»

Sony: zaključek zgodbe z Rootkitom, ter obtožba s strani Nintenda

Reuters - Tožba Sony BMG Music Entertainment, s strani kupcev "zaščitenih" glasbenih CD-jev, se je končala z poravnavo. Kupci ponesrečeno zaščitenih CD-jev sedaj lahko od Sony BMG-ja zahtevajo nov, "neokžen" CD album in programje za odstranitev "zaščite" ter so dodatno upravičeni do povrnitve v višini sedem in pol zelencev, ter enega zastonjskega albuma, v spletno pretočni obliki.

Britanski šef Nintenda je po drugi strani obtožil Sony, da jim krade ideje. Tokrat gre za predstavljen upravljalnik Wii konzole, oziroma senzor premikanja, ki ga je sedaj najavil tudi Sony za svojo PS3 konzolo.

5 komentarjev

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

The inquirer - Glasbena skupina Switchfoot, za katero osebno sicer še nisem slišal, se je na svojih koncertih in na Sony-evem glasbenem forumu opravičila svojim oboževalcem za zaščito, ki jim onemogoča, da bi si presneli njihovo glasbo na svoj računalnik in gizme, kot so ipod in podobna moderna čudesa.

Na forumu Tim Foreman, eden od članov skupine celo navaja več načinov kako zaobiti tole zaščito, ter jih tudi podrobno opiše.

Zanimivo je videti, da se celo glasbeniki ne strinjajo s trenutnimi določili o zaščitah avtorskih pravic, ki so, kot izgleda založbam precej bolj pomembne, kot ljudje, ki avtorska dela ustvarjajo..

17 komentarjev

Sony podpisal pogodbo o legalni izmenjavi glasbenih datotek

BBC - Svetovni gigant Sony BMG in angleško podjetje PlayLouder MSP sta podpisala pogodbo s katero podjetje PlayLouder MSP svojim uporabnikom omogoča legalno izmenjavo glasbenih datotek, katerih založnik je Sony BMG, s pomočjo p2p omrežja. Playlouder MSP bo svojo storitev začel tržiti konec septembra, naročnina pa bo znažala 27 angleških funtov (dobrih 9600 SIT) na mesec za osnovni 1 Mbps paket. Datoteke se bodo izmenjevale z že obstoječimi rešitvami, omrežje podjetja pa bo temu početju posebej prirejeno. Seveda izmenjava z uporabniki drugih ponudnikov dostopa do interneta ne bo možna.

Pojavila se je tudi hipoteza, da bi lahko glasbena industrija s podobnimi pogodbami z ostalimi ponudniki dostopa do interneta na leto zaslužila približno 13 milijard dolarjev dobička, seveda ob predpostavki, da bi pogodbo sklenili vsi ponudniki širokopasovnih povezav.

Kakašna bi bila cena te storitve v Sloveniji? Pustimo se presenetiti ...

8 komentarjev

Sony-jev UDM scrakan

Slo-Tech - Sony, ki je 24. marca izdal PSP (PlayStation Portable), je vse do nedavnega trdil, da se ne da kopirati podatkov iz UDM (Universal Media Disc) na druge nosilce in jih tam tudi igrati. Vendar pa je hekerjem podatke že uspelo prekopirati, medtem ko imajo z igranjem še težave. Obstajaja možnost, da se bo tudi to kmalu "uredilo". Pri Sony-ju dogodka še niso komentirali.

20 komentarjev

Sony vzpostavil spletno trgovino z digitalno glasbo

Geek - Sony se je s svojo spletno trgovino, ki prodaja digitalno glasbo, pridružil Napsterju in iTunesu. Cena za datoteko je 99 centov, torej enako kot pri omenjenima trgovinama. Storitev se imenuje Sony Connect in vsebuje več kot 500.000 glasbenih datotek. Izgleda, da so podjetja le spoznala možnost zaslužka tudi v tej smeri in da se število spletnih trgovin, ki prodajajo digitalno glasbo, povečuje. Klik!

7 komentarjev

Lukenj™: PGP Corporate Desktop 7.1.x

The Register - Za vse, ki uporabljate to staromodno sredstvo zaščite ter ga v bližnji prihodnosti ne kanite odstraniti, priporočam namestitev nedavno izdanega popravka.

Odkrita je bila namreč težava pri obravnavanju datotek z imenom, daljšim od 200 znakov. 'Ustrezno' poimenovan zakriptiran filetek bi namreč znal izkoristiti buffer-overflow nemarnost, ki predstavlja potencialno nevarnost izvršitve ZleKode™. ♥, ni kaj.

3 komentarji

3D printerji

Tech Extreme - Na Tech Extreme so napisali nekakšen krajši članek o 3D tiskalnikih. Le-ti gizmi naj bi nadomestili sedanje printerje in naj bi bili sposobni ustvariti 3D predmete, kar bi dosegli z nanašanjem več plasti eno na drugo. Iz takih tiskalnikov naj bi bilo mogoče dobiti vse - od delov za avtomobil do slike Mona Lise, izjemno uporabni bi pa bili v medicini. Plasti, ki bi jih printer nanašal, bodo lahko iz večih snovi, tudi keramike.

10 komentarjev

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev