»

Commodore se vrača!

Pro-G - Podjetje Commodore Gaming je najavilo, da bo na letošnjem CeBit-u po 25 letih, ki so pretekla od izida originalnega Commodore osebnega računalnika, na police trgovin poslalo nov izdelek pod isto tržno znamko. Pravijo, da bo šlo za izjemen igričarski sistem (kar je bil tudi izvirnik), prvi srečneži bodo lahko v Hannovru že 15. tega meseca uživali v igrah na njem, po besedah ustvarjalcev pa lahko pričakujemo nekaj zelo zanimivih za zdaj še neodkritih podrobnosti.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Novi PC malčki

AOpen MiniPC 2

Slo-Tech - Najbolj genialne so tiste rešitve, ki so očitne. To lahko rečemo za, zdaj že dobro poznani, Applov Mac Mini. Pri podjetju AOpen niso sedeli križem rok, in so nas v zelo kratkem času »presenetili« s prvim klonom Minija, Pandoro, o čemer smo na Slo-techu seveda tudi poročali. Ker pa je vsem, ki skušajo v tej industriji zaslužiti svoj kos kruha jasno, da je potrebno rešitve stalno razvijati, bo AOpen na letošnjem CeBitu predstavil prenovljen Mini PC. Ohišje bo še manjše kot pri predhodniku, matična plošča bo sprejela tudi Intelov...

12 komentarjev

Marca prihajata GeForce 7900GTX in GT

VR - Zone - Kot je znano, bo nVidia na letošnjem CeBitu predstavila svojo najnovejšo in najzmogljivejšo grafično kartico, ki temelji na najnovejšem, 90 nanometrskem čipu G71. Prvi dan CeBita, 9. marca, bo nVidia predstavila GeForce 7900GTX, s 512 MB spomina ter po ugibanjih sodeč 32 pixel cevovodov.

Po 20. marcu mu bo sledil še ''manjši brat'', GeForce 7900GT, ki se bo verjetno ponašal s 24 cevovodi in imel 256 MB pomnilnika. Model 7900GT bo verjetno predstavljen istočasno z modelom GeForce 7600GT. Ostale specifikacije obeh kartic še niso poznane, šušlja pa se o frekvenci jedra med 700 in 750 MHz ter frekvenci pomnilnika med 800 in 900 MHz.

Izvorna novica na VR-Zone.

50 komentarjev

Prvi test Yonah procesorja

AnandTech - Na Anandtechu so si procesor iz naslova lastili že kak mesec, a zanj niso imeli primerne matične plošče. Yonah namreč uporablja drugačno podnožje kot njegov predhodnik, število nožic sicer ostaja enako, a se je spremenil razpored le-teh (oz. ene od njih). Krivec za novost je zahteva po novem veznem čipovju, ki bo pravzaprav enako seriji 945, le da bo imelo vgrajeno grafično kartico (torej 945G v mobile izvedenki).


Nekateri so predvidevali, da bo Yonah enak Pentiumu D, ki je pravzaprav zlepljen skupaj iz dveh Prescott jeder, a to ne drži. Yonah ima še vedno le 2 MB...

81 komentarjev

Pandora, prvi "klon" Applovega Mac Mini-ja

hardtecs4u - Ne potrebujejo vsi uporabniki diskovnih polj, dveh grafičnih kartic in najzmogljivejših procesorjev. Če se zadovoljimo z ravno dovolj hitrim procesorjem in nismo pretirano zahtevni glede strojnega 3D pospeševanja, bi radi posegli po nečem, kar je tudi dejansko majhno. Vse te zahteve je v smiselno celoto povezal Apple in trgu ponudil Mac mini-ja. Komajda kaj večji kot standardni pogon za ploščke, ima dovolj zmogljivo drobovje, da poganja sodoben operacijski sistem (v resnici potrebujete vsaj 512 MB RAM-a) in nezahtevnemu uporabniku ponudi vse, kar potrebuje.

Koncept je bil verjetno znan že prej, zato je prav zanimivo, da ga ni trgu ponudil že kdo drug, denimo velikan Dell. Na nedavnem Computexu je AOpen predstavil

17 komentarjev

Začenja se CeBIT 2005

Slo-Tech - V računalniški srenji je spet završalo, saj se jutri začenja (uradna otvoritev je bila že danes ob 18h) največji računalniški sejem. Letošnji CeBIT bo trajal od 10. do 16. marca. Na več kot tristo tisoč kvadratnih metrih se bo predstavljalo več kot šest tisoč podjetij, obiskovalci pa si bodo lahko brezplačno ogledali tudi kakšno predavanje, ki jih bo kar mrgolelo. Za več informacij, urnike in zemljevide si oglejte uradno stran.

10 komentarjev

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

Mini ITX plošče

The inquirer - Skozi ne tako dolgo oddaljeno prihodnost smo videli ogromno različnih matičnih plošč, ki so opravljale isto funkcijo, vendar pa so bile izdelane v različnih formatih. Pionirji na tem področju so bile zagotovo plošče AT, ki smo jih videvali v sistemih s procesorjem 486. Sledile so plošče ATX, ki so svoj pohod pričele s pojavom procesorjev Pentium, microATX, ki so bile samo malce bolj oskubljene plošče ATX in flexATX, ki so bile najbolj "revne" plošče kar ste jih lahko kupili. Seznam formatov plošč sicer ni popoln, saj smo pozabili omeniti plošče NLX, ki so manjši posebneži, saj ste za take primerke potreboval posebno majhno ohišje, možno pa je tudi, da so se pojavile še razne druge oblike, ki pa niso nikoli masovno prodrle na širši trg. Kot da različnih oblik ni dovolj, so se Viaši odločili, da za svoj procesor C3 ponudijo še eno - mini-ITX. Te plošče bodo poznane kot ene izmed najbolj osiromašenih primerkov, saj bodo gotov še manjše in bolj natlačene kot flex-ATX izvedenke. VIA je...

0 komentarjev