»

Google objavil izvorno kodo za Android 4.0.1

Slashdot - Google je s slabim letom zamude izdal izvorno kodo mobilnega operacijskega sistema Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich, se pravi različico, ki gre v prodajo ta četrtek s Samsung Galaxy Nexusom. Potegnete si jo lahko iz njihovih GIT repositorijev (kaj je GIT?), kar vam bo pobralo približno 45 minut čas in 9.2GB diska, vsaj po naših testih. Za prevod obstaja tarča "full_maguro", ki bo vaše računalo mirno obremenila za kar nekaj ur, oz. kot se je slikovito izrazil eden od komentatorjev:


Simply put, you need to be able to run Crysis in software emulation mode to compile ICS in a short time.


Izdaja vsebuje vse nedavne spremembe Androida, vključno z različico Honeycomb (veja 3.0, uporabljana samo za tablete) in spremembami po izdaji 2.3 Gingerbread. Gingerbread je bila tudi zadnja različica, za katero je bila vse do sedaj na voljo izvorna koda, saj je Google objave v začetku leta zamrznil. Uradno zato, ker je bil Honeycomb pripravljen v strašni naglici za izdajo Motorolinega ne preveč...

30 komentarjev

GPL v3 končan

Ars Technica - Neprofitna organizacija Free Software Foundation je končno predstavila dokončno, tretjo različico licenčne pogodbe GPL, pod katero se distribuira večina odprtokodne programske opreme. Med procesom priprave je prišlo do mnogih nesoglasij, eno bolj odmevnih je bilo najbrž tisto, v katerem je Linus Torvalds napovedal, da izvorna koda jedra operacijskega sistema GNU/Linux ne bo izdana pod GPL 3. Kakorkoli že, sedaj je zadeva tu, avtorji pa obljubljajo, da so pri pripravi poskušali upoštevati različne pritožbe in komentarje ter ustvarili kompromisno besedilo. Slednje najbrž vsaj delno drži, saj se je Linus že pomiril in pravi, da so možnosti spet odprte.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Disk za PS3 kot dodatek - linux prednameščen!

GameSpot - V intervjuju z Impress PC Watch je Ken Kutaragi razkril, da se bo Playstation 3 v trgovinah pojavil brez trdega diska.

Tega bo mogoče kupiti kot dodatek, na katerem bo prednameščen operacijski sistem GNU/Linux. Glede na tehnične lastnosti (razen rama) bo PS3 tako v hipu postal superračunalnik [>:D].

Playstation 3 bo tako najbrž prvi računalnik za domačo rabo, ki ga bodo poganjali procesorji Cell. PCji, nasvidenje!

58 komentarjev

QuakeCon 2004

več strani - Te dni poteka v Dallasu ogromen LAN party za vse ljubitelje id-jevih iger -- Quake v vseh inačicah, Return to castle Wolfenstein, Enemy Territory in serija Doom -- QuakeCon 2004. Prostora je za 3000 ljudi in prav zaradi tega so letošnje leto poostrili pravila. Na tej prireditvi je pomembno vlogo odigrala tudi nVidia z izjemno bogatim nagradnim skladom -- skupna vrednost je 150 tisoč ameriških dolarjev. Ta dogodek so obogatili tudi z raznimi predavanji med katerimi je tudi govor Johna Carmacka. Z nekaj fotografijami s tega LAN party-ja pa so nas razveselili pri Gamer's-Depot.

18 komentarjev

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev

John Carmack o grafikuljah

Shacknews - Pri Shacknews so objavili nekakšno razmišljanje Johna Carmacka o tem, katera od grafičnih kartic bo zmogla boljše in hitrejše izrisovanje Carmackove vedno-v-delu igrice Doom 3. Carmack se je spusil v veliko podrobnosti, saj je opisal, kakšne možnosti izrisovanja se nam ponudijo pri obeh procesorjih ter kateri je hitrejši. Navkljub prvotnemu razočaranju nad GeforceFXom je le-ta kartica hitrejša od Radeona 9700, za podrobnejšo analizo stanja na trgu pa kar hitro preberite članek, saj je obsežen, poučen ter informativen. Klik! ter hvala Tr0nu za povezavo.

17 komentarjev

Izvorna koda Quake 2 objavljena!

Planet Quake - Morda že malce stara novica, vendar pa se bo med bralci Slo-techa zagotovo našel kdo, ki še ne ve, da se je Id končno usmilil tropov programerjev in jim ponudil celotno kodo nekdaj zelo popularne igre Quake 2. Vsi navdušenci, ki imate vsaj malo pojma o programiranju grafike, lahko kodo odslej brezskrbno spreminjate in vanjo vgrajujete nekatere novejše tehnologije, kot so npr. trueform. Kje dobiti izvorno kodo, pa izveste tukaj.

0 komentarjev