»

Pomagajte k boljšemu Slo-Techu!

Slo-Tech - Pred vami je zadnji sklop anket o prenovi Slo-Techa. Tudi tokrat so zasnovane na rezultatih predhodnih anket in skupinskih pogovorov. Nekateri izmed vas ste podali svoje mnenje, razkrili svoje želje. Preoblikovali smo jih v vprašanja, sestavili v ankete, sedaj pa je odločitev v vaših rokah! Kakšnih sprememb si želite?

Vabljeni k izpolnjevanju:

anketa 1
anketa 2
anketa 3
anketa 4
anketa 5

Še vedno vabljeni tudi k skupinskim razgovorom!

34 komentarjev

Delni rezultati raziskave o uporabnosti spletnih mest

Slo-Tech - Zahvaljujemo se vam za tako množičen odziv na prvo anketo. Anketo je izpolnilo 931 anketirancev, od tega je bilo kar 94% moških in le 3% žensk, starih med 13 in 56 let. Največji del anketirancev spada v starostno skupino med 17 in 28 let.

Rezultati ankete med drugim kažejo , da sta struktura in navigacija spletnega mesta najpomembnejša elementa spletnih mest (4.62), saj pripomoreta k boljšemu in hitrejšemu razumevanju spletnega mesta. Prav tako se anketirancem zdi pomembno, da se zlahka in brez večjih težav naučijo, kako uporabljati določeno spletno mesto. Podobnost spletnega mesta z že videnimi in uporabljenimi spletnimi mesti ne prinaša občutka domačnosti.

Na podlagi rezultatov ankete smo izvedli pet skupinskih pogovorov, v katerih so nam nekateri uporabniki zaupali bolj specifične predloge in želje o uporabnosti spletnih mest.

Nekaj zanimivih citatov iz skupinskih pogovorov

Na vprašanje, kaj uporabnikom Slo-Techa pomeni koncept uporabnga spletnega mesta, so odgovarjali:...

38 komentarjev

Prenova spletnega mesta Slo-Tech

Slo-Tech - Odločili smo se, da bomo v prihodnje dosedanjo stran Slo-Techa še izboljšali. V ta namen pripravljamo serijo krajših anket. Najprej vas sprašujemo o tem, kaj vam je najbolj pomembno pri obisku spletnih mest. Kasneje se osredotočimo na vašo izkušnjo z obstoječo stranjo Slo-Techa, da bi popravili stvari, ki vas najbolj motijo in dodali tiste, ki si jih želite.

Prosimo vas za sodelovanje, saj bomo na ta način lažje spoznali vaše potrebe in želje. Vabljeni k izpolnjevanju.

104 komentarji

Nov članek - Izdelava lesenih ohišij

Slo-Tech - Zadnje čase je veliko govora o modifikaciji računalniških ohišij, zatorej tudi ta panoga računalništva postaja vedno bolj priljubljena, avtorji modificiranih ohišij pa si vse pogosteje za cilj svoje "modifikacije" raje izberejo kar izdelavo celotnega ohišja.

In, kot ste morda že opazili, se od danes naprej na Slo-Techu nahaja članek, v katerem se je Eddy razpisal o izdelavi ohišja, izdelanega iz lesa. V svojem članku vam bo razložil vpliv oddajanja toplote...

25 komentarjev

Naredite boljši Slo-Tech!

Slo-Tech - Prepričani smo, da vam je na Slo-Techu veliko stvari všeč, saj ga drugače ne bi obiskovali, vendar vas prav gotovo nekatere stvari tudi motijo. Ker želimo ustvariti računalniški portal, ki vam bo čimbolj po volji, smo pripravili anketo, s katero želimo pridobiti smernice za nadaljnji razvoj Slo-Techa. Tako imate zdaj priložnost, da z odgovori na nekaj vprašanj poveste svoje mnenje in tudi sami prispevate k izboljšanju največjega slovenskega računalniškega portala! Klik!

P.S.: Vsi, ki dostopate do Slo-Techa preko Arnesa, boste morali potrpeti do jutra.

26 komentarjev

Kadar želite kaj skriti, bodite temeljiti

Slo-Tech - Kljub temu, da je na internetu ogromno informacij, ki bi jih človek nepovezane le stežka našel, se veliko teh informacij centralno arhivira na različnih iskalnikih, zato načeloma nimamo problemov, če želimo te razpršene informacije najti.

Problem pa nastopi, če kakšne informacije v iskalniku ni. Lastniki spletnih strani namreč lahko na svojem strežniku ustvarijo posebno datoteko z imenom robots.txt, v kateri določijo, do katerih spletnih mest naj iskalni roboti (programi, ki iščejo in arhivirajo spletne strani) ne dostopajo. Sicer se iskalni roboti teh navodil niso obvezani držati, vendar jih načeloma spoštujejo.

Drugo vprašanje je seveda, zakaj bi si kdo želel, da njegove spletne strani ali njenih delov ni v iskalniku. Administratorji spletnih strežnikov se za to možnost pogosto odločajo zato, ker ne želijo, da jim iskalni roboti prekomerno obremenjujejo strežnik, lahko pa si seveda želijo, da nekatere informacije ne bi bile preveč javno dostopne. To morda še bolj velja za...

7 komentarjev

Še zadnje obvestilce pred Slo-Tech NEST.2003!

Slo-Tech - Takole, stvar se bo definitivno začela s polno paro čez nekaj uric! Ob 15.00 vas bomo začeli sprejemati v sečoveljsko športno dvorano osnovne šole. Večina, ki vas kani priti na dogodek, je najbrž že seznanjena z vsemi podatki, tako da bom tokrat napisal le najnujnejše:
  • Vse podatke, splošne pogoje, cenik in zemljevid do dvorane, najdete na tej strani!
  • S sabo prosim prinesite razdelilce za elektriko (čim več, tem bolje), mrežni kabel, in ako je možno, še mrežno stikalo (switch) oziroma hub.
  • Zaradi prevelikega števila prijav smo prijave nehali pobirati včeraj zvečer. Glejte včerajšnjo novico za več informacij.
  • Ako imate kakršno koli vprašanje, če ste se zgubili, oziroma se vam godi kakršna koli krivica, pokličite telefonsko številko 041 794 887, kjer vam bomo na voljo tudi preko telefona.
Se vidimo ob 15.00!

22 komentarjev

Zaščitimo mladež: PEGI

Slo-Tech - V prihodnjih mesecih naj bi trenutne sisteme označevanja primernosti elektronskih vsebin različnim starostnim skupinam nadomestil nov, imenovan "PEGI" (brez ZlihAsociacij -- kratica pomeni Pan European Game Information).

V skladu z novo nomenklaturo bodo igre razvrščene v starostne razrede (3-, 7-, 12-, 16-, 18-), za katere so primerne, dodan pa bo tudi opis igrine vsebine. Klik!

Omeniti velja tudi dejstvo, da sistema ne bodo posvojili Nemci; bodo še naprej uporabljali delitev na DojenčkuPrimerno in NarodeRazdirajoče vsebine ? [>:D].

13 komentarjev