»

Peticija za slovenske slovarje na OS X

jabuk.net - Podjetje Amebis, ki izdeluje elektronsko različico slovarjev na podlagi tiskane različice DZS-jevih slovarjev, je dolgo trdilo, da je za njihove programe na Mac-platformi premalo zanimanja ter premalo potencialnih kupcev. Zbirko njihovih slovarjev si lahko ogledate tukaj.

Zato vas vabimo, da podpišete peticijo, katere namen je pokazati zanimanje uporabnikov sistema Mac OS X za tovrstne izdelke ter proizvajalcu (Amebisu) dokazati ekonomsko upravičenost izdaje le-teh na želeni platformi. Dokažimo, da nas uporabnikov in podpornikov Applovih računalnikov ni tako malo ter da nam je mar za programske pripomočke, ki nam omogočajo boljšo in učinkovitejšo rabo slovenskega jezika.

Podpišite peticijo in pokažite, da vam ni vseeno!

15 komentarjev

Slo-Tech specialni predogled majic

Slo-Tech - Poseben predogled novih Slo-Techovih majic, ki jih ekskluzivno samo za naše uporabnike na skrivnem mestu v Sečovljah prodajamo za 2.500 SIT za kos. Ženske - z ZelenoKvadratnoGlavo(tm) dekletko v velikostih M in L ter za moške predstavnike z ModroKvadratnoGlavo fantka v velikostih XXL, XL in L. Če kjerkoli zagledate koga, ki pod pazduho skriva velik paket, v katerem bi lahko bile majice, ga hitro pobarajte, ako vam jo lahko proda. Na voljo jih je le omejeno število, če pa jih kaj ostane, jih bomo kasneje legalno prodajali tudi na Slo-Techu.

Slo-tech majica spredaj

Slo-Tech majica zadaj

Slo-Tech majica v naročju

26 komentarjev

Lukenj™ pri Luknju™, pa monopol (v)zdrži!

The Register - Po še neodpravljeni težavici v IEju z obravnavanjem SSL certifikatov (ki se je pojavila tudi v Linuxaško-KDEjaškem ustrezniku Konqueror) ter zadnjim kumulativnem popravku za najbolj uporabljan spletni brskalnik, je Microsoftov (de?)BugDepartment napadla še ena grozota. Klik!

Ustrezno splojen html (tudi v emailih) zna namreč izkoristiti Lukenj™ v denarnici, pardon, ActiveX komponenti, kar lahko posledično sledi v pokvarjenem ali zbrisanim uporabniškim certifikatom. Odluknjaj!

0 komentarjev

Itsy bitsy testek skenerjev

Jaz - Simon mi je po emailu poslal en mini vzporedni testek petih skenerjev. Ker ni poleg tabele s podatki o vsakem skenerju podano nič, je žal materiala premalo za konkreten članek. Nič za to - bomo pa atraktivno brali eno zelo atraktivno novico. Zelo lepo je videti, da ko naši uporabniki kaj ugotovijo ter stestirajo, rezultate pošljejo ravno sem. Keep the good work!

Rezultati testa skenerjev
SkenerVhodPredogledA4 - 300 dpiUpravljanje miši
Umax Astra 2000Paralelni58 s11 min 15 sne
Artec 1236USB26 s2 min 24 sda
Umax Astra 2200USB31 s1 min 11 sda
Umax Astra 2200SCSI29 s0 min 56 sda
Umax Astra 3400USB13 s0 min 43 sda


Torej, upam da ste od tega testa potegnili karseda čimveč. Zahvalil bi se tudi Simonu za to, da se je odločil rezultate deliti z nami.

10 komentarjev

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji