»

Evforija (trgovcev) pred izidom igre 'Grand Theft Auto IV'

Če še niste vznemirjeni, bi morali biti, trdi GameTap.com

vir: CNN
CNN - Očitno se trgovci v Združenih državah Amerike nadejajo, da bo prihodnji torek ob izidu Grand Theft Auto IV za industrijo iger najbolj pomemben dan v letu.

Kar nekaj trgovskih verig je "cenjenim strankam" sporočilo, da se bodo zaradi posebne priložnosti vrata trgovin odprla že opolnoči, preprodajalec GameStop pa je na spletni strani objavil celo 68-stranski informativni letak, v katerem je navedenih nekaj tisoč lokacij, kjer bodo vneti verniki sveže pakete z GTA IV lahko kupili nekaj trenutkov čez polnoč.

Pričakujejo, da bodo v prvem tednu po izidu prodali 9 in pol milijonov kopij, prihodki prvih nekaj dni pa naj bi znašali kar 400 milijonov ameriških dolarjev. Prodajalci so skoraj gotovi, da bo (v prodajnem smislu) Grand Theft Auto IV najuspešnejša igra...

23 komentarjev

Kaj ponuja največ za svoj denar?

Zmogljivost grafičnih kartic glede na njihovo ceno

Slo-Tech - Zmogljivost kupljenih komponent je velikokrat odvisna od količine vloženega denarja, zaradi česar je potrebno določene artikle med sabo primerjati in izbrati tistega, ki za svojo ceno ponuja največ. Na spletni strani YouGamers so se tako odločili, da izdelajo seznam zmogljivosti računalniških komponent glede na njihovo ceno.

Pri tem so zmogljivost izmerili s pomočjo 3DMark6, pri ceni pa so izbrali najnižjo možno ceno s pomočjo CNet-a. Cena posameznih komponent in s tem tudi njihova zmogljivost glede na ceno se tako lahko spreminja od države do države, vendar je za splošen pregled na zmogljivost komponent glede na ceno omenjen seznam vsekakor primeren.

26 komentarjev

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

News.com - En mesec po nakupu podjetja Sygate Technologies so se pri Symantecu odločili (pa saj smo vsi vedeli), da bodo ukinili popularno brezplačno različico Sygate požarnega zidu konec tega meseca, ker predstavlja direktno konkurenco njihovemu izdelku Norton Personal Firewall. Vsem dosedanjim uporabnikom ukinjenega programa, ki je bil samo s strani c|net prenešen več kot 3.600.000-krat, bodo kot alternativo ponudili omenjen plačljiv firewall.

Še vedno je na voljo kar dosti brezplačnih alternativ, a Sygatov izdelek je bil ena boljših, tako da ga bomo pogrešali.

33 komentarjev

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

Operacijski sistem prihodnosti: Google?

OSNews - Molly Wood, urednica spletnega časopisa CNET.com, razmišlja o prihodnosti računalništva in si želi, da bi iz katerega koli dela sveta dostopila do svojih podatkov in programov. Rešitev vidi v Googlu, ki bi po njenem mnenju lahko postal dobavitelj programske opreme in diskovnih kapacitet za podatke. O tem je začela razmišljati, ko je spoznala, da Google razvija velike količine raznovrstne programske opreme in najema priznane razvijalce z različnih področij programske opreme. Zanimivo!

50 komentarjev

Šport in tehnika

CNet - Čeprav se poletje počasi bliža koncu in se bo marsikdo že čez dobrih 13 dni začel spogledovati s šolskimi učbeniki, pa to še ne pomeni, da je s tem tudi konec športnih aktivnosti. Prav nasprotno, saj se jeseni marsikdo še bolj "vrže" v šport, ker ne želi izgubiti čez poletje na morju pridobljene kondicije. Za te in ostale športne navdušence so na CNET-u pripravili kratek pregled mp3-predvajalnikov ter preizkusili kako se obnesejo ob raznih športnih dejavnostih. Še posebej jih je zanimal tek, seveda pa niso ostali samo pri tem, tako da si lahko preberete tudi o specializiranih urah, programih ter ostali posebni opremi.

3 komentarji

Vsebina sedaj prodane domene mp3.com bo uničena

Slashdot - Ko je Vivendi Universal prodal domeno www.mp3.com CNet-u, je očitno prodal samo domeno, njihov gromozanski arhiv več kot milijon skladb več kot 250.000 avtorjev pa nameravajo uničiti. Bog ve, kaj vse se jim plete po glavah, vendar pa je gotovo, da bo uničenje takšnega števila datotek (www.mp3.com je največji tovrsten arhiv na Zemlji) velika škoda, saj se bo moralo veliko število pesmi "preseliti" na razna p2p omrežja, mladi ustvarjalci, ki pa bi radi svoje umotvore postavili na ogled ostalim, bodo prav tako ostali brez dobrega (in brezplačnega) arhiva.

Prvotni avtor mp3.com, Michael Robertson, je že napisal protestno pismo, v katerem prosi Vivendi Universal, naj tega ne storijo. Klik!

9 komentarjev

Grand Theft Auto brezplačno

Slo-Tech - Kot že naslov pove, so se fantje pri Rockstar Games odločili, da nam navdušenim igralcem Grand Theft Auto podarijo prvo verzijo te igre. Dolvleka je mogoča iz te strani, da pa lahko stvar downloadate, morate izpolniti krajši obrazec (ime, priimek, naslov, e-mail naslov, ... ). Gre za verzijo igre iz leta 1997, ki pa je, kot pravijo, prilagojena za sedajšnje novejše sisteme. RG priporoča za igranje najnovejši DirectX. Datoteke je za okroglih 328 MB, tako da ADSLjaši ter kablaši hitro kliknite, tisti na starih dobrih analognih napravah pa hitro na obisk k sosedu. Zaradi preobremenjenosti strežnika je dostopnost malenkost otežkočena -- imejte potrpljenje.

12 komentarjev

Return to castle Wolfenstein MP test zunaj

več strani - Morda nekateri že veste, morda ne, vendar bom objavil že zaradi tega, da prehitimo nekatero konkurenco :). Izšel je namreš večigralski test dolgo pričakovane igre Return to castle Wolfenstein. Seveda se je na internetu takoj pojavilo kup strani od koder si lahko snamete ta "večigralski test" in ga preizkusite v akciji. Donwload sekcije lahko najdete na straneh: Kako vse skupaj izgleda? Bojda, da dobro, vendar ga sam na žalost nisem mogel preizkusiti, ker sem na analognemu modemu, ki vleče, če je sreča mila največ 3,1 KB/s. Pa še to: če ne veste, kaj Return to castle Wolfenstein sploh je, si oglejte tristranski članek na Gamespotu.

5 komentarjev