»

Filmi po računalniških igrah

bit-tech.net - Včasih so bile predloge za filme knjige, gledališke igre, opere in podobno, sedaj pa se vedno pogosteje dogaja, da filme snemajo po igrah. Takih računalniških seveda, kjer je bila pionirka legendarna Lara Croft (filmska Angelina Jolie) v Tomb Raiderju. Na Bit-Techu so prešteli, koliko filmov z enakovrstnim izvirnikom se snema ali je v predprodukciji ta trenutek, in končali pri številki 28. Še letos pričakujemo Cold Fear in Fear Effect, v naslednjih treh letih pa vse od bojda za kino še primerne adaptacije igre Halo, do nekoliko manj jasnega zapleta v World of Warcraft leta 2011. In seveda Second Life, kolikor je to pač sploh računalniška igra.

63 komentarjev

Prvi HD-DVD film na BitTorrentu

Ars Technica - HD-DVD predvajalniki so trenutno zelo redka vrsta, še posebej modeli za vgradnjo v osebne računalnike. Zaradi astronomskih cen si mnogi še nekaj časa ne nameravajo kupiti tovrstne naprave, tisti, ki pa so z njimi že opremljeni, pa so večinoma z malo hekanja usposobili enote, izvorno namenjene Xboxu 360. Navsezadnje je tako ali tako na voljo zgolj peščica filmov, kljub vsemu pa nobeno od naštetih dejstev ne omejuje...

93 komentarjev

Glasbena industrija toži LimeWire

CNet - Nekoliko opogumljeni zaradi 115 milijonskega plačila Kazaa-e, so Sony BMG, Virgin Records in Warner Bros, na okrožnem sodišču v New Yorku, vložili tožbo zoper LimeWire. Za vsako skladbo, ki se izmenjuje preko LimeWire P2P omrežja, zahtevajo 150.000 dolarjev.

Seveda so MPAA, RIAA in BSA našli tudi nove načine borbe. PPL - Product Placement je tržna poteza marketinških oddelkov, da promovirajo svoje izdelke v svetu filma, glasbe, iger in ostalih medijih. Recimo Nike, v prvem Terminatorju, ali BMW v James Bondih (zadnji spet promovira "pravi Bondovski avto": Aston Martin).

Enake metode so se spomnili tudi omenjene organizacije, ki se borijo proti izmenjavi datotek na internetu in piratiziranju. V zadnji Hollywoodski (ne)uspešnici Miami Vice, dobri fantje enačijo drogo in piratizirano programje.

11 komentarjev

The Code Room: Breaking into Vegas

Microsoft - Filmi s hekersko tematiko? Marsikdo se ob naslovih Hackers, The Net, Swordfish,.. le sarkastično nasmehne. The Code Room: Breaking into Vegas je kratek "film", ki se trenutno predvaja na MSDN TV. Za razliko od prej omenjenih so v filmu realno prikazani možni načini in tehnike vdora (SQL injection, ID theft, session hijacking,..) ter post-intrusion aktivnosti. Film na preprost in zabaven način prikazuje delovanje ter rivalstvo Black hat in White hat skupine medtem, ko pokušata prevzeti nadzor nad online aplikacijo za denarne transakcije enega izmed las vegaških hotelov.

Download here (103MB, dolžina 28:30 min.)
Transcript

27 komentarjev

Računalniški program, ki bo napovedal uspeh filma

Ars Technica - Profesor Ramesh Sharda iz državne univerze v Oklahomi je napisal računalniški program, ki naj bi napovedal, ali bo nek film uspešnica ali ne. Program upošteva številne parametre, med drugim: oceno, konkurenco s strani drugih filmov ob trenutku izida, moč igralske postave, žanr, posebne učinke, ali je film nadaljevanje, v kolikih dvoranah bo igral ob premieri...

Program napovedi uredi v devet kategorij. Od "flop"-a (polomije), ki zasluži miljonček zelencev, do "blockbusterja" (mega uspešnice), ki studiu pridela 200 miljonov dolarjev prihodka.

Program je testiral na 800 že obstoječih filmih. Neverjetno, ampak program je v 37% pravilno uvrstil film. Preostalih 63% pa je v 75%-ih uvrstil le eno kategorijo višje ali nižje od dejanskega stanja.

Tako so prvi studii že pokazali zanimanje za program in mu obljubili dodatna sredstva, da svoj program še izpopolni. Prav tako podobni programi zanimajo tudi glasbeno industrijo. Kratko bodo spet potegnili filmofili in ljubitelji dobre...

17 komentarjev

IMDB praznuje 15 obletnico obstoja

Slashdot - Redkokatera spletna stran se lahko pohvali s svojo 15 obletnico. IMDB, Internetna podatkovna baza vseh filmov, igralcev, režiserjev in drugih ljudi ki so kadarkoli sodelovali v filmski industriji praznuje prav tole obletnico. Pred 15. leti se je vse skupaj začelo kot nekaj skript v ukazni lupini. IMDB je danes prava zakladnica za vse filmoljube in celo za filmsko industrijo, ki stran s pridom uporablja.

Vse najboljše!

15 komentarjev