»

Konferenca Winnovate OpenDay

Slo-Tech - V sredo 29.2.2012 ob 10:00 bo v Mariboru na ulici Kneza Koclja 22 (Hotel City) konferenca Winnovate OpenDay - Sodobna družba v objemu brezžičnih tehnologij

Na konferenci bodo predstavljeni številni nacionalni, lokalni in zasebni projekti brezžičnih tehnologij. Med drugimi Eduroam, Libroam, brezplačne internetne dostopne točke v Ljubljani, Mariboru in Šoštanju ter prosto brezžično omrežje Wlan-si. Cilj konference je izmenjava izkušenj, mnenj in predlogov med neprofitnimi organizacijami, zaposlenimi v javni upravi, gospodarstvu ter vsemi drugimi, ki se ukvarjate z uvajanjem in razvojem brezžičnih tehnologij in storitev na eni strani ter uporabniki le-teh na drugi strani.
Vstop na konferenco je brezplačen, vendar vam zaradi omejenega števila mest priporočamo, da se čim prej prijavite na http://openday.si/brezplacna-prijava ali po telefonu 02 53 81 350 (Jožica). Organizator konference je Razvojna agencija Sinergija d.o.o., slovenski partner pri projektu Winnovate (MED program), ki je...

0 komentarjev

POT: Še vedno vemo kaj ste počeli prejšnje poletje

Slo-Tech - V torek 24. oktobra vas vabimo na drugi Pipin odprti termin v tej sezoni. Za uvod se bomo ponovno spomnili poletja. Na hitro bomo preleteli nekaj bolj odmevnih dogodkov, ki so se zgodili pri nas in v tujini.

Tako boste lahko slišali kako je potekal NEST 2006, ki ga je pripravil Slo-tech in kaj je bila letošnja rdeča nit Ars Electronice. Pogledali pa bomo tudi, kako se je odvijala OpenOffice konferenca v Lyonu, ki jo je ponovno medijsko pokrivala ekipa Kiberpipe.

Torej, ne zamudite nove sezone Kiberpipinih odprtih terminov, ki bodo, tako kot vedno, potekali vsak torek ob 19.00.

1 komentar

OpenOffice konferenca, zaključek

Slo-Tech - Po treh neprespanih nočeh se je konferenca razvijalcev OpenOffice v Kopru končala z okroglo mizo kjer je predstavnik Sun Microsystems opozoril na včerajšnjo izjavo podjetja, da se uradno odpovedujejo kakršnim koli patentnim tožbam, v katerikoli državi proti katerikoli implementaciji zapisa OpenDocument.

In zapuščina konference? Poleg nepozabnih spominov udeležencev in izida OpenOffice 2.0rc1 je pipina medijska ekipa poskrbela, da bo dogodek pustil trajno internetno sled. Poleg vseh predavanj smo na spletu objavili še intervjuje s pomembnimi osebnostmi. Ker je potrebno pretvoriti še nekaj kaset, se bo zbirka v prihodnjih urah še dopolnjevala. Medijsko poročanje pa so...

15 komentarjev

OpenOffice konferenca, dan 1

Slo-Tech - Po prvem dnevu konference OpenOffice v Kopru je medijska ekipa neprespana, izmozgana, a odločena vztrajati.

Pripravili smo novo številko konferenčnega časopisa, video intervju z Erwinom Tenhumbergom o prihodnosti OpenOffice in StarOffice, pa z Androm Schnabelom o zagotavljanju kakovosti tako velikega sistema. Vse to najdete v arhivu

A najhujše šele prihaja. Danes, v četrtek ob 10:45 začnemo z živim avdiovideo prenosom iz razvijalske sekcije konference in vzporednim snemanjem preostalih linij, ki bodo dostopne z zamikom. Ker se pričakuje naval sta zrcaljenje vsebin zagotovila Arnes in Ljudmila.

Zaželite nam srečo, predvsem glede modre barve!

8 komentarjev

OpenOffice konferenca - video, zvok, blogi in še več

Slo-Tech - Koper ima konec tega tedna čast gostiti mednarodno konferenco OpenOffice 2005, kjer se zberejo razvijalci in drugi člani skupnosti iz celega sveta.

