»

Sonyjev Motion Controller za PS3 bo zamudil

Prototip v akciji

X-Bit Labs - Sonyjev krmilnik konzole PlayStation 3, ki je bil napovedan za to pomlad, bo dokončan in naprodaj šele jeseni. Sonyjev izvršni direktor Kazuo Hirai pravi, da so se odločili izdati nov Motion Controller šele tedaj, ko bo na voljo dovolj iger, ki ga bodo lahko izkoristile in igralcem ponudile čudovito uporabniško izkušnjo.

Nov krmilnik bo imel dvoje detektorjev gibanja, troosni žiroskop in troosni akcelerometer, ki bodo lahko zaznali naklon in premikanje krmilnika, ko ga bo uporabnik držal v rokah. Skupaj s kamero PlayStation Eye, ki sledi položaju krmilnika, naj bi omogočal naravno in intuitivno gibanje z veliko natančnostjo v igrah. Krogla, ki bo na vrhu, pa bo poleg tega spreminjala tudi barve in osvetlitev, kar bo povratna...

8 komentarjev

ION 2 že naročen?

Težavna povezava s standardom DMI

vir: DigiTimes
DigiTimes - Povezovanje nVidiinega veznega čipovja in procesorja Atom iz družine Diamondville ni bil problem, saj je bil procesor le procesor, brez pomnilniškega krmilnika in grafičnega čipa. Oboje bo dodano v novi generaciji Atomov, poimenovanih Pineview, zaradi česar se je predvidevalo, da naslednika platforme ION ne bomo ugledali, vsaj ne v kombinaciji s procesorji Atom. nVidia je že pred časom povedala, da si želijo izdelati platformo, na kateri bi bilo mogoče uporabiti tako procesorje Atom, kot VIA-ine procesorje iz serije Nano, ki so prav tako energijsko varčni. Po govoricah v industriji naj bi Acer že naročil pošiljko novih veznih čipovij, ki naj bi jih sparili s Pineview Atomi. Pomnilniški...

12 komentarjev

Prvi SSD s SATA-600 iz Microna

X-Bit Labs - Micron je izdal nov flash trdi disk brez premičnih delov (SSD), ki se ponaša s titulo prvi SSD z vmesnikom SATA-600. Imenuje se Micron RealSSD C300 in dosega bralno hitrost do 355 MB/s in hitrost pisanja do 215 MB/s, nativna podpora SATA-600 pa zmore do diska in nazaj spraviti 6 gigabitov na sekundo. Predstavljeni SSD uporablja 34 nm MLC NAND flash, podporo standardu ONFI 2.1 NAND in lastni krmilnik, vse v kapacitetah 128 in 256 GB. Masovna proizvodnja in dobavljivost sta predvideni za prvo četrtletje prihodnjega leta s ceno 350 oz. 715 dolarjev.

17 komentarjev

AMDjevi šestjedrniki za podnožje AM3

Na podnožju AM3 znan kot Thuban

vir: Expreview.com
Expreview.com - Že nekaj časa se po spletu neuradno govori, da AMD za naslednje leto načrtuje izdajo šestjedrnikov, ki bi bili primerni za uporabo na namiznih ploščah s podnožjem AM3. To so zdaj potrdili tudi pri AMDju ter povedali, da čip lahko pričakujemo naslednje leto. A vseeno se bomo še načakali, saj je po trenutnih informacijah izid napovedan šele za 3. četrtletje. Špekulirali smo tudi že, da bodo novinci, skoraj zagotovo predstavniki družine Phenom II X6, del prihajajoče platforme, Leo, namesto trenutno obstoječe platforme Dragon.

Kakorkoli že, potrjeno je, da bodo procesorji s...

23 komentarjev

VIA tudi z RAID krmilniki

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA, izdeluje že ogromno stvari, vse od matičnih plošč, procesorjev, čipovij in še bi lahko naštevali, danes pa so objavili odločitev, da bodo začeli izdelovati tudi svoje RAID krmilnike.

Zaenkrat VIA načrtuje izdelavo dveh krmilnikov; VT6410 bo standardni IDE PCI RAID krmilnik, ki bo podpiral priključitev štirih diskov ter RAID 0, 1 ter 0+1 načine. Drugi krmilnik pa se bo imenoval VT6420 ter bo prav tako podpiral različne RAID načine, le da bo omogčal priključitev štirih Serial ATA trdih diskov ter dveh starih IDE. Proizvodnja že teče, o datumu začetka prodaje pa zaenkrat še ni znanih podatkov. Klik!

0 komentarjev

Hack HPT366 krmilnikov

TweakHardware - Pred nekaj časa je ravno hack HPT370 čipa sprožil dokončno popularizacijo RAIDa (ki jo je začel že hack Promisovega ATA66 krmilnika), sedaj pa se je izkazalo tudi, da je možno hackati tudi stari, HPT366 čip. Na Tweak Hardware lahko preberete natančna navodila za spreminjanje katere izmed zunanjih krmilniških kartic s tem čipom v polnokrvni HPT368 RAID krmilnik. Sedaj le še moramo počakati, da bo na voljo hack integriranih HPT366 krmilnikov, in potem se vsi lastniki ABIT BE6/BP6/BE6-II... platk lahko začnete veseliti .

2 komentarja

Modifikacija ATA66 kablov

HardOCP - Sem vam je že kdaj zgodilo, da ste nujno potrebovali ATA33 kabel, pa ste imeli le ATA66 različice? Meni se je, in vsakdo, ki se mu je zgodilo kaj podobnega ve, kako neprijetna je lahko ta situacija. ATA66 kabli imajo namreč eno luknjico manj. Na ATA66 ploščah in diskih to ni problem, saj imajo na konektorjih en pin manj, toda če boste hoteli uporabiti ATA66 kabel na kakšnem CD-ROMu ali stari ATA33 ploščo/disku se boste znašli pred težavo. No, nič ni nerešljivo in z malo iznajdljivosti ter mini vrtalnikom se vse da urediti. Kako, pa si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Modifikacije Promisovega ATA100 krmilnika

vir: Hexus
Hexus - Promisov ATA66 krmilnik je bil precej popularna zadevca, tudi zaradi tega, ker se ga je dalo pohekati v RAID krmilnik ( poglejte v naše Trike ). Lepo je videti, da Promise nadaljuje tradicijo izdajanja hekabilnih krmilnikov, saj je mogoče prav lepo preurediti tudi njihov ATA100 krmilnik, kot so pokazali na Hexusu. Toda pozor, postopek ni niti približno tako preprost kot pri predhodniku, tako da se boste morali lotiti celo žagice. Ne verjamete? Poglejte spodnjo sliko [>:D]!

4 komentarji

Slo-Tech LAN Party

Jaz - Hja, morem povedat, da je obisk vsekakor bil nad vsemi pričakovanji. Še dobro, da smo bili pripravljeni in najeli veliko športno dvorano, drugače res ne vem, kje bi vas stlačili. Mi ne verjamete? Poglejte spodnjo sliko ( res priporočam, da jo poklikate za večjo različico ). Ok, priznam, ni res [:D], to ni Slo-Techov LAN, je pa slika definitivno dovolj impresivna, da jo z veseljem objavim. Thnx, TESKAn!

5 komentarjev