»

Lažni Applovi trgovini na Kitajskem že zaprli

Bloomberg - Ko je prejšnji teden na internetu zaokrožila vest, da so na Kitajskem v mestu Kunming (verjetno pa še marsikod po državi) postavili ponaredek celotne Applove trgovine, so se zganile tudi kitajske oblasti. Bloomberg ugotavlja, da so obe lažni trgovini v Kunmingu zaprli.

Po besedah kitajskih oblasti od Appla še niso prejeli nobene uradne pritožbe, a sta trgovini zaprti, ker nista imeli obratovalnega dovoljenja. V sklopu preiskave so sicer pregledali 300 prodajaln elektronike v mestu, niso pa zaprli treh drugih trgovin, ki prodajajo Applove izdelke brez licence za to početje. Čeng Ju, ki jih ima v lasti, je poudaril, da prodajajo avtentično opremo in da čeprav nimajo licence za to početje,...

16 komentarjev

Nov način vdora v bančne avtomate

Schneier.com - Kot na svojem blogu poroča Schneier, je v ZDA za zdaj še neznani storilec oropal nekaj bančnih avtomatov na precj hi-tech način.

Storilec je namreč za bančni avtomat Tranax Mini Bank 1500 iz spletne strani proizvajalca pridobil uporabniški priročnik. V njem je med drugim lahko prebral navodila kako vstopiti v administracijski način s privzetimi gesli. Ker bančni avtomat ni imel spremenjenega privzetega gesla, je storilec preprogramiral avtomat tako, da je namesto 5-dolarskih bankovcev izplačeval 20-dolarske.

Kljub varnostnim kameram in domnevni visoki varnosti avtomatov, je za zdaj še neznani storilec po izplačilu veselo odkorakal z štirikratno vsoto denarja prigoljufanega denarja v žepu. Goljufijo so odkrili šele po devetih dneh.

33 komentarjev

iPodi (in ostali) bodo predvajali še dlje

The Unofficial Apple Weblog - Wolfson Electronics so spravili skupaj nov audio čip, imenovan WM8985 (kako izgleda, lahko vidite na sliki spodaj, shemo notranjosti najdete v povezavi), ki omogoča do 70% prihranke energije. Wolfsonove audio čipe najdete tudi v iPodih (razen Shuffle), kar pomeni, da bo naslednja generacija iPoda najbrž igrala dlje, čeprav ne obljubljenih 70%, saj je poraba odvisna še od zaslona in baterije. Poleg tega to velja za class D, s čemer...

9 komentarjev

Novi Motorolini telefoni

News.com - Podjetje Motorola je javnosti predstavilo telefon, ki ima podporo spletni trgovini iTunes. Prvi telefoni iz te družine so bili modeli ROKR], žal pa so jih pestile mnoge težave. Sedaj Motorola poskuša v drugo, tokrat s kolekcijo RAZR. Telefoni imajo nekaj novih funkcij (razširjen pomnilnik telefona, digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1.23 megapiksla, podpora snemanju video posnetkov, ...), dodana pa je tudi tehnologija Ev-DO. Če vas zadeva zanima, si oglejte originalno novico.

Bo Motoroli v drugo uspelo ali pa so iPodi še vedno edini pravi?

5 komentarjev

Konec z iPodi?

Wired News - Pri Neuros Audio so se odločili, da končajo dominacijo IPodov. V ta namen so ustvarili svoj multimedijski predvajalnik z zloveščim imenom: 442.

"Genocida" ne nameravajo izvesti zgolj s tehničnimi obljubami, saj napravico želijo prepustiti odprto kodni skupnosti, da iz nje izvleče čim več. Ideja je seveda dovolj dobra, a pri Wired imajo seveda pomisleke, če ni morda malce prepozno, saj je prodaja napovedana šele za prihajajoči januar. Vsekakor bo naprava navduševala tehnološke navdušence, ter odprto kodne zaverovance, če bo seveda Neuros Audio držal obljubo in za odprto kodo tega "požigalca iPodov" zaposloval lastne ljudi.

Faktor, ki govori proti iPod-om, je...

66 komentarjev

iPodomati

Gizmodo - Podjetje Zoom Systems, ki je znano po prodaji raznih izdelkov iz avtomatov, se je pred kratkim odločilo za nov poslovni korak. V svojo ponudbo so med pločevinke z osvežilnimi pijačami in čokoladice dodali Applove izdelke in tako ustvarili iPodmat. Tako lahko sedaj najpopularnejši predvajalnik glasbe kupimo kar brez posredovanja prodajalca - skozi dobro zavarovan postopek nas vodi na dotik občutljiv ekran, na katerem označimo izdelek, plačilo pa opravimo s kreditno kartico. Avtomati bodo zaenkrat na voljo v nekaterih letališčih v ZDA, cene pa bodo podobne, kot v Applovih trgovinah.