Ker pa cel svet ne more v Koper je organizatorjem priskočila na pomoč Kiberpipina medijska ekipa. Poskrbela bo za vsesplošno pokrivanje konference, katere prvi, neformalni del, se prične že danes (v sredo).

Na naslovu http://ooocon.kiberpipa.org lahko v prihodnjih nekaj dneh pričakujete neslutene količine video intervjujev, avdio intervjujev, posnetkov predavanj, elektronski časopis, blog planet in seveda foto galerijo. Za povrh pa še živi video stream iz izbranih predavanj.

Na najbolj zanimive dnevne vsebine vas bomo opozorili z vsakodnevno novičko. Vabljeni ste torej, da virtualno prisostvujete konferenci OpenOffice 2005

5 komentarjev

Massachusetts odslej z OpenDocument

Monitor - Ameriška zvezna država Massachusetts je že od nekdaj znana po raznih "revolucijah" z daljnosežnimi posledicami, npr. revolucionarno gibanje, ki se je pričelo tam, je pripeljalo do nastanka ZDA, Richarda Stallmana s tamkajšnjega MIT pa lahko upravičeno štejemo za enega od očetov odprtokodnega gibanja.

Glas o odprtih standardih je segel tudi do oblasti te zvezne države, ki so se tako odločile, da bodo z začetkom leta 2007 naredile red na področju preštevilnih zapisov dokumentov. Ker so se zbali pravnih posledic uporabe patentiranih rešitev, bosta od takrat na ravni državne uprave zaželjena le še zapisa OpenDocument in PDF, raznorazni zapisi Microsoftove pisarne pa bodo romali v zgodovinske kronike. Če se konkurenca ne bo zganila in ustrezno podprla omenjenega zapisa, bo posledica te odločitve najverjetneje tudi prehod na pisarniško zbirko OpenOffice.org 2, ki ga bo zagotovo podpirala.

5 komentarjev

OpenOffice 2.0 Beta 2

AnandTech - Dočakali smo že drugo beta različico OpenOffica 2.0. Izdana je bila v pondedeljek in je tako prehitela OpenOffice.org konferenco, ki se bo dogajala pri nas konec naslednjega meseca.

Med najpomembnejši novi lastnosti spadata popolnoma predelani vmesnik ter izboljšana podpora drugimim formatom, vključno s tistimi iz Microsoft Office. Prav tako so dodali novi modul za podatkovne baze, ki vklučuje podporo za OASIS OpenDocument XML format datotek.

Bomo končno dobili dostojno alternativu Microsoft Officu?

41 komentarjev

Video intervju z očetom Wikipedije

Jimmy Wales med intervjujem na festivalu Ars Electronica, Linz, Avstrija

vir: RTV Slovenija
Slo-Tech - Da ne boste govorili, da je RTV prispevek stran vržen denar, je tu nekaj zanimivega tudi za Slo-techerje. Tole je bil že del ene od prejšnjih novic, a se morda splača na zanimivost bolj eksplicitno opozoriti.

Torej v oddaji RR na TVS smo na spletu objavili celotne nezmontirane intervjuje z nekaterimi protagonisti idej prostih informacij in kreativnih del na spletu. Najzanimivejši med njimi je verjetno intervju z Jimmyem Walesom, očetom Wikipedije. V RealVideu ga lahko dobite na tem naslovu.

Na voljo pa so še intervjuji z Paulo Le Dieu, vodjo projekta BBC Creative Archive, Blashkom, glasbenikom odprtokodne hrvaške založbe Egoboobits in govor profesorja Lawrenca...

10 komentarjev

Sun predstavlja: Java Games Profile

SUN - Na zadnji konferenci razvijalcev programske opreme, točneje iger, ki se je odvijala med 19. in 23. tega meseca v Kaliforniji, je Sun Microsystems predstavil t.i. white paper, kjer je razkril podrobnosti o svojem projektu, Java Games Profile imenovanem. In kaj je njihov glavni cilj? S pomočjo Jave razviti plošček, katerega bo mogoče poganjati na PS2, X-Boxu, Windowsih ter celo Linuxu. Sun se razpiše. Pa še poročilo iz konference.

1 komentar