»

Microsoft in Toyota bosta sodelovala na avtomobilskem trgu

X-Bit Labs - Microsoft in Toyota sta včeraj na posebnem dogodku objavila napoved o sodelovanju, saj bo v prihodnjih hibridnih in električnih toyotah Microsoftov oblačni sistem Azure skrbel za telematiko. Izboljšana telematika bo vključevala upravljanje z akumulatorjem, GPS, telekomunikacije, večpredstavnost (glasba, video za sopotnike) in podobno. Platformo bodo začeli postopoma uporabljati prihodnje leto, dokončno pa naj bi bila pripravljena do leta 2015.

Microsoft je sicer že prisoten na avtomobilskem trgu, saj sodeluje s Fordom pri sistemu Ford Sync, ki omogoča telekomunikacije, navigacijo in razvedrilo v avtomobilih. Razlika vendarle obstoji, saj je ta sistem večidel lokalen, medtem ko v sodelovanju s Toyoto razvijajo...

41 komentarjev

Pomagajte k boljšemu Slo-Techu!

Slo-Tech - Pred vami je zadnji sklop anket o prenovi Slo-Techa. Tudi tokrat so zasnovane na rezultatih predhodnih anket in skupinskih pogovorov. Nekateri izmed vas ste podali svoje mnenje, razkrili svoje želje. Preoblikovali smo jih v vprašanja, sestavili v ankete, sedaj pa je odločitev v vaših rokah! Kakšnih sprememb si želite?

Vabljeni k izpolnjevanju:

anketa 1
anketa 2
anketa 3
anketa 4
anketa 5

Še vedno vabljeni tudi k skupinskim razgovorom!

34 komentarjev

Delni rezultati raziskave o uporabnosti spletnih mest

Slo-Tech - Zahvaljujemo se vam za tako množičen odziv na prvo anketo. Anketo je izpolnilo 931 anketirancev, od tega je bilo kar 94% moških in le 3% žensk, starih med 13 in 56 let. Največji del anketirancev spada v starostno skupino med 17 in 28 let.

Rezultati ankete med drugim kažejo , da sta struktura in navigacija spletnega mesta najpomembnejša elementa spletnih mest (4.62), saj pripomoreta k boljšemu in hitrejšemu razumevanju spletnega mesta. Prav tako se anketirancem zdi pomembno, da se zlahka in brez večjih težav naučijo, kako uporabljati določeno spletno mesto. Podobnost spletnega mesta z že videnimi in uporabljenimi spletnimi mesti ne prinaša občutka domačnosti.

Na podlagi rezultatov ankete smo izvedli pet skupinskih pogovorov, v katerih so nam nekateri uporabniki zaupali bolj specifične predloge in želje o uporabnosti spletnih mest.

Nekaj zanimivih citatov iz skupinskih pogovorov

Na vprašanje, kaj uporabnikom Slo-Techa pomeni koncept uporabnga spletnega mesta, so odgovarjali:...

38 komentarjev

Prenova spletnega mesta Slo-Tech

Slo-Tech - Odločili smo se, da bomo v prihodnje dosedanjo stran Slo-Techa še izboljšali. V ta namen pripravljamo serijo krajših anket. Najprej vas sprašujemo o tem, kaj vam je najbolj pomembno pri obisku spletnih mest. Kasneje se osredotočimo na vašo izkušnjo z obstoječo stranjo Slo-Techa, da bi popravili stvari, ki vas najbolj motijo in dodali tiste, ki si jih želite.

Prosimo vas za sodelovanje, saj bomo na ta način lažje spoznali vaše potrebe in želje. Vabljeni k izpolnjevanju.

104 komentarji

Opravičilo

Slo-Tech - Cenjeni obiskovalki in obiskovalce vljudno prosimo odpuščanja. Kot ste najbrž opazili, je prišlo do tri-in-pol-urnega izpada delovanja spletne strani Slo-Tech. Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da hrčkov nikoli več ne bomo spustili v bližino vodnega hlajenja in močnih ventilatorjev. Zadevo smo Počistili.

75 komentarjev

Nov članek - Izdelava lesenih ohišij

Slo-Tech - Zadnje čase je veliko govora o modifikaciji računalniških ohišij, zatorej tudi ta panoga računalništva postaja vedno bolj priljubljena, avtorji modificiranih ohišij pa si vse pogosteje za cilj svoje "modifikacije" raje izberejo kar izdelavo celotnega ohišja.

In, kot ste morda že opazili, se od danes naprej na Slo-Techu nahaja članek, v katerem se je Eddy razpisal o izdelavi ohišja, izdelanega iz lesa. V svojem članku vam bo razložil vpliv oddajanja toplote...

25 komentarjev

Naredite boljši Slo-Tech!

Slo-Tech - Prepričani smo, da vam je na Slo-Techu veliko stvari všeč, saj ga drugače ne bi obiskovali, vendar vas prav gotovo nekatere stvari tudi motijo. Ker želimo ustvariti računalniški portal, ki vam bo čimbolj po volji, smo pripravili anketo, s katero želimo pridobiti smernice za nadaljnji razvoj Slo-Techa. Tako imate zdaj priložnost, da z odgovori na nekaj vprašanj poveste svoje mnenje in tudi sami prispevate k izboljšanju največjega slovenskega računalniškega portala! Klik!

P.S.: Vsi, ki dostopate do Slo-Techa preko Arnesa, boste morali potrpeti do jutra.

26 komentarjev