»

T-2 lansiral video na zahtevo

T-2 - T-2 je prehitel svojega največjega konkurenta - SiOL - in predstavil novo storitev, imenovano video na zahtevo. Uporabnikom bodo ponujali spletno izposojo filmov in serij (trenutno jih je na voljo 206) po ceni 1-2 evra na posamezno vsebino, ki jo bo možno neomejeno uporabljati še 24 ur po izposoji.

Zaenkrat so uradne informacije bolj skope, v naslednjih dneh bo najbrž znanega kaj več, kljub vsemu pa je storitev že polno delujoča, tako da se vsi uporabniki T-2 TV storitev že lahko seznanijo z vmesnikom in pričnejo z uporabo.

50 komentarjev

SiOL komunikator na voljo

vir: SiOL
SiOL - Pred kratkim se je tudi SiOL odločil zapluti v vode programov za hipno komuniciranje ( instant messaging). Tako so se odločili prirediti Eyeball messenger, ki je pod SiOL-ovimi barvami ugledal luč dneva kot SiOL Komunikator.



Sporočilnik se zna povezati z omrežji MSN Messenger, AIM, Jabber, Google Talk ter Yahoo Messenger. Prav tako pa lastniki SiOL paketov Duo in Trio dobite brezplačno zunanjo številko, za vsako dodatno pa boste plačali poldrugi evro mesečne naročnine. Naročniki ostalih SiOL-ovih paketov bodo morali plačati mesečno naročnino za vsako njihovo zunanjo številko, medtem ko tisti, ki nimajo s SiOL-om nobene pogodbe, ne bodo mogli...

42 komentarjev

SiOL?

Slo-Tech - SiOL (povezava nekaj časa verjetno ne bo delovala vsem obiskovalcem slo-techa) je danes nenadoma izgubil eno najpomembnejših reči: ime.

Domena siol.net se od približno devete ure zjutraj več ne nahaja v vrhnjem DNSu. Domeno tako vidijo kot delujočo le še uporabniki SiOLovih DNS strežnikov, ki pa so, resnici na ljubo, dovolj nedelujoči, da to ne bo zmanjšalo resnosti problema. Brez domene ne deluje e-mail, ne delujejo spletne strani, ne deluje preslikava med IP številkami in imeni v obe smeri, vse zelo pomembne reči za normalno delovanje ponudnika internetnih storitev. Je to začetek konca SiOLa?

Naročite raje moje storitve!

Dodatek: 080 1000 -- linija je zasedena (na nivoju omrežja, ne na nivoju zasedenih operaterjev), zato niti ne poskušajte.

113 komentarjev

SiOL kršil pravila MOK-a

RTV Slovenija - SiOL je vodilni slovenski ponudnik internetnih storitev, zato od njega pričakujemo nemoteno delovanje interneta, saj vendar odloča o usodi velike večine uporabnikov medmrežja v Sloveniji. Kljub temu smo že nekajkrat poročali o "mrkih" in drugih nepravilnostih in tudi tokrat je tako. V času olimpijskih iger je SiOL na svoji spletni strani v komercialne namene uporabljal olimpijske simbole, za katere pa ni pridobil ustreznih avtorskih pravic. Na opozorilo Olimpijskega komiteja Slovenije so simbole nato umaknili, njihova predstavnica pa je v časniku Delo izjavila, da so to storili "v izogib morebitnim nesporazumom in različnim interpretacijam". Zanimivo je, da simbolov ne uporablja nobena domača spletna strani, niti vodilne tuje medijske hiše, kot so CNN, Yahoo!, Google in druge. Klik!

26 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

IP-televizija na Slovenskem

vir: SiOL
SiOL -

Verjetno ste o tem že slišali, morda celo na našem forumu, a vseeno nakratko povzemimo. SiOL s prihodnjim tednom začenja tržiti novo storitev, ki sliši na ime IP TV. Gre za neposredno konkurenco kabelski televiziji. Storitev, ki bo sprva na voljo le v širši Ljubljani z okolico, kasneje pa tudi drugod, bo za svojo delovanje potrebovala ADSL priključek pri uporabniku, le-ta pa bo dobil možnost spremljanja sto desetih TV programov kakovosti digitalnega satelitskega signala -- preko klasične bakrene parice na analognem televizorju.

Teorija, ki za tem stoji, pravi nekako takole. Večino programov že njihovi distributerji dobavljajo v digitalni obliki, tako da...

48 komentarjev