»

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš)

Slo-Tech - Na Japonskem je PlayStation 3. generacije že v prodaji, kar je sicer nekoliko nerodno povedano, saj so zaloge v večini trgovin pošle že do popoldneva. Japonski je bilo namenjeno le 100.000 oz po nekaterih virih 80.000 konzol, zato so bili navdušenci pripravljeni čakati v mrazu in dežju pred trgovinami nekaj dni (video posentek vrste je na voljo na YouTube).Enako zagrizeni so ameriški privrženci, ki stojijo v vrstah že od 6. novembra, čeprav se prodaja v ZDA začne šele 17. novembra. Eden izmed čakajočih v mestu Burbank je celo dal odpoved v službi, da je lahko šel v vrsto, nekaj pametnejših je samo javilo bolniško. V Evropi jih lahko premagamo le, če se že zdaj postavimo v vrste za začetek...

105 komentarjev

Ima GeForce 7900 GTO veliko prostora za navijanje?

Slo-Tech - Še vedno več ali manj neuradna kartica GeForce 7900 GTO, naj bi po nekaterih informacijah imela zelo veliko potenciala za navijanje. Za osvežitev spomina, GeForce 7900 GTO je zelo podobna kartica, kot je v tem trenutku zastavonoša Nvidiine ponudbe, 7900 GTX, le RAM namesto pri 800 MHz, tiktaka pri 660 Mhz (1.32 GHz efektivno). Predvsem pa je pomembna vsota denarja, ki naj bi jo za model GTO odšteli. Po Skopuhu sodeč, bo, za sedaj edini proizvajalec - MSI, zanjo želel v povprečju 250 evrov, medtem ko se cena GTX različice suče okoli 400 evrov.



Članek na kitajski strani Cooaler navaja, da je kartica brez posegov zmožna delovati pri 700/700 MHz, če pa namestimo BIOS od modela GTX, pa...

28 komentarjev

MSI P965 Platinum s podporo CrossFire

MSI P965 Platinum

MSI - MSI je predstavil matično ploščo P965 Platinum, ki temelji na Intel-ovem veznem naboru P965 Express Chipset in kot prva z omenjenim veznim naborom na trgu podpira tehnologijo CrossFire, torej uporabo dveh povezanih ATI-jevih grafičnih kartic. Matična plošča tako premore dva PCIe 16x slota, izmed katerih en v CrossFire načinu deluje le s štirikratno hitrostjo.


Več o novi matični plošči na strani proizvajalca.

3 komentarji

Nova anketa: Koliko denarja ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko grafičnih kartic riše sliko na vašem primarnem računalniku. Odgovori so, po mojem mnenju, presenetljivi. Po SLi rešitvi (torej uparjanje dveh grafičnih kartic, podjetja nVidia) je poseglo zgolj 16 uporabnikov, ATi-jev produkt Crossfire pa uporablja 7 uporabnikov (skupaj pičlih 3% oddanih glasov).

Sliko na mojem primarnem računalniku mi riše:
1 grafična kartica96%
(880)
računalnik poln grafičnih kartic (2 ali 2 samostojni)2%
(17)
SLI2%
(16)
Crossfire1%
(7)
Skupaj glasov: 920


Če za Crossfire lahko rečemo, da se nad rezultatom ne čudimo (precejšnje porodne težave, predvsem manjko ustrezne matične plošče, kar pa v tem trenutku ne bi smel biti več problem), pa so pri SLi sistemih, ki so na trgu že kar nekaj časa, uporabniki očitno ocenili, da se jim pohitritev, ki jo prinese uparjanje grafičnih kartic, ne splača. Verjetno bodo SLi in Crossfire sistemi postali popularnejši, ko bo drugi grafični procesor izračunaval fiziko (npr. Havok FX).

Tokrat...