16 komentarjev

Komunikacija s še nerojenimi otroki

Gizmodo - Korejci so si izmislili še eno novost (norost?), s katero se lahko približate otroku, še preden se rodi; izum so poimenovali Daeyang’s new Baby IQ. Zadeva omogoča poslušanje in snemanje zvokov, ki jih otrok oddaja (srčni utrip, brce ...), lahko pa posnamete tudi sami sebe med govorjenjem ali petjem in potem posnetke predvajate še nerojenemu otroku. Podatki o ceni in možnostih nakupa izdelka še niso na voljo.



Bodoče mamice in njihovi partnerji bodo izdelka gotovo veseli.

48 komentarjev

Japonska: iPod davek?

News.com - Medtem, ko se v ZDA glasbena idustrija "bori" proti domnevnim izgubam zaradi nalinijskega nakupovanja glasbe s poskusi višanja cene le-te, so se njihovi Japonski kolegi stvari lotili nekoliko drugače. Vladi so predlagali uvedbo posebnega davka na prenosne predvajalnike glasbe, kar so mediji poimenovali "iPod davek".

Davek bi naj po predlogu znašal od 2 - 5%, razlog pa so seveda domnevne hude izgube glasbene industrije na račun doma kopirane glasbe. To pa je seveda povzročilo nemalo razburjenja v javnosti, ki se sprašuje, do kod seže moč korporacij. Taistim korporacijam je med drugim tudi uspevalo lep čas preprečevati vpeljavo storitve iTunes, ki so jo na Japonskem predstavili dve leti po štartu v ZDA. Kot zgleda, tudi japonske korporacije nimajo volje preučiti kakega novega pristopa k prodaji glasbe in bi raje reševali svoje zagate na račun potrošnikov.

11 komentarjev

Apple Video iPod razkrit?

Slo-Tech - Že leto in pol se na različnih internetnih straneh domneva in razpreda o iPodu, zmožnem predvajanju videa. Najhuje je bilo ravno nedavno, preden je Apple predstavil iPod Nano, vseeno pa je uradno vsakršen razvoj in obstoj iPoda Video zanikan.

Spet imamo nove vzroke, da tem izjavam ne verjamemo, saj je predvčerajšnjim, po poročanju iLounge in Endgadget, BBC med oddajanjem po nesreči predčasno razkril informacije o novem gizmu. Pobegla slika še najbolj spominja na predviden izgled napravice na Om Malik's Blog, zanimivo pa je, da so pred letom dni še domnevali, da bo izgledal takole. Seveda so izvirno internetno stran že umaknili, a prepozno. *avtor se spomni Severine*

Rečeno naj bi bilo, da bo Apple čez nekaj dni tudi uradno razkril novi neobstoječi Video iPod. Zmeda na tem področju je velika, saj ThinkSecret in ostale strani poročajo ravno obratno, da bo prišlo samo do predstavitve novih PowerBookov in PowerMacov, kot v Cupertinu tudi uradno trdijo. Tehničnih podatkov...

11 komentarjev

iPod Nano dovzeten za praske

Slashdot - Slashdot poroča, da se mnogo uporabnikov iPod Nano MP3 predvajalnika pritožuje, da se površina zlahka opraska. Nekaterih sicer ne motjo praske na ohišju, problem pa se pojavi, ko se opraska območje zaslona, saj se kaj kmalu opraska do te mere, da je skorajda neberljiv.

O tej neprijetni novici za vse uproabnike piše tudi the Register, kjer je omenjeno tudi, da je Jon Rubenstein, vodja Applovega iPod oddelka (v preteklosti je nadzoroval izdelavo PowerBooka s titanijevim ohišjem, ki pa je bil zelo neprijazen za brezžične mrežne signale) dejal, da je to skoraj nemogoče, saj naj bi bila površina narejena iz najtršega polikarbonata, mimogrede pa je vprašal še, če ga uporabniki v žepu nosijo skupaj s ključi.

Ogledate si lahko tudi precej obsežno temo na Applovih forumih. Zaenkrat se priporoča uporaba raznoraznih torbic, prozornih in obarvanih nalepk, lahko uporabite tudi prozorno samolepilno folijo, vsekakor pa ne odstranjujte zaščitne folije na novem Nanu.

34 komentarjev

Peka cedejev prek avtomata

News.com.au - Zanimiva novica iz avstralskih logov: V mestu Adelaide v Avstraliji je v veleblagovnico postavljen prvi avtomat za peko zgoščenk. Postopek je zelo enostaven. V prvo režo vstavimo zgoščenko, ki jo želimo presneti, v drugega pa prazen cede. Postopek traja manj kot deset minut (to nakazuje 8-12x pečenje), stane pa pet avstralskih dolarjev, kar znese slabih sedemsto tolarjev. Za dodatek 250 SIT pa lahko kupite zgoščenko kar v avtomatu :D. Zanimivo, kaj? Thnx, experimetant!

2 komentarja