»

ITC: Motorolini telefoni kršijo Microsoftov patent

Slo-Tech - Ameriška Komisija za mednarodno trgovino (ITC) je objavila preliminarno razsodbo v primeru Microsoft proti Motorola, v kateri je Microsoft Motoroli očital kršitev devetih patentov v njihovih mobilnih telefonih. Kasneje so iz procesa umaknili dva patenta, tako da jih je bilo v končnem postopku sedem. ITC je razsodila, da Motorola krši enega izmed njih.

Gre za patent številka 6.370.566, ki opisuje sklicevanje sestankov z mobilnih naprav. Dokončno odločitev bo ITC sprejel najkasneje do 20. aprila 2012, ko bodo jasne tudi sankcije. Microsoft in Motorola imata seveda do tedaj čas, da najdeta skupni jezik bodisi v obliki licenciranja bodisi odstranitve omenjenih funkcij iz Motorolinih naprav.
...

8 komentarjev

Motorola predstavila Droid Razr

CNet - Motorola je včeraj na novinarski konferenci predstavila nov telefon Droid Razr, ki združuje lastnosti dosedanje linije Droid in vitkost Razrja (izven ZDA se bo imenoval le Motorola RAZR). Telefon je debel le 7,1 mm, pokrivata pa ga kevlar in posebno steklo Corning Gorill, zaradi česar je odporen proti praskam.

Zaslon s Super AMOLED Advanced meri 4,3 palca in ločljivost qHD (960 x 540). V njem tiktaka dvojedrni procesor z 1,2 GHz, poganja pa ga Android 2.3.5 Gingerbread. V njem najdemo še 1 GB pomnilnika, kamero z osmimi megapiksli in podporo ločljivosti 1080p, sprednjo kamero, podporo omrežju 4G LTE ter bonbončke, kot sta oddaljeno brisanje in šifriranje. Povezljivost je omogočena z Bluetoothom 4.0. Kapaciteta naprava...

4 komentarji

Motorola se bo razdelila

Mobilni telefon, ki je Motorolo ponovno postavil na potrošniški zemljevid

vir: engadget
engadget - Čez skoraj točno eno leto, v prvem četrtletju leta 2011, se bo Motorola kot jo poznamo danes razdelila v dve podjetji, ki že danes pravzaprav sodelujeta pod eno streho. V prvem, imenovanem Motorola Mobile Devices and Home businesses bodo zbrani mobilni telefoni in settopboxi (sprejemniki in konverterji, ki domujejo ob televizorjih), ki jim bodo delale družbo tudi celovite video-glasovne in podatkovne rešitve. Drug del bo nastal iz mrežnega in mobilnega dela, namenjenega velikim podjetjem (Motorola je npr. glavni opremljevalec ameriške vojske z radijskimi oddajniki in sprejemniki), njegov vodja pa bo Greg Brown. Potrošniški del Motorole bo vodil Sanjay Jha, kar pomeni, da v vodstvu oddelkov pravzaprav ne bo nobene...

2 komentarja

Novi Motorolini telefoni

News.com - Podjetje Motorola je javnosti predstavilo telefon, ki ima podporo spletni trgovini iTunes. Prvi telefoni iz te družine so bili modeli ROKR], žal pa so jih pestile mnoge težave. Sedaj Motorola poskuša v drugo, tokrat s kolekcijo RAZR. Telefoni imajo nekaj novih funkcij (razširjen pomnilnik telefona, digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1.23 megapiksla, podpora snemanju video posnetkov, ...), dodana pa je tudi tehnologija Ev-DO. Če vas zadeva zanima, si oglejte originalno novico.

Bo Motoroli v drugo uspelo ali pa so iPodi še vedno edini pravi?

5 komentarjev

Konec z iPodi?

Wired News - Pri Neuros Audio so se odločili, da končajo dominacijo IPodov. V ta namen so ustvarili svoj multimedijski predvajalnik z zloveščim imenom: 442.

"Genocida" ne nameravajo izvesti zgolj s tehničnimi obljubami, saj napravico želijo prepustiti odprto kodni skupnosti, da iz nje izvleče čim več. Ideja je seveda dovolj dobra, a pri Wired imajo seveda pomisleke, če ni morda malce prepozno, saj je prodaja napovedana šele za prihajajoči januar. Vsekakor bo naprava navduševala tehnološke navdušence, ter odprto kodne zaverovance, če bo seveda Neuros Audio držal obljubo in za odprto kodo tega "požigalca iPodov" zaposloval lastne ljudi.

