»

Še o Leadteku...

GotApex - Ravno prav se je izšlo... Leadtekov GF3 v Sloveniji, na got|apexu pa ravno danes objavljen test dotične kartice. Testov Geforcea III je na spletu že res veliko, tako da bom obnovil le na kratko: 200 MHz hitrost GPU, 460 MHz DDR pomnilnik, Lightspeed Memory Architecture, HRAA ter Quincunx. To vse zavito v lično šatuljo . Sedaj pa resno: Na tem naslovu lahko preberete še eno videnje te kartice, ki je bila testirana na dveh računalih: na Athlonu 1.4 GHz ter Pentiumu 4 1.7 GHz. Prebili so se čez vse, od 3D Marka 2001, prek Quaka III, Serious Sama, Unreal Tournamenta ter ostalih. Test je res informativen ter obsežen, zato vam priporočam, če testov GF3 še nimate dosti, da ga preberete.

1 komentar

Teorija mehčanja robov

FullOn3D - Ta članek na FullOn3D bo prav prišel predvsem osebkom, ki so zadnjega pol leta preživeli v kakšni avstralski pečini daleč od vsake civilizacije in za FSAA še niso slišali. No, tudi drugi si ga lahko ogledate, saj navsezadnje gre za enega izmed bolj kvalitetnih in obsežnih vpogledov v teorijo in tehnologijo za FSAAjem. Toda, treba si je priznati, da FSAA kot tak ni niti približno tako vroč in zanimiv kot pred parimi meseci, ko je vsak kotiček interneta bil poln FSAA hypa. Ogled po lastni izbiri, torej .

5 komentarjev

Vodič po FSAA-ju

FullOn3D - Vas zanima kako deluje? To je tista stvar, ki jo je izumil, zdaj že pokojni, 3dFx in so jo prevzeli vsi proizvajalci grafičnih kartic, ki so hoteli biti uspešni. Gre seveda za FSAA (Full Screen Anti Aliasing). Povedano po slovensko, je to glajenje robov čez celoten ekran. Verjamite, dela lahko čudeže! O tem, kako deluje, poglejte sem.

2 komentarja

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev

Kaj prinaša Quincunx?

NvNews - Če še ne veste, Quincunx je nova možnost, vgrajena v Geforce 3 kartice ter na kratko pomeni "hitrejši, a hkrati boljši FSAA". FSAA je metoda glajenja robov (Full Screen/Scene Anti Aliasing), poteka pa nekako takole: Če imamo vključen FSAA 2x na ločljivosti 800x600, se slika prvo renderira na dvokratni ločljivosti (1600x1200, v tem primeru). Nato se renderirana 2D slika skrči na želeno ločljivost. Tako so robovi dosti glajši, teksture lepše ter barvni prehodi bolj realistični. Najboljši FSAA ima 3dfx, a je možno, da si je nVidia z nakupom podjetja zagotovila tudi vgraditev enakega FSAAja v Geforce3 kartice. Na nV News so v testu Geforcea 3 primerjali tudi kvaliteto FSAAja v primerjavi z Geforce II Ultra. Preizkusili so vse, od FSAA 2x, 4x ter Quincunx ter ugotovili, da Quincunx ponuja nekje najboljše razmerje med kvaliteto ter hitrostjo. Kdaj, o, kdaj bo GF3 v Sloveniji pri meni na testu?

9 komentarjev

Geforce3 test

Gamer's Depot - Kot ste najbrž že opazili, je današnji dan zelo počasen. Novega ni nič. Skoraj nič. Gamer's Depot je testiral GF3 reference. Nič novega, nič presenetljivega. Primerjali so ga s Geforce II Ultro. Ker ima Ultra hitrejšo frekvenco delovanja, je Ultra nascala GF3 v 16 bit aplikacijah. Pri 32 bit se pa pokaže tisto, kar ima Ultra skritega. Poleg znamenitega Pixel shaderja, tehnologije, ki je pri GF3 najbolj opevana, gre omeniti tudi izboljšani FSAA, Quincunx imenovan (Slo-Tech doživljensko poveličuje osebo, ki bo to besedo pravilno izgovorila ter posnetek poslala meni na mail). Kot sem rekel, test ni kaj preveč presenetljivega, a je vseeno zelo zanimivo nedeljsko branje, saj celoten test obsega 16 strani .

6 komentarjev

Kdaj bo Geforce 3 na voljo?

Broken Pixel - Prevod predstavnika za VisionTek, enega od podjetij, ki bodo na svoje grafikulje spajkale Geforce 3 čip:
"Na podlagi prošnje, ki je prišla iz nVidiinih logov, ne bomo izdali Geforce3 kartice testerjem ter distrubuterjem, dokler nVidia ne proizvede uradnih gonilnikov. Gonilniki bodo pa zagotavljali, da bodo kartice testerjem čimbolj predstavile Geforceove funkcije ter izrazile najvišjo možno kvaliteto ter bodo identične karticam, ki jih bomo poslali končnim uporabnikom."

Če vam iz "komercialne slovenščine" prevedem to v jezik povprečnega računalničarja, ki ima moralne zadržke proti branju MED vrsticami, vam povem tako: nVidiini gonilniki, ki naj bi poganjali Geforce3 (10.80 ter 11.00) so trenutno, vsaj izgleda tako, še nezanesljivi ter ne podpirajo vseh možnosti, vgrajenih v GF3. Če pa mislijo testerjem poslati ENAKE produkte kot distributerjem, to pomeni, da VisionTek svoje GF3 kartice ne bo izdal še vsaj 3 do 4 tedne. Mar to pomeni, da so bili vsi dosedanji testi referenčnih GF3...

4 komentarji

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev