljinec s šestimi gumbi in močnejša grafična kartica - ATijev Radeon X600. Pravtako bodo vsi novi iMaci opremljeni z novo programsko opremo Front Row, ki sodeluje z Bluetooth daljincem, ter program Photobooth, ki omogoča slikanje z v iMaca vgrajeno kamero. Zanimiva funkcija tega programa je, da uporablja LCD zaslon kot bliskavico. Miška Mighty mouse, ki jo je Apple predstavil nedavno, je sedaj del serijske opreme, iMaci pa so opremljeni tudi z gigabitno mrežno kartico. Na voljo bosta 2 inačici...

57 komentarjev

Nameščanje Jaguarja na iMaca

več strani - Verjetno se boste vprašali, kaj dela takšna novica na Slo-techu, glede na to, da so edini jabolčni ogrizki, ki jih poznamo, zrasli na drevesu. Ampak boste videli zakaj.

Pri Cvilečem psu so v podrobnosti opisali nameščanje operacijskega sistema Jaguar (OS X 10.2) na iMaca. Članek niti ni pretirano zanimiv, zato ne boste doživeli razsvetljenja, tudi če ga preberete.

Bolj se mi zdi zanimiv komentar novičarja na Overclockers Cafe, ki bi nameščanje izvedel drugače:

Step 1: Remove OS X from Box

Step 2: Throw in trash along with iMac

Step 3: Get a Real Computer!


3 komentarji

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev

iMaca 2 še ne bo tako kmalu

The Register - Gotovo ste opazili, da včeraj ni bilo nič novic. Ja vem, gotovo bom deležen kritik, da lenarim, ampak včasih si moram tudi jaz vzeti nekaj časa za počitek, ker pisanje tolikega števila novic ni niti malo lahka naloga. Poleg tega pa je tudi poletje .
Gotovo skoraj ni človeka, ki nebi poznal podjetja Apple, saj je to podjetje imelo kar precejšen vpliv na razvoj računalništva. Če že ne po tem, pa ga gotovo poznate po njegovih popularnih iMac-ih, ki so obnoreli Ameriko, pri nas pa niso naleteli na kak večji odziv. iMac je resda simpatičen računalnik, vendar ima kar nekaj hib: najbolj opazna je ta, da nima disketnika, ki je še vedno eden izmed najbolj razširjenih naprav za pisanje podatkov na prenosne medije (diskete). Druga večja pomanjkljivost pa je rahla zastarelost, saj so iMac-i na tržišču že vsaj 3 leta (pred kratkim smo videli malce prenovljeno različico, ki pa se še vedno drži iste osnove). Ne smemo pa pozabiti tudi na zasoljeno ceno, ki si jo zaradi edinstvene zasnove lastijo...

2 komentarja

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji

Modificiranje DVD-ROMa

Chick's Hardware - Spomnim se začudenja in navdušenja ob pogledu na prva modificirana ohišja na razih overclockerskih straneh. Takrat je to bilo nekaj posebnega in le redki srečneži so lahko ob pogledu na ohišje bili veseli namesto zdolgočaseni. Seveda teh časov ni več in sedaj sorazne modifikacije nekaj povsem vsakdanjega. Modificirajo se ohišja, matične plošče, procesorji in celo uboge miške, overclockerji iziroma moderji pa vseskozi iščejo nekaj novega, na čemu bi lahko uporabili svoj Dremel. No, na Chick's Hardware so se lotili verjetno prve modifikacije DVD-ROMa. Pod roke do vzeli kar Pioneerja 105S in se nad ubogo stvarco spravili z vrtalniki, vbodnimi žagami in podobno težko artilerijo. Na vrhu so izrezali luknjo v pločevino, zadevco še pobarvali in jo vgradili v ohišje s podobno okroglo luknjo na vrhu. Sedaj se skozi vrh ohišja vidi vrtenje CD/DVDja. Orgazmično!

1 komentar