Faktor, ki govori proti iPod-om, je...

66 komentarjev

iPodomati

Gizmodo - Podjetje Zoom Systems, ki je znano po prodaji raznih izdelkov iz avtomatov, se je pred kratkim odločilo za nov poslovni korak. V svojo ponudbo so med pločevinke z osvežilnimi pijačami in čokoladice dodali Applove izdelke in tako ustvarili iPodmat. Tako lahko sedaj najpopularnejši predvajalnik glasbe kupimo kar brez posredovanja prodajalca - skozi dobro zavarovan postopek nas vodi na dotik občutljiv ekran, na katerem označimo izdelek, plačilo pa opravimo s kreditno kartico. Avtomati bodo zaenkrat na voljo v nekaterih letališčih v ZDA, cene pa bodo podobne, kot v Applovih trgovinah.

16 komentarjev

Apple tožen zaradi prask na Nanotih

CNet - Apple ima s popularnim MP3 predvajalnikom, ki sliši na ime iPod Nano, očitno nemalo težav.

Po poročanju CNETa so namreč odvetniki v imenu vseh uporabnikov tega predvajalnika ta teden v ZDA proti Applu vložili tožbo zaradi prask, ki naj bi se ob normalni uporabi dokaj hitro pojavile. Predvajalnik se poškoduje do te mere, da zaslon postane praktično neberljiv. Odvetniki tako zahtevajo povrnitev vseh stroškov, ki so ob tem nastale, saj naj bi Apple za to težavo vedel in s tem kršil zakon o varstvu potrošnikov.

Čeprav Nanota izdelujejo iz enakega materiala (polikarbonata) kot ostale predvajalnike družine iPod, naj bi ta imel tanjšo plast zaščite in se zaradi tega tudi hitreje poškodoval.

32 komentarjev

Še več novosti iz Apple-a

Slo-Tech - Komaj dober teden po predstavitvi novih iMacov in iPodov se je Apple spet odločil, da stopi na oder in predstavi novo strojno opremo. Tokrat so na račun prišli Apple-ovi izdelki za profesionalno uporabo, PowerBooki, PowerMaci in CinemaDisplayi.

Prenovljena sta bila 15" in 17" PowerBooka, glavna razlika med prejšnjo in novo generacijo je v ločljivosti zaslona. Tako ima sedaj manjši od dvojice ločljivost 1440*900 točk, toliko kot je imel prej 17 inčni model, ki se sedaj ponaša s 1680*1050 točkami. Nov v PowerBookih je pomnilnik DDR2, ostala strojna oprema pa je ostala nespremenjena. Velja omeniti, da so uspeli izboljšati avtonomijo baterije, ki sedaj zdrži eno uro več kot v starih modelih. Cene so $2000 za manjši in $2500 za večji model.

Na PowerMac fronti je več sprememb. Glavna sprememba je uvedba dvojedrnih procesorjev G5, dolgo pričakovanih PowerPC 970MP, ki jih je IBM po veliki zamudi le spravil na tržišče. Na voljo so konfiguracije z dvojedrnim 2 GHz ali 2,3 GHz in z dvema...

18 komentarjev

Motorola izdala prvi pametni telefon, ki uporablja Linux

PC Linux Online - Motorola je predstavila pametni telefon Motorola A760, ki je prva tovrstna Motorolina naprava, ki jo poganja Linux. Hkrati je tudi prvi telefon sploh, ki združuje zmogljivosti operacijskega sistema Linux in tehnologije Java. Predstavitev je prvi sad Motoroline februarske objave, da bo nosilni steber večine njihovih pametnih telefonov Linux. Ta korak so pozdravili in vzeli pod drobnogled vsi, ki vidijo svetlo prihodnost v uporabi odprtokodnega operacijskega sistema v prenosnih napravah.

A760 je vrhunski telefon, ki se ponaša z mnogimi odlikami dlančnikov, saj vsebuje osebni organizator, predvajalnik video posnetkov in glasbe ter orodje za neposredno sporočanje. A760, pričakujemo te v Sloveniji! [:D]

1 komentar