»

OCZ naznanil 1800 megaherčni DDR3 pomnilnik

Daily Tech - Pred tednom dni smo poročali o preboju na področju zakasnitev DDR3 pomnilnika (tj. Kingston je izdal CL5 DDR3 modul), tokrat pa se rdeča nit novice nanaša na nov preboj na področju frekvence delovanja DDR3 modulov in posledičnega povišanja pomnilniške prepustnosti. Pri podjetju OCZ so včeraj oznanili, da so proizvedli DD3 pomnilnik (PC3-14400 DDR3), ki deluje pri 1800 MHz, kar je 200 MHz več kot predhodno najhitrejši DDR3 moduli. Zakasnitve novega hitrostnega prvaka (CL8-8-8) so kakopak nekoliko višje kot pri manj prepustnih modelih (med CL5 in CL7).



Nove OCZ DD3 pomnilnike s prepustnostjo vse do 14400 MB/s bomo lahko kupili kot 1 GB samostojno...

12 komentarjev

Zalman ZM90-HP in VF1000

Zalman VF1000

Hardware Secrets - Zalman naj bi še ta mesec predstavil dva nova hladilnika za grafične kartice in sicer ZM90-HP in VF1000. Pri prvem gre za pasiven hladilnik s tremi toplotnimi cevmi, medtem ko skrbi za hlajenje hladilnih reber drugega vgrajen ventilator, poleg tega pa ima en heatpipe več od ZM90-HP.


Več o novih Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice preberite na Hardware Secrets.

0 komentarjev

Naj modifikacja 2006, izbrana na strani Bit-tech.net

Dark Blade, avtorja G69T

vir: Bit Technologies
Slo-Tech - Na strani bit-tech.net so uporabniki izbrali najboljšo modifikacijo v letu 2006. To je postala Dark Blade, modifikatorja G69T. Projekt je bil začet v novembru 2004, končan pa leta 2006. Predstavlja nov val modifikacij, kjer se avtorji prav malo ozirajo na običajne industrijske koncepte in ohišje zgradijo povsem na novo.



Prej zapisano še posebej velja za drugouvrščenega (bitka za prvo mesto je bila zelo zelo tesna) WDM - Weapon of Mass Destruction,...

48 komentarjev

OCZ Mini-kart flash pogon

CoolTechZone - Prenosni flash pogoni oziroma USB ključi, kot smo jih pri nas ljubkovalno poimenovali, so v zadnjih nekaj letih precej uspešno začeli izpodrivati disketne pogone. Na trgu je dostopno malo morje teh gizmov, ki se razlikujejo po varnostnih funkcijah, kapaciteti, zunanjem izgledu in še čem, njihov najbrž najbolj zanimiv atribut pa je velikost. Z vsako miniaturizacijo nas bolj presenečajo, posebno če pomislimo, kako veliki so bili nekoč čipi in trdi diski podobnih kapacitet, poleg tega pa so zaradi svoje majhnosti in cenenosti tudi zelo uporabni kot obeski za ključe.

Na tem področju je vsekakor trenutni zmagovalec (vsaj v sprejemljivem cenovnem razredu) OCZ-jev

4 komentarji

Testi strojne opreme

Slo-Tech - V teh deževnih dneh vam poleg učenja ne preostane veliko kot posedanje pred računalnikom, tam pa se mnogi hitro zdolgočasijo. Prav takim navdušencem nad strojno opremo je namenjena ta zbirka testov.

Mushkin, znan proizvajalec predvsem navijalskih RAM modulov, je izdelal 2 gigabajtni kit (2x1 GB), zmožen teči pri 250MHz in spodobnih zakasnitvah CAS 3-4-3-8. Pomnilnik so si ogledali ter ga dodobro stestirali na MKVTech.

Na bit-tech.net so si ogledali novo Leadtekovo 7800 GT grafično kartico, ki se ponaša z nazivom Extreme. Kaj prinesejo dodatni megahertzi, si poglejte v testu, ekipa pa zaradi cene ni bila najbolj navdušena (le-ta bo kar visoka).

Zdaj že dobor poznane OCZ VX module so testirali na XtremeSystems. Pod drobnogled so vzeli VX 4000, dvo-kanalni komplet, namenjen visokim napetostim. Nad pomnilnikom so bili navdušeni, saj so dosegli višjo grekvenco od deklarirane.

Pod drobnogledom je bil še en OCZjev proizvod. Na Hardware Secrets so si ogledali napajalec iz...

2 komentarja

OCZ naznanil PC4200 Premier Series

OCZ Technology - OCZ, priznani proizvajalec odličnih pomnilniških modulov, je najavil novo serijo. Poimenoval jo je PC4200 Premier Series, saj lahko tiktaka pri 533 MHz z zakasnitvami 3-4-4-8 in za to potrebuje 2,8 V napetosti. Proizvajalec bo izdelek ponudil v velikostih 256 MB in 512 MB, ponudba pa bo zajemala tudi dva parna modula za dvokanalno uporabo, podobno kot pri Corsairju TwinX. Ploščic z naslovom "HyperSpeed" so bile preizkušene na Asusovi plošči P4C800 in seveda delovale brez težav. Informacije o izdelku in izvirna novica.

1 komentar