77 komentarjev

(Nepreverjene) informacije o zmožnosti navijanja Intelovega Conroe procesorja

Slo-Tech - Na strani HKEPC so se pojavile informacije o potencialu, ki ga imajo (šele prihajajoči) Intelovi Conroe procesorji. Model E6400, ki privzeto tiktaka na 2.1 GHz (4 (2X2) MB L2 predpomnilnika) in diha skozi 1066 MHz FSB-ja, so navili na 3.11 GHz (1533 FSB). Informacije o stabilnosti in voltaži sicer manjkajo, je pa bil procesor hlajen z zrakom, klasično torej. Pri tej hitrosti SuperPI (1 MB) izračuna v 16 sekundah.

Večni rumeni The Inquirer je objavil zadnjo različico predvidenih cen novincev. Testirani model bo tako stal 240, najšibkejši model (1.86 GHz) pa 210 zelencev. Procesorji bodo predvidoma predstavljeni v tretji četrtini letošnjega leta.

Letošnja jesen bo, kot ste naši bralci seveda že ugotovili, gotovo zelo vroča. Nazadnje je bilo tako toplo (statistično gledano), ko je AMD predstavil družino K8. .

16 komentarjev

WinXP na 8 MHz in 20 MB

Slo-Tech - Na Winhistory.de so naredili zanimiv eksperiment, v katerem so poskušali najti tisto res minimalno konfiguracijo, na kateri se Okna XP še zaženejo. Microsoft uradno priporoča najmanj 233-megaherčen procesor in 64 megabajtov pomnilnika, fantje na Winhistory.de pa so dokazali, da Windows XP deluje tudi na dosti počasnejšem sistemu. Sestavljali so ga na 8 MHz underclockan Pentium Overdrive 83 MHz, 20 MB pomnilnika ter grafična kartica Vision964-PCI. Ob odvitem procesorju je bilo potrebno grafiko nastaviti na le 256 barv.


Če ste lastnik podobne konfiguracije in želite na svojem mlinčku poganjati Windows XP, boste morali imeti veliko potrpljenja. Na omenjenem sistemu se je namizje Oken...

37 komentarjev

Crossfire dela tudi na neCrossfire kartici

Hkepc - Na HKEPC so uspeli z manjšo modifikacijo omogočiti Crossfire na dveh grafičnih karticah, ki ne podpirata te tehnologije. Opravili so testiranja X800 XT, X800 PRO, X700 in X300, seveda vsakič po dve. Za nas, potrošnike, je to zelo dobra novica, ker bomo lahko dobro izkoristili obstoječe kartice, brez da bi kupovali ATijeve Crossfire Edition izdelke. Več tukaj.


A ste za X300 Crossfire?

7 komentarjev

Asrock 939 Dual-SATA2 + Socket M2 upgrade

Hkepc - Na hkepc so nam ponudili opis matične plošče Asrock 939 Dual-SATA2, ki bazira na ULI M1695 northbridge-u. Poleg možnosti nadgraditve na AMD-jevo podnožje prihodnosti s kodnim imenom M2 (predviden prihod v začetku naslednjega leta), nam ponujajo še PCI Express režo ter AGP 8x režo za grafične kartice.
Plošča se v primerjavi z NF4 čipovjem odreže odlično, kako odlično, pa si sami poglejte.



Originalno novico lahko preberete tukaj, za ostale, nevešče pismenk, pa je poskrbela čudežna riba.

65 komentarjev

Prvi rezultati Radeona X800 GT

Radeon X800 GT

3dcenter - Končno prava konkurenca izredno uspešnemu Geforcu 6600 GT, bi lahko rekli. Na strani HKEPC so naredili prve teste te grafične kartice. HIS, ki je izdelal to kartico, je uporabil jedro R480 (kasneje bo uporabljeno jedro R430, ki je izdelano z 110 nm tehnologijo) pri taktu 470 MHz. Hitrost in vrsta pomnilnika bo odvisna od različice kartice. Variante z 128 MB pomnilnika bodo nosile DDR1 RAM, ki bo tiktakal pri 390 MHz, kartice opremljene s 256 RAM-a pa bodo imele GDDR3 RAM s frekvenco 490 MHz. Pomnilnik ima, za razliko od Geforca 6600 GT, 256 bitno vodilo. Glede na to, da uradni testov še ni, so moži odkloni od specifikacij frekvenc delovanja pomnilnika. Zaenkrat še ni znano, ali bo...

33 komentarjev