»

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev

Izdelava termalnega senzorja

Mods4Me - Večina navijaških plošč, med katere spadajo tudi izdelki podjetij Abit in Asus, imajo to lepo lastnost, da lahko nanje svobodno priključimo termalne senzorje, ki nam nato odčitavajo temperaturo poljubnih delov računalnika. Problem je le v tem, da termalnih senzorjev v večini primerov ne dobimo zraven matične plošče. Nič hudega. Najlažje je te senzorje dobiti, saj jih lahko kupimo praktično v vsaki bolje založeni elektrotehnični trgovini, večji problem (vendar ne prevelik) pa je vse skupaj priciniti na kabel. Tukaj pridejo še kako prav vodiči, kot je tale na Mods4me, ki korak za korakom opišejo proceduro. Omenjeni članek je sicer kratek, vendar pa vam pove vse, kar morate vedeti. Pa uspešno cinjenje ;) .

0 komentarjev

PSX plošček na PC-ju

EXHardware - PC-jaški ploščki so razred zase, saj vsako leto vidimo ogromno teh napravic, ki pa so razen redkih izjem narejene bolj tako, tako in sorodnikom na konzolah ne sežejo niti do kolen. Ravno zaradi tega žalostnega dejstva je vsak malo bolj zaveden igričar do nedavnega le žalostno pogledoval proti lastnikom konzol. Do nedavnega zato, ker obstajajo dobre duše, ki se spomnijo želj številnih igralcev, ki hrepenijo po kvalitetnih ploščkih. Podjetje Rockfire je namreč predstavilo nekakšen pretvornik, ki ga preko vodila USB priključimo na računalnik in nanj priključimo vse mogoče naprave za nadzor iz PSX-a. Ta stran, kjer so vse skupaj tudi testirali, se je ukvarjala z igranjem PC-jaških iger s...

2 komentarja

Nadzor ventilatorjev

Overclockers Australia - Takšnih in drugačnih napravic za nadzorovanje hitrosti vrtenja ventilatorjev je zelo veliko, od navadnih stikal, preko raznih potenciometrov, pa vse do avtomatskih regulatorjev, ki hitrost vrtenja uravnavajo glede na temperaturo zraka v ohišju ali pa glede na temperaturo določene kompomnente. A vse te napravice imajo manjšo pomankljivost. Le redko katera od njih je sposobna regulirati zelo močne ventilatorje, ki porabijo tudi več kot 1 amper toka. Za take ventilatorje je manj znano japonsko podjetje System technology naredilo regulator vrtljajev in s tem tudi hrupa. To napravico so si pri avstralskih overclockerjih ogledali in jo primerjali z Lian-Lijevem in z Swiftechovim regulatorjem. Odrezala se je zelo dobro, ima to pomankljivost, da omogoča nadzor samo enega ventilatorja ter seveda tudi to, da se je v Sloveniji pač ne dobi... kot tudi veliko drugih zelo uporabnih napravic. Testek najdete tukaj.

0 komentarjev

Digitalno krotenje ventilatorjev

PC Review - Pri PCReviewu so si ogledali lično napravico, na kateri je zaslon lcd, 5 gumbov in en 40mm ventilator. Napravica zgleda prav "kunštno", nje uporaba pa je dobra, saj lahko nanjo priključite 8 ventilatorjev, zraven vsakega pa še termalni senzor. Tej napravici potem nastavite temperature, pri katerih naj se določen ventilator začne vrteti. Nastavite lahko celo temperaturo, pri kateri začne napravica cviliti, če je ta presežena. Zanimiv je tudi gumbek "Force", s katerim vklopimo vse ventilatorje. Test si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev

Lifeview Finger ID

Dan's DATA - Hja, Slo-tech team je odpeketal v Portorož, jaz pa sem se vrnil iz Bovca. In iz tega sledi... pisanje novic, seveda. No pa poglejmo kaj se je našlo.

Prvo kar sem opazil je bil test Lifeview Finger IDja. To je napravica, s katero se prijavite s pomočjo prstnih odtisov. Branje je zelo dobro, motijo pa gonilniki in programska oprema, katero se da prelisičiti. Kljub dobremu delovanju, pa je ta napravica za večino še vedno nepotrebna...

0 komentarjev

Test DigiDoca5

3D Chipset - Še en zanimiv članek s ProCooligna danes... gre za test zelo uporabnega overclockerskega pripomočka, DigiDoca5. Gre za majhno kontrolno enoto, ki se pritrdi v prosto 5.25" režo in skrbi za pravilno delovanje ventilatorjev in merjenje temperatur. Na zadevo lahko priključite kar 8 ventilatorjev (seveda pri vseh lahko spremljate vrtljaje) in 8 temperaturnih tipal, napravica pa rezultate sporoča preko majhnega LCD zaslončka. Vsekakor se DigiDoca nebi branil, in tudi pri ProCoolingu jim je bil všeč. Test se nahaja tukaj.

6 komentarjev