»

Microsoft Money gre v pokoj

Microsoft Money 2008

vir: CNet
ComputerWorld - Microsoft od leta 1991 bolj ali manj redno izdaja in posodablja nove različice svojega računovodskega programa Microsoft Money, ki je namenjen vodenju osebnih financ. Po napovedani smrti Encarte, ki se ima udejanjiti še letos, je svoj čas dočakal tudi Money. Zadnja nova verzija je izšla lani, potem pa je produkt počasi začel hirati. Tuje verzije, denimo francoska, so zadnjo predelavo videle celo daljnega leta 2005. Že lanskega avgusta so prenehali prodajati škatlasto verzijo izdelka, tako da ga je bilo za 50 do 90 dolarjev moč sneti zgolj še z interneta. Včeraj pa so objavili, da po 30. juniju sploh ne bo več naprodaj. Ker zadnja verzija vsebuje aktivacijo, bo zadnji datum za aktivacijo...

24 komentarjev

Microsoft Expression

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal skupek orodij, namenjenih spletnim oblikovalcem in razvijalcem, orodja pa postavljajo ob bok že uveljavljenemu Adobe Dreamweaver in drugim. Paket orodij zajema Graphic Designer, Interactive Designer in Web Designer.

Orodja na žalost še niso dokončana, saj so trenutno v verziji CTP (Community Technology Preview). Poleg tega je predhodno potrebno namestiti .NET 2.0 in WinFX, če si boste zaželeli dela z XAML formati.

Vse ostale informacije, skupaj s programi, najdete na uradni strani Microsoft Expression.

16 komentarjev

Grafični pogon v Windows Vista ne bo sestavni del jedra

OSNews - Na OSnews poročajo, da jim je Microsoftov infrastrukturni arhitekt Giovanni Marchetti prišepnil, da jedro prhajajočega operacijskega sistema Windows Vista ne bo vsebovalo grafičnega pogona s kodnim imenom Avalon, ali pač. Slednji bo gnan ločeno, izven jedra. Pravi, da so se za to potezo odločili, ker naj bi pri prejšnjih različicah oken grafični strežnik večkrat poskrbel za sesutje sistema. Tako gonilniki ne bodo več šarili po jedru, kar jim bo onemogočilo zrušitev celotnega sistema. Ta poteza bo tako Windows približala operacijskim sistemom Unix, ki imajo grafični strežnik ločen že od vsega začetka.

Uporabniki smo lahko le veseli, saj bo tako možno spisati tudi kak konkurenčni grafični vmesnik, kot jih poznamo že pri Linuxu.

78 komentarjev

Brezplačen Windows z reklamami?

Google News - Kot smo že poročali, se Microsoft intenzivno pripravlja na splavitev storitev Live. Michael Gartenberg iz raziskovalnega centra JupiterResearch pravi, da v Redmondu razmišljajo o izdaji brezplačnih različic orodij Works in Money, govori pa se celo o brezplačni različici Oken, vendar Microsoft tega zaenkrat še ni potrdil.

Glede na statistike (v povprečju prinese Windows Microsoftu le 9 dolarjev dobička na uporabnika letno) naj bi bilo dosti bolj učinkovito operacijski sistem ponujati zastonj, vanj pa vgraditi programsko opremo za prikazovanje oglasov, kar je v zadnjem času zelo popularno in nenazadnje tudi dobičkonosno (spomnimo se Googla). Zaenkrat so vse skupaj zgolj špekulacije, odgovore pa bo, kot vedno, prinesel čas.

52 komentarjev

Microsoft se spušča na področje superračunalnikov

News.com - Medtem, ko je do sedaj na večini superračunalnikov kraljeval Linux, Microsoft ni imel pravega protiorožja. Linux je namreč nameščen na 4-ih sistemih iz peterice svetovnih superračunalnikov.

Sedaj pa je Bill Gates na SC05 (Supercomputing Conference 2005 - konferenca o superračunalništvu) oznanil Windows Computer Cluster Server 2003, ki je pravkar prešel v beta-2 fazo testiranja. Sistem je optimiziran za delo v gručah, z njim lahko postavljamo opravila v vrsto, deležen pa je bil še kupa drugih optimizacij.

Microsoft pa tako tudi razmišlja, da bi začel ponujati na trgu poleg svojih Live verzij Offica, tudi brezplačne namizne programe, v prihodnosti pa mogoče celo sam operacijski sistem, ki bi sicer bil brezplačen, bi pa vseboval reklame, s katerim bi se zadeva financirala. Ker je to v samem sistemu malo težko narediti, načrtujejo, da bi izdali nizkorazreden sistem, ki bi v stilu Linux distribucij že vseboval uporabne programe, kot je na primer Office, in reklame prikazoval...

41 komentarjev

Microsoft razvija alternativen OS

Microsoft - Microsoft si je zastavil vprašanje, kako bi bilo zgraditi OS, ki bi bil narejen od začetka in z zanesljivostjo v mislih. Uganili ste, operacijskemu sistemu ni ime Windows, novo stvaritev so zaenkrat poimenovali Singularity.

Podobno vprašanje so si zastavili tudi na Fraunhoferjevem inštitutu za računalniško arhitekturo in programsko tehniko ( FIRST), ko so razvijali svoj minimalistični operacijski sistem z zgolj 3500 vrsticami kode po imenu BOSS, pa tudi na Fraunhoferjevem Inštitutu za eksperimentalni programski inženiring (IESE) v Kaiserslauternu s projektom Marmot, kjer je operacijski sistem sestavljen iz posameznih delov, ki delujejo popolnoma neodvisno, kot LEGO kocke.

Takšen pristop namerava ubrati tudi Microsoft pri izpeljavi Singularityja, kar lahko izveste iz zadnjega poročila, kaj pa se bo s tem raziskovalnim projektom (ki vključuje še nekaj drugih) zgodilo, še ni znano.

49 komentarjev

Microsoft Windows Live, Office Live

Slo-Tech - Microsoft od leta 1995 vsakih pet let predstavi novosti v San Franciscu. Tako je leta 1995 oznanil, da bosta prihajajoča programska oprema in operacijski podpirala internet, leta 2000 pa je bil predstavljen .NET, ki je te dni prešel v verzijo 2.0. Včeraj, pet let po predstavitvi .NET, so se Bill Gates in ostali spet zbrali v San Franciscu in predstavili novosti, za katere mislijo, da bodo krojile prihodnost.

Tako so bile predstavljene storitve pod imenoma Windows Live in Office Live. Pri teh storitvah gre za preprosto idejo, da so deli programa oz. njihove funkcionalnosti razpršene po različnih računalnikih, a zahvaljujoč komunikacij med njimi, uporabnik vidi storitev kot celoto. Prav tako so nam na voljo iz...

28 komentarjev

Microsoft investira v raziskovalni center

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo svojim dosedanjim štirim raziskovalnim centrom, ki so postavljeni v Združenih Državah, na Irskem, v Indiji in na Kitajskem, dodal še petega. Seveda je to dobrodošlo za nadaljni razvoj Microsofta, a še bolj pomembno in lepo je videti, da bo nov center stal nedaleč od nas, v Beogradu v Srbiji.

Sama investicija je vredna 17 MIO €, prav tako pa v Srbiji pričakujejo nadaljne investicije v naslednjih letih. V samem centru se bodo ukvarjali predvsem z razvojem tehnologij za Tablet PC, natančneje gre za prepoznavanje pisave, ki jo omogočajo naprave z zaslonom, občutljivim na dotik.

Novica

7 komentarjev